Photo Gallery, Τοπικά

Με έναν οδηγό ασθενοφόρου το Κ.Υ. Αργαλαστής

Έντονο παραμένει εδώ και περίπου ένα μήνα το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Με έναν οδηγό ασθενοφόρου έχει απομείνει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ Βόλου να καλύπτει σχεδόν καθημερινά τη διακομιδή περιστατικών από την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα όλων των κατηγοριών, από παθολογικά μέχρι τραυματισμοί από τροχαία ήταν τα περιστατικά που διακόμισαν στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Έντονο παραμένει εδώ και περίπου ένα μήνα το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη, σημείωσε πως εδώ και ένα μήνα έχει αποχωρήσει με την άδεια που έλαβε, ο επικουρικός οδηγός ασθενοφόρου και πλέον στο Κέντρο Υγείας απέμεινε ένας οδηγός, ο οποίος βέβαια δεν μπορεί να καλύψει όλες τις βάρδιες. Ελπίζουμε πως εντός των ημερών θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μέσω του διορισμού κάποιου επικουρικού εργαζόμενου με την ειδικότητα του οδηγού.

Το ζήτημα με την έλλειψη οδηγών στα ασθενοφόρα είναι υπαρκτό και σε άλλα Κέντρα Υγείας, όπως στη Ζαγορά.

Οι κενές βάρδιες καλύπτονται από το ΕΚΑΒ. Αλλά κάποιες φορές οι απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες του ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου κ. Παναγιώτης Δαρειώτης, σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουμε και διακομίζουμε περιστατικά από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, καθώς στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Παράλληλα συνδράμουμε και για τη μεταφορά ασθενών από τα νησιά. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου επίσης εξυπηρετούμε, ενώ ορισμένες ακάλυπτες βάρδιες παρατηρούνται και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Στο μεταξύ στα 30-35 ανέρχονταν τα περιστατικά που διακομίζονταν στις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων από το ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, από τις 20-25 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες η κίνηση ήταν αυξημένη και αντιμετωπίστηκαν ποικίλα περιστατικά, από παθολογικά και καρδιολογικά μέχρι και τραυματισμοί από τροχαία. Μεταξύ των περιστατικών υπήρχαν ηλικιωμένες που λόγω της νηστείας, αισθάνθηκαν κάποια αδιαθεσία, εξυπηρετήσαμε. Την ίδια περίοδο το ΕΚΑΒ έπρεπε να αντιμετωπίζει και άλλες ανάγκες, διαθέτοντας ασθενοφόρα σε άλλους τομείς.

Μεγάλο είναι το ζήτημα και στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις δεν προχωρούν. Ειδικότερα, όσον αφορά στο προσωπικό, οι διασώστες που δραστηριοποιούνται στα ασθενοφόρα και καλύπτουν τις βάρδιες, ανέρχονται στους 42. Μέχρι στιγμής καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει, ενώ είναι «παγωμένη» και η προκήρυξη για την πρόσληψη 200 διασωστών που βγήκε πριν ενάμιση χρόνο, αλλά λόγω του μνημονίου δεν έχει προχωρήσει κάποια σχετική διαδικασία.

Ο κ. Δαρειώτης τόνισε με έμφαση πως ο αριθμός από το προσωπικό είναι οριακός για την κάλυψη των αναγκών.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος για τα εκτός έδρας, όπου στον καθένα οφείλεται ποσό μεταξύ 400-600 ευρώ.

Ο κ. Δαρειώτης τόνισε με έμφαση ότι για τα εκτός έδρας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δεκατρείς μήνες, δηλαδή από το Νοέμβριο του 2011. Όσον αφορά στα εξαιρέσιμα, δηλαδή χρήματα από αργίες και Σαββατοκύριακα, τα οφειλόμενα υπάρχουν μόνο από δύο μήνες, το Μάρτιο και το Δεκέμβριο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το