Photo Gallery, Τοπικά

Μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο Τσικρίκη

Με στόχο να λειτουργήσουν για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Μάρτιο
Με στόχο να λειτουργήσουν για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Μάρτιο

Ξεκίνησε χθες η μεταφορά αντικειμένων στο κτίριο Τσικρίκη, το οποίο μέσα στο Μάρτιο θα λειτουργήσει, στεγάζοντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου, αλλά και το βιβλιοπωλείο, καθώς και το κατάστημα με τα αναμνηστικά αντικείμενα του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια μέσα στον πολεοδομικό ιστό, που ανακατασκευάστηκε και θα προσφέρει «ανάσες» στον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο του Πανεπιστήμιου, για ανάπτυξη δράσεων.

Εκεί θα στεγαστούν και νέες υπηρεσίες, όπως το βιβλιοπωλείο, το εντευκτήριο, το κατάστημα με αναμνηστικά είδη του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, «το κτίριο είναι έτοιμο, ενώ ξεκίνησε και η μετακόμιση των πραγμάτων. Μέσα στο Μάρτιο ελπίζω να εγκαινιάσουμε και το βιβλιοπωλείο και το κατάστημα δώρων.

Πάντως το εστιατόριο θα καθυστερήσει λίγες ημέρες για να ξεκινήσει να λειτουργεί».

Το κτίριο Τσικρίκη θα περιλαμβάνει τα εξής: Στο ισόγειο θα βρίσκεται το βιβλιοπωλείο των πανεπιστημιακών εκδόσεων και το κατάστημα αναμνηστικών δώρων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Δίπλα υπάρχουν τρεις αίθουσες, όπου θα λειτουργεί το εντευκτήριο, το οποίο ενδέχεται να είναι ανοικτό και στους πολίτες του Βόλου. Βέβαια αυτό θα αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα θα υπάρχει μια αίθουσα ειδικά για τα μέλη ΔΕΠ και το διδακτικό προσωπικό. Στο εντευκτήριο θα προσφέρεται και μια σειρά από περιορισμένο αριθμό φαγητών.

Στον πρώτο όροφο θα λειτουργούν δύο αίθουσες συνεδριάσεων πολλαπλών χρήσεων, δηλαδή θα μπορούν να διεξάγονται σεμινάρια, να γίνονται εκλεκτορικά, αλλά και να συνεδριάζουν διάφορα όργανα, όπως η Σύγκλητος, το συμβούλιο διοίκησης, αυτό θα το αποφασίσει ο πρύτανης.

Στο δεύτερο όροφο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. «Αρχίσαμε την περασμένη εβδομάδα τη μετακόμιση των αντικειμένων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα συνεχιστεί, ενώ γίνονται οι τελευταίες εργασίες» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης.

Το κόστος της ανακατασκευής ανήλθε περίπου στο 1.200.000 ευρώ. Βέβαια, όπως τόνισε ο κ. Ζουμπουλάκης, είναι λεφτά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ονοματισμένα από το 2006, που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το