Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μειωμένες μέχρι 20% οι αφίξεις στη Ν. Αγχίαλο

Μειωμένες μέχρι και 20% είναι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος)

 

Μειωμένες μέχρι και 20% είναι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος) σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ οι επόμενες ημέρες και μέχρι τις 15 του μήνα είναι κρίσιμες, για το πού θα κυμανθούν τελικά. Η κρίση και η κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ειδικά στη δυτική και κεντρική Ευρώπη, έχουν επηρεάσει και τις αεροπορικές αφίξεις. Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο Σκιάθου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ, το πρώτο εξάμηνο φέτος μετρήθηκαν 2.239 περισσότερες αφίξεις από το αντίστοιχο περυσινό.

Διαφορετική είναι η εικόνα για τα δύο αεροδρόμια της Μαγνησίας, αυτό της Ν. Αγχιάλου και αυτό της Σκιάθου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου μέχρι τέλη Ιουνίου υπήρχε μείωση των αφίξεων, σε ποσοστά που κυμαινόταν από 15-20%. Όπως δήλωσε στέλεχος της ΥΠΑ «έρχονται πτήσεις με 70-80 επιβάτες. Μέχρι 15 Ιουλίου θα δείξει πού θα κυμανθούμε φέτος».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, στο αεροδρόμιο Σκιάθου μετρήθηκε το Α’ εξάμηνο 2.231 αφίξεις περισσότερες από το αντίστοιχο περυσινό. Συγκεκριμένα το Α’ εξάμηνο φέτος μετρήθηκαν 37.656 αφίξεις, έναντι 35.425 πέρυσι, αύξηση 6,25%.

Μεγάλη αύξηση 17,12% παρατηρήθηκε κατά τον Ιούνιο, με 26.497 αφίξεις, έναντι 22.623 πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα, ενώ το Μάιο παρατηρήθηκε μείωση 13,04%, καθώς μετρήθηκαν 11.127 αφίξεις, έναντι 12.796 πέρυσι.

«Κάτι έχει αρχίσει να κινείται, αλλά οι κρατήσεις γίνονται με πολύ κόπο. Οι Έλληνες από την πλευρά τους ζητούν οικονομικά πακέτα στα 50 ευρώ με ημιδιατροφή. Ζητούν φθηνά και χωρίς εισιτήρια ακτοπλοϊκά. Τα 1.500 ευρώ που καλείται να πληρώσει κάθε νοικοκυριό στην Εφορία, αφαιρούνται φέτος από τον τουρισμό. Οι παραλίες στα Καλά Νερά και την Άφησο είναι γεμάτες, αλλά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια άδεια», επισημαίνει η τουριστική πράκτορας κ. Θέκλα Καμμένου.

Το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος (Ν. Αγχίαλος) περιλαμβάνεται μεταξύ των αεροδρομίων που θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες, μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τον τοπικό τουρισμό. Στόχος είναι το αεροδρόμιο να γίνει ελκυστικό στις αεροπορικές εταιρείες και να προσφέρει πιο ποιοτικές αλλά και φθηνές υπηρεσίες.

Στόχος είναι η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού εταιρειών χαμηλού κόστους, ενώ στην κατεύθυνση αυτή μελετώνται και νέες εκπτώσεις στα τέλη. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι αγορά υψηλού κόστους.

Από την πολιτεία και άλλους φορείς γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, σε περιοχές και περιφερειακά αεροδρόμια που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, μέσω διμερών αεροπορικών συμβάσεων.

Μέσω της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, της βελτίωσης των υποδομών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και τη συνεργασία στο τομέα του marketing των τοπικών φορέων με τις κατά τόπους περιφέρειες, η Ν. Αγχίαλος μπορεί να προσελκύσει υψηλό αριθμό αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, από όσες ήδη χρησιμοποιούν τον αερολιμένα.

Πάντως, ανησυχία υπάρχει για το τι προτίθεται να πράξει η Ryanair, η οποία έλαβε για το 2012 490.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να διατηρήσει τα δρομολόγιά της προς τη Ν. Αγχίαλο.

Ήδη η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ζητεί περισσότερα χρήματα, προκειμένου να συνεχίσει τις πτήσεις της προς τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω.

Η Ryanair έχει περικόψει ήδη τα δρομολόγιά της προς Ρώμη. Οι εταιρείες που εκτελούν φέτος πτήσεις τσάρτερ από και προς την Αγχίαλο είναι Air Berlin, Austrian Airlines, Monarch Airlines, Transavia και Rae, που συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με τη Γενεύη. Οι πτήσεις της Ryanair γίνονται κάθε Κυριακή, Τρίτη, Τέταρτη και Πέμπτη, με προορισμούς το Μιλάνο, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες. Οι πτήσεις της Air Berlin συνδέουν δύο φορές την εβδομάδα τη Ν. Αγχίαλο με Βιέννη, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο. Η Austrian Airlines, με πτήσεις προς Βιέννη, κάθε Σάββατο. Η Monarch Airlines, με προορισμούς το Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Κάθε Δευτέρα η Transavia εκτελεί πτήσεις προς το Άμστερνταμ, ενώ κάθε Σάββατο η γαλλική εταιρία μεταφέρει τουρίστες στο αεροδρόμιο, με προορισμό την Εύβοια.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης» η Olympic Air απέκτησε το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης μέχρι το 2016.

Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης στο χώρο του αεροδρομίου, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών 86.000 τ.μ. και η επιμήκυνση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης των αεροσκαφών κατά 110 μέτρα.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διάσωση μεγάλου τραυματισμένου γερακιού από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Βόλου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση ενός γερακιού που βρέθηκε στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής- Ξινόβρυσης.…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 29/9

ΕΡΤ 3 16:45 Μικρός Τελικός -Ζ- (Σούπερ Καπ μπάσκετ) 20:30 Τελικός -Ζ- (Σούπερ Καπ μπάσκετ)…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Τάσος Τσιαπλές στην έκθεση φωτογραφίας Λαρισαίων φωτορεπόρτερ για την πλημμύρα του 2023

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Λαρισαίων φωτορεπόρτερ, με θέμα την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2023,…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή Β΄ Λουκά (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024