Photo Gallery, Αθλητισμός

Μεγαλώνει η μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού Β.

Ο Αργεντινός επιθετικός Τζερμάν Πατσέκο φέρεται να είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού Β.

Συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, χωρίς πάντως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ να είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσουν κάποια μεταγραφή. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται, κυρίως, στην αγορά της Αργεντινής και το τελευταίο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του Τζερμάν Εζεκίελ Πατσέκο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Πρόκειται για Αργεντινό επιθετικό, 21ετών, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2009 μεταπήδησε από την δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο στην πρώτη, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Βαγιεκάνο, παίζοντας σε εννέα παιχνίδια και σημειώνοντας δύο τέρματα.

Κατόπιν αγωνίστηκε στη Secunda Division με την Ατλέτικο Β’, για να δοθεί στη συνέχεια δανεικός στην Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής. Από εκεί πήγε, στο δεύτερο εξάμηνο, επίσης ως δανεικός στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Για την απόκτηση του Πατσέκο φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός Βόλου και τις προσεχείς μέρες το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει.

Από εκεί και πέρα αρκετοί είναι οι παίκτες από την Λατινική Αμερική για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός και άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα.

 

Το πρόγραμμα

του πρώτου σταδίου

της προετοιμασίας

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου, το οποίο έχει ως εξής: Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου. Στις 26 Ιουνίου και αφού τις προηγούμενες ημέρες οι παίκτες υποβληθούν στις απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πορταριά του Πηλίου όπου μέχρι τις 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει δύο φιλικά. Το πρώτο στις 3 Ιουλίου στην Πορταριά και το δεύτερο στις 9 του ίδιου μήνα με ομάδα από το εξωτερικό στο ΕΑΚ Βόλου. Οι αντίπαλοι και οι ώρες διεξαγωγής των φιλικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, θα οριστικοποιηθεί αφού πρώτα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ και οριστεί η σειρά των αγώνων.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έρθει στο Βόλο για μόνιμη εγκατάσταση ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γκραθία (μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του από την Ισπανία).

* Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωσή της ζητά άτομο που να γνωρίζει ισπανικά για διερμηνέα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΠΑΕ, Π. Μελά 3 – Γ’ όροφος και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

Είκοσι παίκτες

αριθμεί το ρόστερ

Είκοσι ποδοσφαιριστές αριθμεί αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου (όλοι έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά), ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποιοι απ’ αυτούς να αποτελέσουν παρελθόν, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όσον αφορά τους τερματοφύλακες, αυτός που σίγουρα θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού είναι ο Μανουέλ Ρόκα. Από εκεί και πέρα παραμένει ανοιχτό το θέμα της παραμονής του Έλντιν Γιακούποβιτς. Ο Ελβετός τερματοφύλακας θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» μόνο στην περίπτωση που φέρει πρόταση από άλλη ομάδα, η οποία θα ικανοποιεί οικονομικά την ΠΑΕ. Όσο για τον Ηλία Μαρούλη, το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να λυθεί η συνεργασία με το νεαρό πορτιέρο.

Στην άμυνα υπάρχουν οι Πέτερ Ντολεζάι, Ζόλταν Σέλεζι, Γιάννης Ζαραδούκας, Βαγγέλης Γκότοβος Χαβιέ Τομάς και Χαλίφα Σανκαρέ. Οι τέσσερις πρώτοι αναμένεται να παραμείνουν στο ρόστερ, ο Τομάς ίσως αποτελέσει παρελθόν (σύμφωνα με πληροφορίες ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση για το θέμα), ενώ ο Σανκαρέ είναι από τους παίκτες που μπορεί να παραχωρηθεί με μεταγραφή, εφόσον υπάρξει κάποια συμφέρουσα πρόταση για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως ο Σενεγαλέζος αμυντικός θα πάρει σίγουρα μεταγραφή και οι πιθανότητες να τον δούμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο να φορά τα «ερυθρόλευκα» είναι μοιρασμένες.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι Χαβιέ Ουμπίντες, Λέαντρο Άλβαρεζ, Βιθέντε Μόνχε, Νόε Ακόστα, Στάθης Ρόκας, Παύλος Μητρόπουλος και Αλέξανδρος Ζέρης. Κανείς από τους παραπάνω παίκτες δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους», καθώς όλοι τους βρίσκονται στα πλάνα του Χάβι Γκραθία για τη νέα χρονιά.

