Τοπικά

Μείωση προσωπικού κατά 85 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα

Δραματική είναι η μείωση του προσωπικού στις Διευθύνσεις και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην επαρκή κάλυψη των εργασιών και των υποχρεώσεων από την επιθεώρηση σε χώρους για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων μέχρι και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όπου έχει απομείνει μόνο ένας χειριστής γκρέιντερ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας, όπου τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση γύρω στα δεκαπέντε άτομα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν επιβλέποντες μηχανικοί.

Μάλιστα προ ημερών συνταξιοδοτήθηκε και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλεξάνδρου και τη θέση του πήρε ο κ. Κώστας Φλαμπούρης.

Η πολιτική του μνημονίου που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια, έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του πρωσικού τόσο στους τακτικούς υπαλλήλους, όσο και στους συμβασιούχους. Ενδεικτικά σε σχέση με πριν δύο χρόνια οι τακτικοί υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 85. «Ανάσα» αναμένεται να δώσουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, ένα πρόγραμμα που έχει πάρει και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και θα μπορέσει να επανδρώσει για πέντε μήνες αρκετές υπηρεσίες της.

Πάντως η κατάσταση με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού μάλλον θα χειροτερεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια, παρά θα αντιστραφεί, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τις υποχρεώσεις από τα διαδοχικά μνημόνια και την υποχρέωση για μία πρόσληψη ανά δέκα συνταξιοδοτήσεις.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από τη μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια που αφορούν στην πρώην Νομαρχία Μαγνησίας και την νυν Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Το 2007 ο αριθμός των τακτικών υπαλλήλων άγγιζε τους 405 και των συμβασιούχων τους 85. Το 2010 εργάζονταν 338 τακτικοί υπάλληλοι και 38 συμβασιούχοι. Το 2012 οι τακτικοί υπάλληλοι μειώθηκαν στους 253 και οι συμβασιούχοι στους τέσσερις που ασχολούνται με τη δακοκτονία, είναι δηλαδή εποχιακοί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας τόνισε πως «κάθε χρόνος που περνά, έχουμε μείωση του προσωπικού. Ενδεικτικά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες έφυγαν δεκαπέντε μηχανικοί τον τελευταίο χρόνο. Έχει «αποδεκατιστεί» η Υπηρεσία, ενώ φεύγουν και διευθυντικά στελέχη, τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν από τους επιβλέποντες μηχανικούς, αλλά στο τέλος δεν θα έχουμε επιβλέποντες.

Επίσης στην Υπηρεσία της Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπάρχουν τοπογράφοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αναδασμούς που πρέπει να γίνουν. Επίσης λείπουν κτηνίατροι, γεωπόνοι και ιχθυολόγοι. Από το 2010 μέχρι και σήμερα το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης μειώθηκε κατά 25%.

Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος εργάζονται πέντε άτομα με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο αριθμός των επιστημόνων που θα πρέπει να κάνουν ελέγχους για τους περιβαλλοντικούς όρους σε μονάδες, εργοστάσια, επιχειρήσεις.

Για το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών έχει απομείνει αυτή τη στιγμή μόνο ένας οδηγός γκρέιντερ, ο οποίος θα πρέπει να καλύψει γύρω στα 1.400 χιλιόμετρα που αποτελεί το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το