Photo Gallery, Αθλητισμός

Με ακμαίο ηθικό ο Ρήγας παίζει στην Κατερίνη

Με ακμαίο το ηθικό, απόρροια της νίκης του επί της Α.Ε. Λεονταρίου, ο Ρήγας Φεραίος δίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα τον δεύτερο αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης θα τεθεί αντιμέτωπος του πρωταθλητή Πιερίας Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και θα επιδιώξει να κατακτήσει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στην 1η θέση του 6ου ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Προσδοκίες ότι μπορεί να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 6ου ομίλου, κερδίζοντας την άνοδο στη Δ’ Εθνική, δημιούργησε ο Ρήγας Φεραίος με τη νίκη του επί της Α.Ε. Λεονταρίου που συνοδεύτηκε από θαυμάσια εμφάνιση. Ειδικά στο α’ ημίχρονο οι Βελεστινιώτες ήταν χάρμα οφθαλμών και δίκαια αποθεώθηκαν από εκατοντάδες φίλους τους.

Φυσικά το αποτέλεσμα της Κυριακής έχει ανεβάσει το ηθικό τους στα ύψη και σήμερα στην Κατερίνη θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι πολύτιμος για τον πρωταθλητή της ΕΠΣΘ, που θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που θεωρείται το πρώτο φαβορί για την άνοδο βάσει του υλικού που διαθέτει.

Ο Αλβανός Σέου, που έχει αγωνιστεί σε Βέροια, Καστοριά, Νάουσα, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Πιερικό και σε αρκετές ομάδες της Α’ κατηγορίας της πατρίδας του, καθώς και ο Ευθυμιάδης, που είναι γνωστός στους Βολιώτες φιλάθλους από τη θητεία του στον Εθνικό/Ολυμπιακό, είναι τα πρώτα ονόματα του Αχιλλέα, που διαθέτει και άλλους έμπειρους παίκτες όπως τους Καουνά, Βαρβαρέσο, Βαλαβάνη, Στύλο, που έχουν περάσει από τον Πιερικό και τον Κουμουρτζή, που αποκτήθηκε από τον Βατανιακό Κατερίνης.

Στην εμπειρία των παικτών του Αχιλλέα, ο Ρήγας θα αντιπαρατάξει νιάτα και ενθουσιασμό και με «όπλο» την άριστη φυσική κατάσταση των παικτών του θα προσπαθήσει να φέρει το ματς στα μέτρα του. Αυτή την άποψη έχει και ο  προπονητής των «κυανολεύκων» Λάκης Μπακάλης, που δήλωσε σχετικά στη «Θ»:

«Κατ’ αρχάς οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με το Λεοντάρι. Το πρώτο μας ημίχρονο ήταν το καλύτερο όλης της σεζόν με πολλή πίεση, τρεξίματα και γρήγορο ρυθμό. Παίξαμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και πέραν του γκολ που πετύχαμε, είχαμε ακόμη δύο δοκάρια και τέσσερις-πέντε σπουδαίες ευκαιρίες. Πάντως και στο β’ ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι και η υπεροχή μας καρποφόρησε με το δεύτερο γκολ.

Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν καλή ποιότητα ως ομάδα και περισσότερη εμπειρία από εμάς. Για να καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και φυσικά να κάνουμε ότι στα περισσότερα παιχνίδια μας, να τρέξουμε πάρα πολύ και να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Αν πάντως η απόδοσή μας είναι εφάμιλλη του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι με το Λεοντάρι, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, όχι μόνο για τον αγώνα με τον Αχιλλέα, αλλά και για όσα ακολουθήσουν».

Η αποστολή των «κυανολεύκων»

Η αποστολή του Ρήγα Φεραίου απαρτίζεται από 19 ποδοσφαιριστές. Ο κ. Μπακάλης απέκλεισε τους στρατευμένους Χατζηαθανασίου και Γάρο, καθώς και τους τραυματίες Βογιατζή και Πάσχο. Στη διάθεσή του είναι οι: Σφυρής, Τσουμπέκος, Βουραζέρης, Γούτσιος, Κλώθος, Κουντούρης, Μιχολίτσης, Σ. Μπακάλης, Μπίκας, Ποτόμι, Ρέβης, Ρηγίνος, Σπαθής, Τριχόπουλος, Τσιαντής, Χατζής, Γουτούλης, Μπλέτσας, Ν. Ντόντος.

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο κ. Παναγιώτης Κοεμτζίδης της ΕΠΣ Κοζάνης με βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κουτζιακουτζίδη και Στυλιανό Κεντζιόπουλο της ίδιας Ένωσης, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο κ. Ιωάννης Τζιμενάκης της ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

Το πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα στον 6ο όμιλο για την άνοδο στη Δ’ Εθνική είναι το εξής:

Β’ ΔΑΚ Κατερίνης, 17.00, Αχιλλέας Ν.-Ρήγας Φεραίος

Γηπ. Λεονταρίου, 17.00, Α.Ε. Λεονταρίου-Δωτιέας Αγιάς

 

Η βαθμολογία

1. Ρήγας Φεραίος 2-0 3

2. Αχιλλέας Ν. 0-0 1

3. Δωτιέας 0-0 1

4. Α.Ε. Λεονταρίου 0-2 0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το