Αθλητισμός

Μεγάλο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19.30 τον ΠΑΟΚ για τη Σούπερ Λιγκ

* Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Τικάο

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στις 19.30 στο Πανθεσσαλικό στάδιο για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ (Novasports 2) στο πλαίσιο της 18ης ημέρας της Σούπερ Λιγκ. Πανέτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν το νικηφόρο αποτέλεσμα έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες φιλάθλους. Και επίσημα από χθες παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο βραζιλιάνος Τικάο, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια. Στο σημερινό παιχνίδι η ΠΑΕ θα τιμήσει τη μνήμη του Γιώργου Πλακίδα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μία από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες φιλοξενεί σήμερα στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντράρουν τον τρίτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι δικαίως θεωρούνται η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσει από οποιαδήποτε ομάδα. Μετρά μόλις τρεις ήττες φέτος (όσες δηλαδή και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Πειραιώς), αλλά είναι 8ος στον βαθμολογικό πίνακα λόγω των πολλών ισοπαλιών (10) που έχει φέρει. Μία από αυτές ήταν και στο αντίστοιχο ματς του α’ γύρου στην Τούμπα όταν αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αν και κατά γενική ομολογία άξιζε το «τρίποντο».

Στον αντίποδα μπορεί οι νίκες του να μην είναι πολλές -τέσσερις τον αριθμό- αλλά οι δύο από αυτές έκαναν …πάταγο. Η ΑΕΚ έφυγε ηττημένη από το Πανθεσσαλικό, ενώ το «διπλό» επί του περσινού πρωταθλητή Παναθηναϊκού αποτελεί ασφαλώς την έκπληξη της χρονιάς και φυσικά τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας του Βόλου.

Κόντρα, λοιπόν, στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα και μάλιστα χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Αντίθετα, πάντα έχει επιθετικούς προσανατολισμούς και δεν υπάρχει παιχνίδι του φέτος που να έχει χαρακτηριστεί ως βαρετό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να …τριτώσει το καλό απέναντι σε μεγάλη ομάδα. Σέβονται, αλλά δεν φοβούνται τον ΠΑΟΚ, ενώ θα έχουν ως 12ο παίκτη τον κόσμο τους που αναμένεται να κατακλύσει τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού. Βέβαια πολλούς φιλάθλους θα έχουν στο πλευρό τους και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προμηθεύτηκαν 3.000 εισιτήρια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Σάκης Τσιώλης δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες που αποτελούν πολύτιμα «γρανάζια» στην «ερυθρόλευκη μηχανή». Πρόκειται για τον τιμωρημένο Άλβαρεζ και τον τραυματία Ουμπίντες. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-5-1, έχοντας ένα αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα (η διάταξη στον αγωνιστικό χώρο θα είναι 4-1-4-1).

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιακούποβιτς, στα άκρα της άμυνας θα τοποθετηθούν οι Σέλεζι δεξιά και Ζαραδούκας αριστερά, ενώ οι Σανκαρέ και Τομάς θα είναι οι δύο σέντερ μπακ. Ο Ντολεζάι θα αποτελέσει τον αντι-Άλβαρεζ ως αμυντικό χαφ και μπροστά του θα αγωνιστούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπρέσκα, Μητρόπουλος, Καπετάνος και Μόνχε. Τέλος, μοναδικός προωθημένος θα είναι ένας εκ των Μαρτίν ή Σολάκη με πιθανότερο τον πρώτο.

Στην αποστολή μετέχουν και οι: Μ. Ρόκα, Σ. Ρόκας, Ψυχογιός, Πλιάγκας, Γκότοβος και οι νεοαποκτηθέντες Ακόστα και Αναστασίου.

Με Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ

Κανονικά προπονήθηκε χθες ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και έτσι τέθηκε στη διάθεση του Μάκη Χάβου για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Μπουσαϊντί και Ελ Ζαρ, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκαν της αποστολής, όπως επίσης ο τραυματίας Βιτόλο και ο τιμωρημένος Φωτάκης.
Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του «δικέφαλου του βορρά» βρίσκονται 20 ποδοσφαιριστές που είναι οι: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Υπέγραψε ο Τικάο

Ο Κάρλος Αουγκούστο Μπερτόλντι «Τικάο» αποτελεί από χθες το τρίτο απόκτημα του Ολυμπιακού για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μετά τους Νόε Ακόστα και Αποστόλη Αναστασίου. Ο 26χρονος αμυντικός χαφ, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Τόρη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων με τους «ερυθρόλευκους», αφού νωρίτερα πέρασε με επιτυχία τις εργομετρικές εξετάσεις.

Κατόπιν έκανε την εξής δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνει και υπόσχομαι πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων προσφέροντας τον καλύτερό μου εαυτό, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να ανέβει όσο ψηλότερα γίνεται». Στον Τικάο δόθηκε η φανέλα με το νούμερο 50.

Ο Θάνος «σφυρίζει»

στο Κέρκυρα-Ολυμπιακός

Όπως είναι γνωστό την ερχόμενη Τρίτη στις 5 μ.μ. ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κέρκυρα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Διαιτητής στον αγώνα αυτό ορίστηκε ο κ. Θάνος (Γρεβενών) με βοηθούς τους κ.κ. Δημητριάδη (Καστοριάς) και Γεωργιάδη (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο κ. Σκουφίτσας (Αθηνών).

Οι αγώνες Νέων

και Παίδων

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων (Κ-20) η ομάδα του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 13.00 στο ΕΑΚ Βόλου την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Διαιτητής θα είναι ο Λαρισαίος κ. Τζήλος με συνεργάτες τους συντοπίτες του κ.κ. Αναστασίου και Παπαδημητρίου, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Βολιώτης κ. Κουζάκης.

Επίσης, αύριο Κυριακή στις 13.00 στη Μίκρα θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Παίδων (Κ-17). Το παιχνίδι θα διευθύνει ο κ. Ταταρίδης με βοηθούς τους κ.κ. Γκέντσο και Κωτσάκη, ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Καραγεωργίου. Όλοι ανήκουν στην ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ώρα 19.30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

4. Τομάς

3. Ντολεζάι

30. Μητρόπουλος

11. Καπετάνος

26. Μόνχε

10. Μπρέσκα

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

ΠΑΟΚ

1. Χαλκιάς

27. Σνάουτσνερ

16. Λίνο

8. Τσιρίλο

15. Κοντρέρας

28. Τσουκαλάς

5. Γκαρσία

20. Βιεϊρίνια

19. Κουτσιανικούλης

33. Αθανασιάδης

9. Σαλπιγγίδης

Προπονητής:

Μ. Χάβος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Ελευθερίου (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το