Αθλητισμός

Μεγάλες περικοπές στην ΑΕΚ

Τα οικονομικά προβλήματα οδηγούν σε μείωση του μπάτζετ

Η επιστολή της ΕΠΟ για κατάθεση εγγυητικής ύψους 7 εκ ευρώ σχετικά με τα οφειλόμενα που έφτασε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ανησυχεί τους «κιτρινόμαυρους». Η ΕΠΟ λοιπόν ζήτησε αυτήν την εγγυητική επιστολή , όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά και από άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, για να είναι σίγουρη ότι θα αποπληρωθούν όλοι αυτοί με τους οποίους η ΑΕΚ έχει κάνει διακανονισµό και τους οφείλει χρήµατα.

Στην Ένωση θεωρούν δεδομένο ότι τα οφειλόμενα θα αποπληρωθούν στο τέλος της σεζόν, ενώ ως τις 8 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και ως τις 20 του ίδιου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος της αδειοδότησης προς την ΕΠΟ.

Αναφορικά στο θέμα που πρέκυψε με την καθυστέρηση της υπογραφής από τον Σκόκο, ο παίκτης της ΑΕΚ αναμενόταν να υπογράψει χθες το βράδυ, πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Το πρόβλημα προέκυψε όχι από τον ίδιο τον παίκτη αλλά από τον Αργεντινό εκπρόσωπό του, ο οποίος απαίτησε την αμοιβή του «εδώ και τώρα». Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και επαφές του Σταύρου Αδαμίδη με τον ίδιο τον μάνατζερ του Σκόκο, αλλά και με τον Έλληνα εκπρόσωπό του κ. Διαννή και τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή προκειμένου να λήξει το θέμα και να υπογράψει ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι ο Σκόκο δεν ζήτησε καμία επιπλέον εγγύηση για να δεχθεί τον διακανονισμό και όλα ήταν πρωτοβουλία του μάνατζερ του.

Μπορεί η ΑΕΚ να εξασφαλίζει την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, αλλά τα οικονομικά προβλήματα την οδηγούν σε δραστική μείωση του μπάτζετ για την επόμενη περίοδο.

Οι περικοπές είναι μονόδρομος και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν πωλήσεις παικτών, πιθανώς και αποδεσμεύσεις αν βρεθούν ομάδες για να «φορτωθούν» κάποια δυσβάσταχτα για την ΠΑΕ συμβόλαια. Στην κατηγορία παικτών δεν υπάρχουν και πολλοί «κιτρινόμαυροι» που θα μπορούσαν να φέρουν σεβαστά ποσά στα ταμεία του συλλόγου και μοιραία το μυαλό πηγαίνει στους Σκόκο, Μάκο, Μανωλά και Γκέντσογλου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, για το τελικό ραντεβού με τον Σταύρο Αδαμίδη για το θέμα του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού. Η τελική πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι για διετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές 600.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται κάποια μπόνους.

Στον αγωνιστικό τομέα, ατομικό πρόγραμμα αλλά για προληπτικούς κυρίως λόγους ακολούθησε ο Κριστιάν Νασούτι κατά τη χθεσινή προπόνηση της Πέμπτης και άφησε κάποιες ελπίδες για να είναι ετοιμοπόλεμος κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Αργεντινός αμυντικός, ο οποίος είχε υποστεί διάστρεμμα στην προπόνηση της Τετάρτης, σήμερα θα κάνει το οριστικό τεστ, προκειμένου να δοκιμάσει αν είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή και να χρησιμοποιηθεί στον κυριακάτικο αγώνα του Ολυμπιακού σταδίου κόντρα στον Ατρόμητο.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ τα πράγματα είναι οριακά στα μετόπισθεν αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον τραυματία Τραιανό Δέλλα, ενώ ο Κώστας Μανωλάς εκτίει ποινή λόγω καρτών και θα απουσιάσει κι αυτός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το