Μειωμένα δίδακτρα σε Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Σχολή Χορού

Μειωμένα έως και 50% τα δίδακτρα στα φετινά καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Βόλου

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των διδάκτρων που ξεκινούν από 5% και ανέρχονται σε μερικές περιπτώσεις έως και 50%, όπως και μειώσεις σε πολλές κατηγορίες ωφελουμένων, θα ισχύσουν τη φετινή περίοδο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στη Δημοτική Σχολή Χορού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου ενώ αναμένεται σύντομα η έγκριση του αιτήματος προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις προσλήψεις έκτακτου καλλιτεχνικού προσωπικού, ώστε λειτουργήσουν και νέα τμήματα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού κατέληξε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα σχετικά αιτήματα γονέων, καθώς και τις παρατηρήσεις των καθηγητών. Μάλιστα, στην αρχική πρόταση μειώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού συμπεριλήφθηκε, με εισήγηση του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Π. Μαβίδη, και η πρόταση που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του υπό σύσταση Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου, οι οποίοι σε συνάντηση μαζί του αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες αλλά και στην ανάγκη για συνέχιση των μουσικών σπουδών των παιδιών τους, ειδικά όσων φοιτούν στα επαγγελματικά τμήματα και στις προχωρημένες τάξεις. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν οριζόντιες μειώσεις των διδάκτρων κατά 5% σε όλα τα τμήματα, πολύ μεγαλύτερες σε θεωρητικά και ομαδικά μαθήματα, ενώ έως και 50% ανέρχονται οι μειώσεις στις κατηγορίες των πολυτέκνων, με κλιμάκωση ανάλογη της φορολογικής δήλωσης, όπως και στις περιπτώσεις των ΑμεΑ, των ανέργων, των μονογονεικών οικογενειών και ειδικές μειώσεις για το δεύτερο ή τρίτο παιδί οικογένειας ή για την εκμάθηση δεύτερου ή τρίτου οργάνου. Αποφασίστηκε έως και η δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων για παιδιά που είναι τρόφιμοι ιδρυμάτων, όπως και νέων που θέλουν να ενταχθούν ως δόκιμοι στη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, προκειμένου να κάνουν παράλληλα μουσικές σπουδές ώστε να αποκτήσουν πτυχία και να ενταχθούν στο σώμα της Φιλαρμονικής, αναβαθμίζοντας σταδιακά το επίπεδο και συμβάλλοντας στην αναζωογόνησή της.

Ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησαν τα  μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και συγκεκριμένα στα τμήματα των ειδικών οργάνων πιάνου, κιθάρας, βιολιού, φλάουτου, κόρνο, τρομπόνι, κλαρινέτου, ενοργάνωσης, αρμόνιου, καθώς και τα μαθήματα στη μουσική προπαιδεία, τη μονωδία, το τραγούδι, τη χορωδία, τη βυζαντινή μουσική και τα ανώτερα θεωρητικά. Παράλληλα ξεκίνησαν και τα ερασιτεχνικά μαθήματα στην κιθάρα, στο πιάνο, το βιολί, το μπουζούκι και το αρμόνιο.

Οι σπουδές του Δημοτικού Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερομένους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4-8 ετών, στη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης. Οι εγγραφές συνεχίζονται και για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ωδείου, τις 9:30 – 14:00 και 17:00 -21:00 καθημερινά, τηλ. 24210-39594.

Αναμένεται σύντομα επίσης η έγκριση του αιτήματος προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις προσλήψεις έκτακτου καλλιτεχνικού προσωπικού, ώστε να ανακοινωθεί άμεσα η λειτουργία και άλλων τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Νέας Ιωνίας, για τα τμήματα του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους δηλώνοντας το τμήμα της προτίμησής τους.

