Τοπικά

Μεγαλειώδης αντιφασιστική πορεία στο Βόλο

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ

Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο μεγάλη ειρηνική αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κομμάτων και οργανώσεων.

Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 από την πλατεία Ελευθερίας, διέσχισε την παραλία, τη Δημητριάδος και την οδό Καρτάλη, για να καταλήξει επίσης στην πλατεία Ελευθερίας. Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, η οποία έγινε αποδέκτης απαξιωτικών συνθημάτων, από αντιεξουσιαστές, που έσπασαν τις κάμερες της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην οδό Ιωλκού.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε συνθήματα όπως «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει». «Εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων που ο λαός, η νεολαία, πρέπει να τους απομονώσει τελείως, ήταν το περιεχόμενο των συνθημάτων που κυριάρχησαν στην πορεία, με επικεφαλής την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στο μεταξύ ανακοινώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσαν κόμματα και πολιτικοί φορείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από χρυσαυγίτικο χέρι τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Στοχοποιήθηκε από τους νεοναζί για την αντιφασιστική του δράση, και το πλήρωσε με τη ζωή του από τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους αντισυστημικούς, αλλά μόνο με το σύστημα δεν τα βάζουν. Ο στόχος τους είναι οι μετανάστες, οι αδύναμοι, οι νέοι, οι αριστεροί. Βοηθάει και η μνημονιακή κυβέρνηση με τις πρακτικές της και τους συμψηφισμούς, με συνεργάτες τους μνημονιακούς παπαγάλους των ΜΜΕ. Άνοιξαν το δρόμο εδώ και καιρό. Προσφάτως «ξεπέταξαν» την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, παρέκαμψαν τα αίσχη τους σε Γιαννιτσά και Μελιγαλά. Ανέχονται τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των χουντικών, και βολεύονται εξομοιώνοντας πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του με τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει: Μια στυγνή δολοφονία των χρυσαυγιτών φονιάδων! Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν στόχο να σκοτώσουν! Ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί να μη θρηνήσαμε νεκρό στη μαφιόζικη επίθεση ενάντια στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα, θρηνούμε όμως δυο μέρες μετά!

18 Σεπτεμβρίου 2013. Μια μέρα που το μίσος μας φουντώνει όσο δεν φαντάζεστε. Και η απόφασή μας φουντώνει όσο δεν το χωράει ο νους σας! Όσο και να σας προστατεύουν οι κρανοφόροι των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ, όσο και να σας προωθούν οι καναλάρχες με τα σκουλήκια τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου και οι εφοπλιστές με τους υποτακτικούς τους όπως στο Πέραμα. Όσο και να σας ανοίγουν δρόμους τα στελέχη της ΝΔ τύπου Πολύδωρα, ο λαός θα σας τσακίσει, εσάς και τα αφεντικά σας!

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας αναφέρει: Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής! Είναι μια συμμορία ναζιστών δολοφόνων που στο Κερατσίνι μαχαίρωσε και δολοφόνησε ένα νέο άνθρωπο, τον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα.

Σε μια περίοδο που φουντώνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν δράση πλάι στις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης.

Χτυπάνε αγωνιστές της αριστεράς (μόλις πριν λίγες μόνο μέρες επίθεση δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα), επιτίθενται σε μετανάστες, χύνουν ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο για να στηρίξουν τους κυβερνώντες που ευθύνονται για τη φτώχεια και τη δυστυχία μας.

Καμιά ανοχή και κανένας εφησυχασμός δεν είναι επιτρέπονται πια.

Η Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την άγρια δολοφονία ενός 34χρονου νεαρού, ο οποίος ξεψύχησε μέσα στο δρόμο από την εν ψυχρώ επίθεση 15 χρυσαυγιτών, στην Αμφιάλη. Οι ίδιοι θρασύδειλοι υμνητές του Χίτλερ μόλις πριν λίγες μέρες χτυπούσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα στέλνοντας εννιά τραυματίες στο νοσοκομείο. Ξεκίνησαν χτυπώντας αδύναμους μετανάστες, προχωράνε χτυπώντας ανθρώπους του μόχθου που απαιτούν τα δικαιώματά τους, αύριο θα χτυπήσουν και την πόρτα του μαγαζιού μας. Επιβεβαιώνουν, έτσι, το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, την αποστολή που τους έχει δοθεί να καταπνίξουν κάθε λαϊκό αγώνα για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

Η «Κοινωνία Πρώτα» σε ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονία του συμπολίτη μας, η οποία είναι το αποκορύφωμα των εγκληματικών συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής. Οι ενέργειες αυτές δεν είναι μεμονωμένες ατομικές πράξεις, αλλά έκφραση μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρει την ευθύνη ως συλλογικότητα και η οποία δρα πλέον ανεμπόδιστα, χωρίς νομικές κυρώσεις στη χώρα μας. Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν θα περάσουν.

 

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αναφέρει: «Σε μια περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στη μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το μακρύ χέρι του συστήματος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, αναλαμβάνει δράση. Υπό την προστασία των μηχανοκίνητων ταγμάτων του ακροδεξιού υπουργού Δένδια, αξιοποιώντας την προβολή που τους παρέχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι χρυσαυγίτες αποθρασύνονται και μετά τους μετανάστες στρέφονται πλέον και κατά των αγωνιστών της Αριστεράς, παίζοντας το βρώμικο ρόλο που το αστικό πολιτικό σύστημα τους έχει παραχωρήσει.

Η Διοίκηση των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει με ανακοίνωσή της τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα ενάντια στο κλιμάκιο του ΚΚΕ που εκείνη την ώρα μοίραζε υλικό για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στέλνοντας 9 ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του το Φοιτητικό Αγωνιστικό Ρεύμα σημειώνει μεταξύ άλλων: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι για τα πολιτικά του πιστεύω έρχεται ακόμη μια φορά να αποδείξει το αληθινό προσωπείο του φασισμού και του ρατσισμού, το οποίο αποκτά διαστάσεις τρόμου μέσα από αυτή την αγέλη δολοφόνων και νοσταλγών του Χίτλερ που ονομάζεται Χρυσή Αυγή. Το ρατσιστικό μίσος και η βία που πρεσβεύουν οι σύγχρονοι ναζιστές εναντίον κάθε αριστερού, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού πολίτη που έχει συνείδηση των κοινωνικών του συμφερόντων ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και φυλής έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο την απόλυτη κατάλυση της Δημοκρατίας που ήδη έχει δεχτεί βαθύτατα χτυπήματα μετά από το κυβερνητικό μνημονιακό έργο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το