Photo Gallery, Αθλητισμός

Με «Λύμπε» στην επίθεση

Θα παραταχθεί η Εθνική στη Λετονία

 


 

Την προετοιμασία τους επί ισραηλινού εδάφους για τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Λετονία ολοκλήρωσαν χθες οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος. Τον Λυμπερόπουλο σκέφτεται για την κορυφή της επίθεσης ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζει τον Νίκο Λυμπερόπουλο για την κορυφή της επίθεσης, μεταθέτοντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεξιά, αλλά και τον Γιάννη Μανιάτη για το δεξί άκρο της άμυνας, αντί του τιμωρημένου Βασίλη Τοροσίδη.
Στην προπόνηση που έγινε χθες το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του «Ραμάτ Γκαν», οι διεθνείς ακολούθησαν ωριαίο πρόγραμμα, κάτω από δύσκολες και πάλι συνθήκες, αφού υπήρχε αρκετή ζέστη και άπνοια, που δυσκόλευαν τις προσπάθειές τους.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε δίτερμα στο μισό γήπεδο από δύο ομάδες των δέκα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Φερνάντο Σάντος έδινε συνεχείς εντολές για σωστή επιθετική ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας.
Από τη μία πλευρά αγωνίστηκαν οι Σηφάκης στο τέρμα, Μανιάτης δεξιά, Ζαραδούκας, αριστερά και Κυριακός Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Καραγκούνης και Μάκος ήταν οι δύο χαφ, ενώ ο Λυμπερόπουλος πήγε στην κορυφή, με τους Σαλπιγγίδης δεξιά και Σαμαρά αριστερά.
Οι αντίπαλοί τους ήταν ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα δεξιά, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανιάτογλου (σ.σ. ο μεταφραστής του Σάντος) στο κέντρο της άμυνας, ο Τζαβέλλας αριστερά, Πέτσος και Τζιόλης στα χαφ και Γεωργιάδης, Φετφατζίδης στα άκρα της επίθεσης, με τον Κατσουράνη να έχει έναν ελεύθερο προωθημένο ρόλο. Η επιλογή του Παπαδόπουλου σε αυτήν την ομάδα ήταν για να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο αμυντικών γραμμών.
Ατομικό πρόγραμμα συνέχισε ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Λετονούς.
Απόντες θα είναι οι τραυματίες Νίνης και Καφές, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα, μαζί με τον τιμωρημένο Βασίλη Τοροσίδη. Κάρτες έχει συμπληρώσει και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε με την αποστολή και θα πάει στη Ρίγα ύστερα από επιθυμία του.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ήθελε να είναι στο πλευρό των συμπαικτών του που προετοιμάζονται για τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Λετονία και ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε καμία αντίρρηση. Νωρίτερα, είχε εξασφαλίσει σχετική άδεια από το «τριφύλλι». Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής θα εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός χρησιμοποιώντας τον διεθνή μέσο στα εσωτερικά διπλά.
Αντίθετα στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται και πάλι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.
Περισσότερο… περίπλοκη απ’ όσο θα περίμενε αποδείχθηκε η μετάβαση της Εθνικής ομάδας από το Ισραήλ στη Λετονία. Μετά από μια ακόμα δύσκολη (λόγω των καιρικών συνθηκών) προπόνηση στο Ραμάτ Γκαν, οι διεθνείς είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και την ταλαιπωρία των καθυστερήσεων της πτήσης για τη Ρίγα.

Η τελευταία, λοιπόν, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 17:15, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι μετατίθεται για τις 18:15 και τελικά (όπως ανακοινώθηκε αργότερα) αναχώρησε στις 19:15. Όλα αυτά, όπως είναι λογικό, δημιούργησαν ένα μικρό εκνευρισμό στα μέλη της αποστολής, δεδομένου ότι πλέον θα φτάσει κοντά στα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο (στη Λετονία), μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις ώρες ξεκούρασής της.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το