Για  τη  Δημοτική Σχολή Χορού, ανακοινώθηκαν επίσης μειώσεις για διάφορα τμήματα, ενώ παράλληλα ισχύουν και όλες οι μειώσεις για τις ειδικές κατηγορίες ωφελουμένων, όπως και στο Δημοτικό Ωδείο. Για πληροφορίες- εγγραφές καθημερινά 10:00 -13:00 το πρωί και 18:00 – 21:00 το απόγευμα στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική), τηλέφωνο 24210-54244

Στα Εικαστικά Εργαστήρια του Καραγάτς (τέρμα Κύπρου) για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου  θα λειτουργήσουν αρχικά τμήματα ενηλίκων στη Ζωγραφική και την Κεραμική, πρωινά και απογευματινά, ενώ θα ανακοινωθούν παράλληλες δραστηριότητες εικαστικής έκφρασης έως το τέλος του μήνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το Ερασιτεχνικό Εργαστήρι Θεάτρου. Σε όλα τα παραπάνω τμήματα αποφασίστηκαν επίσης μειώσεις διδάκτρων στις ειδικές κατηγορίες. Για πληροφορίες – εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο, καθημερινά 9:30-13:30 και 18:30-21:00, τηλέφωνο 24210-31701.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Πληροφορίες και εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο, τηλέφωνο 24210-65212.

Στη «Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού» της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, θεωρίας, αρμονίου, κιθάρας, μπουζουκιού, βιολιού, πιάνου, χορωδίας και δημιουργικού χορού-προπαιδείας χορού. Πληροφορίες-εγγραφές στο τηλέφωνο 2421359513. Τέλος, στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αγχιάλου και Αγριάς θα λειτουργήσουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, κιθάρας, μπουζουκιού και παραδοσιακών χορών. Η έναρξη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα.

Τα μαθήματα στο Δίαυλο

Με τις εγγραφές να συνεχίζονται σε όλα τα τμήματα δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεότητας «Δίαυλος» της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, ξεκινούν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου τα μαθήματα και οι δράσεις για τη φετινή χρονιά. Φέτος στο Δίαυλο θα διδαχτούν: Τούρκικα, Κινέζικα, Ισπανικά, Ρώσικα, Αραβικά. Το μηνιαίο κόστος για τα τμήματα των ξένων γλωσσών είναι 40 ευρώ. Επίσης θα λειτουργήσουν τα τμήματα δραστηριοτήτων: Φωτογραφία, Σεμινάρια Photoshop, Ευρωπαϊκοί και λατινοαμερικάνικοι χοροί, χοροί Μικράς Ασίας, Yoga, Τμήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ECDL, εκμάθηση Η/Υ σε ενήλικες – αρχαρίους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Νέων Δίαυλος, Τοπάλη 14, με Δημητριάδος στο τηλέφωνο 24210 25363 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής.

Ώρες λειτουργίας 10.00 – 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Από εντεινόμενη ξηρασία και ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεαστεί η Μεσόγειος τα επόμενα χρόνια. Όπως…

25 Νοεμβρίου 2023

Μάστιγα οι κλοπές ελαιόλαδου – Με κάμερες, σεκιούριτι και περιπολίες προστατεύουν οι αγρότες τα χωράφια τους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές ελιών και ελαιολάδου αφού οι ακραίοι…

25 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου του Μιλτιάδη Πολυβίου

  Το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου…

25 Νοεμβρίου 2023

Εντοπίστηκαν 91 κιλά κοκαΐνης, αξίας 4 εκατ. ευρώ σε κιβώτιο με μπανάνες από το Εκουαδόρ

Ογδόντα πλαστικές συσκευασίες γεμάτες με συνολικά 91 κιλά και έξι γραμμάρια κοκαΐνη, η συνολική αξία…

25 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε αγοράκι 2,5 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο

Αγοράκι 2,5 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Ρίου, άφησε την τελευταία του πνοή την…

25 Νοεμβρίου 2023

Οδηγός ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν άνδρα και μια γυναίκα στο κέντρο της πόλης

Από ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκαν σήμερα γύρω στις 10:30 το πρωί δύο άτομα, ένας άνδρας και…

25 Νοεμβρίου 2023