Στην επίθεση υπάρχουν μόλις τέσσερις παίκτες, οι Χουάν Μαρτίν, Μάριο Μπρέσκα, Ηλίας Σολάκης και ο νεαρός Απόστολος Αναστασίου. Η επιθετική γραμμή είναι αυτή που χρειάζεται τη μεγαλύτερη ενίσχυση και το σίγουρο είναι πως θα αποκτηθούν τουλάχιστον δύο αξιόλογοι κυνηγοί για την γραμμή κρούσης. Η διοίκηση της ΠΑΕ, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, κινούνται επίσης για την απόκτηση τριών αμυντικών και τριών μέσων, ενώ ίσως στραφούν και για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα.

Η ομάδα θα πλαισιωθεί και από ορισμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ είναι πολύ πιθανό να προωθηθούν από την ομάδα Νέων και κάποιοι παίκτες, οι οποίοι είχαν καλή παρουσία πέρυσι στο πρωτάθλημα Κ-20 της Σούπερ Λιγκ.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους Κώστα Σκάρο και Ανδρέα Τσεκούρα, οι οποίοι είχαν δοθεί δανεικοί και πλέον επιστρέφουν στην ομάδα.

Ανησυχία για

το Πανθεσσαλικό

Η ανησυχία των διοικούντων του Ολυμπιακού Βόλου είναι μεγάλη, όσον αφορά τα έργα τα οποία θα πρέπει να γίνουν στο Πανθεσσαλικό, προκειμένου το Στάδιο να είναι έτοιμο στα μέσα Ιουλίου να φιλοξενήσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι εργασίες εστιάζονται στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα, ο οποίος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αν τα έργα δεν αρχίσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, δύσκολα ο Ολυμπιακός θα προλάβει να δώσει το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρώπη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Κι αυτό, γιατί χρειάζεται ένας περίπου μήνας για να γίνει η ανακατασκευή του χόρτου και μάλιστα θα πρέπει να επιληφθεί εξειδικευμένος γεωπόνος, καθώς ο χλοοτάπητας είναι φτιαγμένος τόσο από φυσικό, όσο πλαστικό υλικό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα Τουριστικά Ακίνητα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος ο Ολυμπιακός να δώσει εκτός Βόλου το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρώπη.

«Αν την άλλη βδομάδα τα Τουριστικά Ακίνητα δεν ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου κινδυνεύει να παίξει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του στη Ν. Σμύρνη ή στο Καυτανζόγλειο», υποστήριξε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ανακοίνωση

του ΣΦΟΒ

Από τον ΣΦΟΒ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή, του ευχόμαστε επιτυχίες και νίκες και δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή μας. Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Κατσαβάκη για τη μεγάλη προσφορά στην ομάδα μας.

Ανακοινώνουμε σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, ότι τα μέλη μας διαθέτουν αιτήσεις για όλες τις κατηγορίες των εισιτηρίων διαρκείας. Θα υπάρχει περίπτερο του ΣΦΟΒ κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή απόγευμα, Ερμού-Αγ. Νικολάου, απ’ όπου θα δίνονται πληροφορίες και θα γίνονται αιτήσεις για τα διαρκείας.

Καλούμε όλον τον κόσμο να ανταποκριθεί και να διπλασιαστεί ο αριθμός των εισιτηρίων από πέρυσι. Η χρονιά 2011-12 θα είναι γεμάτη προκλήσεις, συγκινήσεις και χαρές. Τα μέλη του ΣΦΟΒ στη νέα σεζόν θα ενεργοποιηθούν στην ανατολική κερκίδα και ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα δυνατό πυρήνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το