Photo Gallery, Πολιτισμός

Μεταφυσική κωμωδία στην Π. Ηλεκτρική

Από αύριο μέχρι την Κυριακή στο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων»

 

Το «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» που παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στην Παλιά Ηλεκτρική πραγματεύεται τις μεταφυσικές ανησυχίες και αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από την ιστορία μίας ομάδας ετερόκλητων μεταξύ τους χαρακτήρων,  που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο περιμένοντας να αποφασιστεί το μέλλον τους.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ασημακόπουλου – Θεοδώρας Φραγκογιάννη, σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, σκηνικά – κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, μουσική επιμέλεια Τζαννέτου Παπαγεωργίου και φωτισμούς Κώστα Α. Τατάκου.

Παίζουν: Γιώργος Σίσκος, Νίκη Τουλουπάκη, Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Μαργαρίτη Χαϊντούτη, Χάρης Παντελιδάκης, Σύνθια Μπατσή, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Περδίκη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για την περίοδο των εορτών έχει ως εξής:

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, 9.00 μ.μ., Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, 9.00 μ.μ, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, 9.00 μ.μ., Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, 8.00 μ.μ.

Οι κριτικές που γράφτηκαν για τη γαλλική παράσταση είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων».

La Tribune – «Μία μεταφυσική κωμωδία».

«Με το «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων» ο Σμίτ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουμε από αυτόν, να μας κάνει να σκεφτούμε τη ζωή μας, το πώς τη χρησιμοποιούμε και τι θα βρούμε μετά τη ζωή, χωρίς όμως να είναι «αυστηρός» μαζί μας. Αν και το χιούμορ στο έργο ρέπει μερικές φορές προς τη φάρσα, αυτό ο Σμίτ το κάνει με ιδιαίτερη λεπτότητα. Εν συντομία, πρόκειται για μία αληθινή κωμωδία συναισθημάτων». 

Figaro Magazine – «Μας ανήκει στ’ αλήθεια η ζωή μας;»

«Για πρώτη φορά ένα σοβαρός Γάλλος συγγραφέας καταπιάνεται με θέματα πέραν αυτών της κοινωνικής πραγματικότητας. Και το κουράγιο που έχει να το κάνει αυτό, πρέπει να επισημανθεί. Πραγματεύεται αυτά τα φιλοσοφικά ζητήματα στη θεατρική σκηνή και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Και πρέπει να τιμήσουμε τον Σμίτ για την ειλικρίνειά του».

Le Parisien – «Φανταστικό!»

«Σε μία εποχή όπου οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς πασχίζουν να μοιραστούν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες με το κοινό τους, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Σμίτ, ο οποίος με το «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων» αφήνει μία μικρή φλόγα ελπίδας να λάμψει στο σημείο της «μη επιστροφής», στην αλήθεια του θανάτου: Το μεσοδιάστημα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο».

Η προπώληση των εισιτηρίων  πραγματοποιείται από το Ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» καθημερινά 11-1 το πρωί και κατά τις ημέρες των παραστάσεων κάθε απόγευμα από τις 7.00 έως τις 9.00 από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου συνεχίζει  την ίδια κοινωνική – πολιτιστική πολιτική και για το συγκεκριμένο έργο. Τα εισιτήρια διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή προκειμένου να έχει τη δυνατότητα η συντριπτική πλειοψηφία του θεατρόφιλου κοινού να παρακολουθήσει την παράσταση.

Επίσης διατίθενται και εισιτήρια σε ειδικούς φακέλους τα οποία μπορούν να προσφερθούν ως δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα και φίλους για την περίοδο των εορτών. Τα εισιτήρια μπορούν να συνοδεύονται και με το πρόγραμμα της παράστασης, το οποίο θα διατίθεται επίσης από το Ταμείο πώλησης των εισιτηρίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το