Αθλητισμός

Μεγάλο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό

Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενεί στις 17.15 τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Τον «Θρύλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον συνονόματό του Πειραιά υποδέχεται σήμερα στις 17.15 (Novasports 3) στο Πανθεσσαλικό στάδιο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας, που άφησαν άφωνη όλη την Ελλάδα με το εντυπωσιακό 4-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι πανέτοιμοι για να κάνουν μία ακόμη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της 20ηε αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας θα κοντράρουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Πειραιώς και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι δικαίως θεωρούνται η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Μόλις πέντε νίκες έχουν κάνει οι Βολιώτες φέτος, αλλά οι τρεις από αυτές έκαναν όλο το φίλαθλο κόσμο να παραμιλά. Ο Ολυμπιακός υπέταξε στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ με σκορ 3-1 και έκανε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του με το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Όμως υπήρξε και ανάλογη συνέχεια διότι ακολούθησε μία ακόμη τεράστια επιτυχία, που δεν ήταν άλλη από το εκπληκτικό 4-0 επί της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου φαίνεται πως «ταιριάζουν» τα μεγάλα παιχνίδια, ενώ και στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε καλή εμφάνιση, έστω και αν οι Πειραιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς με σκορ 3-1.

Κόντρα, λοιπόν, στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα και μάλιστα χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Αντίθετα, πάντα έχει επιθετικούς προσανατολισμούς και δεν υπάρχει παιχνίδι του φέτος που να έχει χαρακτηριστεί ως βαρετό.

Μετά τις νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου θα ήθελαν να πανηγυρίσουν και μία νίκη επί του Ολυμπιακού Πειραιώς. Δύσκολο φυσικά, αλλά όχι αδύνατο, αφού οι πρωτοπόροι έχουν και αυτοί τα τρωτά τους σημεία. Πάντως, με δεδομένο ότι οι δύο Ολυμπιακοί έχουν επιθετικό πνεύμα, οι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού θεωρείται βέβαιο ότι θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό ματς και ενδεχομένως με αρκετά γκολ

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο θα είναι μοιρασμένο όσον αφορά τους φιλάθλους, αφού οι φιλοξενούμενοι πήραν για τις ανάγκες τους 10.000 εισιτήρια.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου με την ολοκλήρωση και της 20ης αγωνιστικής να βρίσκεται πάνω ή και στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Θα έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα με τρία συνεχόμενα παιχνίδια «φωτιά» (με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) και θα ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια, καθώς το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό. Αρκεί, βέβαια στα ματς που ακολουθούν να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, πράγμα που δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα (δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια είναι ο απολογισμός των «ερυθρολεύκων» στο Πανθεσσαλικό).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για σήμερα ο Σάκης Τσιώλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες. Πρόκειται για τους τιμωρημένους Ζαραδούκα και Σανκαρέ και τον Ψυχογιό λόγω τραυματισμού, ενώ ο Ουμπίντες συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρά τον τραυματισμό του, αλλά είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθεί.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-5-1, έχοντας ένα αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα (η διάταξη στον αγωνιστικό χώρο θα είναι 4-1-4-1). Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιακούποβιτς, στα άκρα της άμυνας θα τοποθετηθούν οι Σέλεζι δεξιά και Ρόκας αριστερά, ενώ οι Ντολεζάι και Τομάς θα είναι οι δύο σέντερ μπακ. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Άλβαρεζ και μπροστά του θα αγωνιστούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπρέσκα, Τικάο, Καπετάνος και Μόνχε. Τέλος, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σολάκης.

Στην αποστολή μετέχουν και οι: Ρόκα, Μαρτίν, Ακόστα, Μητρόπουλος, Αναστασίου, Ουμπίντες και Γκότοβος.

Νίκη της ομάδας Κ-17

του Ολυμπιακού Β.

Η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου επιβλήθηκε με 2-0 της Ξάνθης. Το σκορ για την ομάδα του Κώστα Σταματίου άνοιξε με κεφαλιά στο 19’ ο Ευαγγελός, ενώ ο Κολιαμήτρας με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 74’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Θεοδωρίδης, Γιοβάννης, Τσουκαλάς, Οικονόμου, Πρασσάς, Τζορβατζής, Κολιαμήτρας, Δημητριάδης, Πλαγεράς (71’ Πέργαντος), Τσιάκος (87’ Τσιμπανογιάννης), Ευαγγελός.

ΞΑΝΘΗ: Καραπάνος, Κριεζής, Καλλέντζης (46’ Βούλχος), Τουρκαίδης, Σουσαμλής, Καρυπιάδης, Κομήτης (20’ Αμπράζης), Κούτρας, Λαζαρίδης, Χατζητερζόγλου (35’ Τζέλος), Κιαχίδης.

Ο αγώνας των Νέων

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων (Κ-20) η ομάδα του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 13.30 στο ΕΑΚ Βόλου την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο προπονητής Αντώνης Μάνδαλος ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι εξής: Αβδελάς, Παχής, Βαλωτής, Γιαννόπουλος, Δημητριάδης, Ζενούνι, Κολημήτρας, Κοτζαθανάσης, Λέτσος, Μακανίκας, Νάκας, Ναουμίδης, Νικογιάννης, Ποζιόπουλος, Σφάκας, Τρίμμης, Τσίπη, Χολέβας.
Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος Κόμνος και ο τραυματίας Μαρμαρινός.

Διαιτητής θα είναι ο Λαρισαίος κ. Ζήλος με συνεργάτες τους συντοπίτες του κ.κ. Ρεντόπουλο και Καραμπούλα, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Βολιώτης κ. Σπύρος Κανούλης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Μαγνησίας στο Πανθεσσαλικό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει ότι για μία ακόμη φορά ενστερνίζεται το εθελοντισμό και κάνει τη διαφορά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στον σημερινό αγώνα εγκαινιάζεται η συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών. Η επταμελής ομάδα που θα βρίσκεται στο Στάδιο, αποτελείται από τον Υπεύθυνο των Πρώτων Βοηθειών και από δύο τριμελείς ομάδες με πλήρη διασωστικό εξοπλισμό.Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας στηρίζεται σε εθελοντές με γνώσεις και  εμπειρία που διακατέχονται από την αμέριστη προσφορά για το συνάνθρωπο και έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση για την πολύτιμη προσφορά της στους τομείς των πρώτων βοηθειών, της δασοπυρόσβεσης, της ορεινής διάσωσης, του υγρού στοιχείου, της Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών κ.λπ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 17.15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

3. Ντολεζάι

4. Τομάς

13. Άλβαρεζ

50. Τικάο

11. Καπετάνος

26. Μόνχε

10. Μπρέσκα

77. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.

78. Πάρντο

35. Τοροσίδης

15. Ρ. Μπράβο

4. Μέλμπεργκ

21. Αβρ. Παπαδόπουλος

3. Μοντέστο

7. Ιμπαγάσα

14. Μιραλάς

77. Ριέρα

19. Φουστέρ

9. Πάντελιτς

Προπονητής:

Ε. Βαλβέρδε

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το