Οικονομία

Μειώνεται κατά 50% η ετήσια εισφορά για τα ναυτιλιακά γραφεία

Ναυτιλία

Η μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων) με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με παράλληλη υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.

Από την μείωση της εισφοράς προβλέπεται απώλεια εσόδων 7,75 εκατ. ευρώ, ενώ δεν καθίσταται δυνατό να υπολογιστούν τα έσοδα από την επιβολή του φόρου.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται μέχρι την 31η Ιουλίου, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των προσώπων που απασχολούνταν στις «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων», του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013) – και καταβάλλονται 3 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά το διάστημα αυτό.

Με άλλη τροπολογία, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, από το υπουργείο Πρόνοιας στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Καταργείται επίσης, η Επιτροπή Κωδικοποιήσεων και Αναμόρφωσης του Δικαίου έναντι της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και ορίζεται πως το ύψος των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών της τελευταίας, όπως επίσης και εκείνων της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, θα ορίζεται κατευθείαν από τον πρωθυπουργό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το