Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μείωση δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ το 2012


Η απόφαση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου να «απομονώσει» συγκοινωνιακά περιοχές θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

 

Προς Άγιο Ονούφριο, Σταγιάτες, Άλλη Μεριά, Χιλιαδού και Κοιμητήριο

 


 

 

Μείωση 30% στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου προς Άγιο Ονούφριο, Σταγιάτες, Άλλη Μεριά, Χιλιαδού και Κοιμητήριο διαπίστωσε ο Δήμος Βόλου όταν παρέλαβε τον πίνακα της εταιρείας για τις ελάχιστες διαδρομές που αποφάσισε να εκτελέσει για το 2012.

Η απόφαση του ΚΤΕΛ να «απομονώσει» συγκοινωνιακά τις συγκεκριμένες περιοχές, όπου ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες για περιορισμένα δρομολόγια, θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού σε έκθεση που κατέθεσε στα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις, διατυπώνει τις διαφωνίες του για τις περικοπές των δρομολογίων, ενώ στο Δήμο Βόλου το κλίμα είναι «βαρύ» απέναντι στη διοίκησή του.

Προς Άγιο Ονούφριο τα καθημερινά δρομολόγια θα είναι δύο, όπως δύο θα είναι και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο.

Για Κατηχώρι-Σταγιάτες δύο θα είναι τα δρομολόγια από Δευτέρα ώς Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο δεν θα εκτελείται κανένα. Δύο δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά προς Άλλη Μεριά και κανένα το Σαββατοκύριακο, ενώ τέσσερα θα εκτελούνται καθημερινά προς Χιλιαδού και δύο το Σάββατο, αλλά κανένα την Κυριακή.

Για τον «Κούκο» θα εκτελούνται καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, δύο δρομολόγια, ενώ εκτελούνταν πέντε.

Τις καθημερινές θα εκτελούνται προς Άναυρο 80 δρομολόγια, το Σάββατο 70 και την Κυριακή 50. Ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί για τις Αηδονοφωλιές.  Προς Αμπελοκήπους θα εκτελούνται καθημερινά 70 δρομολόγια, τα Σάββατα 50 και τις Κυριακές 30. Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί και στα δρομολόγια της Νέας Δημητριάδας, αλλά και στου Αναύρου – Γιάννη Δήμου – Παλαιών.

Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται το Σαββατοκύριακο προς τη Βιομηχανική Περιοχή, τον Άγιο Στέφανο και τα Μελισσάτικα.

 

«Μεγάλος Αδελφός»

Για μια ακόμη φορά θα τεθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα της χρήσης καμερών από ιδιώτες σε κοινόχρηστους χώρους. Με τη χρήση καμερών έξω από επιχειρήσεις, όπου καταγράφεται η κίνηση στους δρόμους, παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε τοποθετήσεις καμερών και συστήματα βιντεοεπιτήρησης, προφανώς για λόγους ασφάλειας, ωστόσο καταγράφουν και κοινόχρηστους χώρους.

Τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί, όπως σημείωσε στην εισήγησή του, στην αρχή της οδού Δημητριάδος, Ανθίμου Γαζή με Χατζηαργύρη έξω από φαρμακαποθήκη, στην οδό Χατζηαργύρη έξω από κατάστημα, στην οδό Διάκου έξω από ξενοδοχείο με την κάμερα να είναι εγκατεστημένη στον πρώτο όροφο.

Ο αντιδήμαρχος στην εισήγησή του, τονίζει ότι πληθαίνουν τα φαινόμενα εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης χωρίς να τηρούνται οι αυστηροί όροι και προϋποθέσεις που θέτει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η κείμενη νομοθεσία, ενώ διαμορφώνοντας εκτός των άλλων και μια νοοτροπία συνήθειας, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μοντέλο του OnlyFans αποκάλυψε τα στήθη της σε συγκέντρωση του Τραμπ – Κάνει καμπάνια Tits for Trump

Λίγα λεπτά δημοσιότητας επιχείρησε να κερδίσει ξανά το μοντέλο από το OnlyFans το οποίο πριν…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος:Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του 40χρονου

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 40χρονου που βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στη…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σάλος με ζωολογικό κήπο – Εμφάνιζαν για πάντα… σκυλιά που είχαν βάψει

Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η απάτη που είχαν στήσει υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου καθώς, όπως…

20 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ “Κυκλοφοριακή ρύθμιση στον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών”

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Δευτέρα 23/09/2024 πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων στο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσαν την αστυνομία να διώξει μαθήτρια δημοτικού επειδή ήταν υπεράριθμη στην τάξη

Ένα απίστευτο συμβάν συνέβη στην Χαλκιδική, όπου σύμφωνα με την καταγγελία ενός πατέρα, κλήθηκε η…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Καρδίτσα την ερχόμενη Τετάρτη το Ολυμπιακός-Αλεξάνδρεια;

Με τον κόσμο στο πλευρό του θέλει να υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την Αλεξάνδρεια, στην πρεμιέρα…

20 Σεπτεμβρίου 2024