Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Μετά το 60’ ήταν …Νίκη

Με μεγάλη ανατροπή οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν 3-1 της Ζακύνθου στο «Π. Μαγουλάς»

Ο Ναβαρέτε επιχειρεί να ξεπεράσει την αντίσταση του Στεφανή (φωτό Π. Γιάνναρος)

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα επέδειξε η Νίκη στον αγώνα με τη Ζάκυνθο στο «Π. Μαγουλάς». Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στο 55’, κατόρθωσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και με σκόρερ τους Ντάνισιτς (67’), Τσερκέζο (69’) και Στουρνάρα (88’) πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» με 3-1. Μέτριοι οι «κυανόλευκοι» στο α’ μέρος, απειλούσαν μόνο με στημένες φάσεις, αλλά στην επανάληψη «αφυπνίστηκαν» από το γκολ που δέχθηκαν και με τη βοήθεια των φιλάθλων έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Ο Βέλικο Ντόβενταν επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3 με τον Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Στουρνάρα, Παπαδήμα, Μακράκη, Τσερκέζο (από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα). Στο χώρο του κέντρου, ανασταλτικός χαφ ήταν ο Μακράκης έχοντας μπροστά του τους Πετρά και Νάστο, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Μπουσινάκης (δεξιά), Ναβαρέτε (αριστερά) και Ντάνισιτς (σέντερ φορ).

Η Νίκη ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις 1,5 λεπτό μετά το εναρκτήριο σφύριγμα έχασε την πρώτη ευκαιρία της στον αγώνα. Ο Πετράς εκτέλεσε κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι κινήθηκε ο Μακράκης, ο οποίος έπιασε κεφαλιά η οποία πέρασε λίγα εκατοστά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Φάση «καρμπόν» για τη Νίκη στο 6’. Αυτή τη φορά εκτελεστής του κόρνερ ήταν ο Μπουσινάκης, με τον Μακράκη να βγαίνει πάλι στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και στο 11’ απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Λέτρος έστρωσε για τον Μπάστα που έπιασε εναέριο βολέ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ. Η Νίκη «απάντησε» στο 16’. Ο Ντάνισιτς στο ημικύκλιο της περιοχής δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τον Ναβαρέτε, αλλά μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε πάλι στον Κροάτη που σούταρε απευθείας για να μπλοκάρει ο Ντουγέρογλου.

Κι ενώ ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει στο 30’ ο κόσμος «αφυπνίστηκε». Μετά από φάουλ του Πετρά, ο Παπαδήμας τροφοδότησε με το κεφάλι τον Μαϊστρέλλη, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε στον Μπουσινάκη. Ο Βολιώτης εξτρέμ σούταρε, αλλά έδιωξε ο Σεφερίδης που βρισκόταν στη μικρή περιοχή κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Η Νίκη έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 35’. Ο Ντάνισιτς με κεφαλιά έδωσε «ασίστ» στον Μπουσινάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα, αλλά αντί να σουτάρει με το δεξί προτίμησε να το κάνει με το αριστερό (χωρίς να έχει καλή ισορροπία) στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Βέλικο Ντόβενταν είχε κερδίσει τη «μάχη» του κέντρου και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Ζακύνθου στο ψηλό παιχνίδι. Έτσι απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις, όπως έκανε και στο 39’, όταν ο Πετράς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαϊστρέλλης έπιασε κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Την «ξύπνησε» το 0-1

Η Νίκη και στην επανάληψη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 47’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Ναβαρέτε έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βρέθηκε απέναντι από τον Ντουγέρογλου, ο οποίος πρόλαβε να βάλει την κόντρα σώζοντας την ομάδα του.

