Τοπικά

Μεγάλη φωτιά στη Χλόη Βελεστίνου

ΦΩΤΙΑ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΕΣ

«Μάχη» με τις φλόγες  έδωσαν χθες οι πυροσβέστες στη Χλόη, για να ελέγξουν μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από την καύση σιτοκαλαμιών. Η φωτιά αποτέφρωσε σιτοκαλαμιές, θάμνους και αμυγδαλιές σε έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, ενώ όλη την ημέρα βρίσκονταν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς  σημειώνονταν αναπυρώσεις.

Από τη φωτιά κάηκαν μεταξύ άλλων δασική έκταση (πουρνάρια) 10 στρεμμάτων και αμυγδαλιές σε έκταση 6 στρεμμάτων περίπου. Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στη 1.45 μετά τα μεσάνυχτα χθες και τέθηκε υπό έλεγχο στις 9.30 το πρωί. Η φωτιά ήταν η μεγαλύτερη που ξέσπασε φέτος στη Μαγνησία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα για τα αίτιά της. Η φωτιά φέρεται ότι ξεκίνησε από λόφους, στην περιοχή μεταξύ Χλόης Βελεστίνου και Αγροκηπίου Λάρισας και προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική, καίγοντας σιτοκαλαμιές και για το λόγο αυτό δεν ήταν εύκολη η έγκαιρη αντιμετώπισή της. Επιτόπου έσπευσαν επτά οχήματα της Π.Υ. (έξι από ΒΙΠΕ, Βόλο και Αλμυρό και ένα από τη Λάρισα) με 13 πυροσβέστες, που έδωσαν ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες για να την περιορίσουν και κατάφεραν τελικά να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο νωρίς χθες το πρωί. Η φωτιά ωστόσο δεν σβήστηκε και έτσι όλη την ημέρα χθες δύο πυροσβεστικά οχήματα παρέμεναν στην περιοχή λόγω αναζωπυρώσεων. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν βέβαιο ότι η φωτιά ξέσπασε από καύση καλαμιών, εκ μέρους αγρότη, καθώς είναι «ύποπτη» η ώρα που ξεκίνησε και ήδη το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου  ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του υπεύθυνου, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά φέτος στη Μαγνησία.

 

Έπεσαν δέντρα από τον αέρα

Οι θυελλώδεις βοριάδες  που έπνεαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, απέκοψαν ένα μεγάλο κλαδί  δέντρου στη διασταύρωση Γαζή και Κουμουνδούρου, ενώ ξερίζωσαν μια λεύκα στη διασταύρωση Γ. Δήμου και Ζάχου. Και στις δύο περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Εξάλλου λόγω των ανέμων σηκώθηκε σύννεφο σκόνης στην προβλήτα 2 του λιμανιού του Βόλου, προκαλώντας ρύπανση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το