Photo Gallery, Τοπικά

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία εργαζομένων στο ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναλειτουργία όλων των διοικητικών δομών

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναλειτουργία όλων των διοικητικών δομών

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής πραγματοποιήθηκε χθες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων σε ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ κ.ά. ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά στην αυστηροποίηση της πειθαρχικής αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών κατά των ασφαλιστικών οργανισμών του ΕΟΠΠΥ και των Νομικών Προσώπων του υπουργείου Εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρονται και τα εξής: «Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της ανυπαρξίας των κυβερνήσεων που λεηλάτησαν τα ταμεία, που συρρίκνωσαν το προσωπικό και δομές, που δεν θωράκισαν με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης τις Υπηρεσίες, προστατεύοντας τόσο την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους, όσο και τους κόπους μιας ζωής των πολιτών που καταβάλουν εισφορές κρατώντας ζωντανά τα ταμεία και την κοινωνική ασφάλιση. Απαιτούμε την άμεση καταβολή της αποζημίωσης για την υπερωριακή εργασία μας το μήνα Ιανουάριο του 2013. Ακόμα ζητούμε την προώθηση άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για τη διευθέτηση της ομαλής αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας μας και στο μέλλον, εφόσον συνεχίζονται να παρακρατούνται οι αντίστοιχες εισφορές από τους οικοδόμους. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τους αποδοθούν τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν για το σκοπό αυτό και να μειωθούν οι αντίστοιχες εισφορές τους, διότι είναι παράνομη η παρακράτηση εισφοράς για παροχή που δεν υφίσταται.

Διεκδικούμε την επαναλειτουργία όλων των διοικητικών δομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Νομό μας, οι οποίες καταργήθηκαν (Τοπικό Υποκατάστημα Αλμυρού, Παραρτήματα Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς και Ν. Αγχιάλου), την άρση της απόφασης του διοικητή για το κλείσιμο του Τοπικού Υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας, τη μη υποβάθμιση των Παραρτημάτων στα νησιά Σκιάθου και Σκοπέλου σε γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων της 9Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που απολύθηκαν πρόσφατα, καθώς και την ταχύτατη πρόσληψη προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ούτως ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διοικητικές δομές της Υπηρεσίας μας και να επαναλειτουργήσουν οι παλιές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το