Κι ενώ η Νίκη πίεζε και ο Βέλικο Ντόβενταν έριξε στο ματς τον Κυπτίου αντί του Μακράκη κάνοντας το σχήμα πιο επιθετικό, στο 55’ το «Π. Μαγουλάς» …πάγωσε από ένα ολέθριο λάθος του Μαϊστρέλλη. Ο υψηλόσωμος αμυντικός, αντί να απομακρύνει την μπάλα, προσπάθησε να κάνει ριψοκίνδυνη ντρίμπλα. Ο Παναγιωτίδης έκλεψε την μπάλα κι αφού παρέσυρε πάνω του τρεις αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον αφύλακτο Μπάστα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

Η Νίκη προσπάθησε να ξεπεράσει το «σοκ» και στο 56’ ο νεοεισελθών Κυπτίου έπιασε γυριστό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 61’ το ματς διεκόπη καθώς ο Στεφανής έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος ξεσηκώνοντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών των γηπεδούχων, οι οποίοι νόμιζαν ότι προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο. Τελικά ο έμπειρος δεξιός μπακ αποχώρησε από το ματς κουτσαίνοντας (αντικαταστάθηκε από τον Στρατομήτρο) και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι «κυανόλευκοι» βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να ισοφαρίσουν αφήνοντας εκτεθειμένα τα νώτα τους. Έτσι η Ζάκυνθος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για το 0-2. Στο 65’ ο Παναγιωτίδης μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, αλλά ο Μπαϊμάκης τον νίκησε στο τετ α τετ.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, η Νίκη κατόρθωσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά. Στο 67’ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπουσινάκη, ο Ντάνισιτς πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γήπεδο πήρε …φωτιά με τους οπαδούς να ζητούν από τους «κυανόλευκους» και δεύτερο γκολ κι εκείνοι δεν τους …χάλασαν το χατίρι. Έτσι στο 69’ ο Τσερκέζος ελίχθηκε ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή και εξαπέλυσε «κεραυνό» στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (2-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 85’ η Ζάκυνθος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Γιαντσέλης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του Ντάνισιτς να βγει μόνος με τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής τον απέβαλε ορθώς με δεύτερη κίτρινη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Νάστος, ο τερματοφύλακας δεν απέκρουσε σωστά και ο Βλαχοκυριάκος σούταρε για να περάσει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η σαφής ανωτερότητα της Νίκης επιβραβεύτηκε με τρίτο γκολ στο 88’. Ο Στουρνάρας εμβόλισε την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά και έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ σημαδεύοντας τη δεξιά γωνία του Ντουγέρογλου, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Μ’ αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1, με τους φιλάθλους να αποθεώνουν τους νικητές με το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Κατσαντώνη, ο οποίος είχε μια άριστη διαιτησία…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Coffin clubs: Και όμως, στη Νέα Ζηλανδία φτιάχνουν μόνοι τα φέρετρα τους

«Κλαμπ φέρετρων» κάνουν θραύση στη Νέα Ζηλανδία, όπου ηλικιωμένοι φτιάχνουν την τελευταία τους κατοικία. Τι…

24 Μαρτίου 2024

Κέιτ – Κάρολος: Ο ιδιαίτερος δεσμός που ενώνει νύφη και πεθερό – «Είναι η κόρη που δεν έχει» λένε πηγές

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν «πολύ συγκινημένος» μετά το ιδιωτικό γεύμα που είχε με τη νύφη…

24 Μαρτίου 2024

Εριέττα Κούρκουλου για Κέιτ Μίντλετον: «Απλά ντροπή…»

Την άποψή της για τα όσα βίωσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον εξέφρασε η…

24 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επεσε 19χρονος από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας

Από μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, έπεσε σήμερα το μεσημέρι…

24 Μαρτίου 2024

Τέμπη – ΚΚΕ: Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας αλλά με το δικό μας σκεπτικό

Για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης, με…

24 Μαρτίου 2024

Παναγιώτα Βλαντή για την κρυοσυντήρηση ωαρίων: «Κάποια πράγματα δεν βγαίνουν πάντα όπως τα θέλεις»

Η Παναγιώτα Βλαντή σε νέα της συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life, μίλησε για την κρυοσυντήρηση…

24 Μαρτίου 2024