Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

«Μαύρο» στις μνημονιακές δυνάμεις ζήτησε η Η. Διώτη

 

Η κ. Ηρώ Διώτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Να αναδειχτεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία στις επικείμενες εκλογές, μια κυβέρνηση αριστερών δυνάμεων που θα παλέψει για τα προβλήματα, πρότεινε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη που περιόδευσε χθες σε εργοστάσια του Βόλου και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής.

Κάλεσε τον κόσμο να μη φοβηθεί από τα ψευτοδιλήμματα που θα θέσουν στην προεκλογική περίοδο οι μνημονιακές δυνάμεις ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγ. Βενιζέλου ότι «…οι θυσίες είναι αναγκαίες και πιάνουν τόπο…», είπε: «Απορούμε με το θράσος του. Ο κ. Βενιζέλος έχει μεγάλο θράσος να μιλά για δίκαιη κατανομή βαρών, όταν η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν για να ελαφρυνθούν οι τράπεζες, οι ξένοι επενδυτές με τη δημιουργία οικονομικών ζωνών και φυσικά να επωμιστεί όλα τα βάρη ο ελληνικός λαός. Ας τα αφήσει αυτά. Είπε ακόμη ότι η μοναδική ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ και ότι είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν εκβιαστικά διλήμματα. Εμείς λέμε ή να φύγουν αυτοί ή να συνεχίσουν να συγκυβερνούν Βενιζέλος-Σαμαράς. Διαφαίνεται ήδη η δημιουργία πολωτικού κλίματος, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ. Εμείς λέμε όχι σε αυτό, να μην πέσει κανείς στη «λούμπα» αυτών των διλημμάτων, να μην φοβηθούν οι πολίτες, αλλά να ψηφίσουν να φύγουν αυτοί που έφθασαν τη χώρα στην εξαθλίωση».

Η βουλευτής Λάρισας την οποία καλωσόρισε στα γραφεία της Νομαρχιακής ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Κων. Βογιατζής, συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, είχε πραγματοποιήσει χθες το πρωί περιοδεία στο Βόλο. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ που δίνουν αγώνα εδώ και 220 μέρες έξω από το εργοστάσιο, τους εργαζόμενους της ΒΕΚ και ΜΕΚ του ομίλου Λεμονιά που είναι σε απεργία αλλά και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, στο υποκατάστημα που σχεδιάζει να κλείσει η διοίκηση του Ιδρύματος. Εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της καταδικάζοντας παράλληλα τα φαινόμενα καταστολής και αυταρχισμού με την παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ έξω από τα δύο εργοστάσια. Επισήμανε ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ δεν πρέπει να κλείσει, καθώς συρρικνώνεται η κοινωνική ασφάλιση και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι. Τέλος τόνισε, ότι η Μαγνησία είναι από τους νομούς που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, από το κλείσιμο εργοστασίων, από την εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας κ.ά. και κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα όλων των εργαζομένων και ν’ αντιδράσει μαζικά.

«Συμβαίνουν απερίγραπτα πράγματα εδώ. Η κατάσταση με την ανεργία είναι αδιανόητη και αποτελεί η Μαγνησία ιδιαίτερη περίπτωση για τη Θεσσαλία», σχολίασε.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο TikTok δίνουν ονόματα και διευθύνσεις ανηλίκων, «δείχνοντάς» τους ως δράστες του ξυλοδαρμού της 14χρονης

Την ώρα που η προανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου κοριτσιού στη Γλυφάδα το…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Β. την ερχόμενη Τρίτη

Συνέντευξη Τύπου θα παραθέσει την ερχόμενη Τρίτη η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου. Η ανακοίνωση:…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Η Αγία Άννα αφιέρωσε τη νίκη της στον Πέτρο Κόκκορη

Η Αγία Άννα κέρδισε σήμερα εκτός έδρας την Α.Ε. 2002 με το ευρύ 7-0 και…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Καταιγιστικοί ΓΣΑ και Αγία Άννα, πρώτη νίκη για τους Μυρμηδόνες

Με τρία παιχνίδια άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ. Γ.Σ. Αλμυρού και…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με θυελλώδεις ανέμους

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυστιανού: Δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη, έχουν φροντίσει να μας λείπουν στοιχεία

Η Μαρία Καρυστιανού παραχώρησε συνέντευξη όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει για την…

28 Σεπτεμβρίου 2024