Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

ΜΑΤ κατά των απολυθέντων της ΚΟΝΤΙ

Ισχυρή η αστυνομική παρουσία, έξω από το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ

Με ανθρώπινη αλυσίδα και περίσσια συναδελφική αλληλεγγύη από άλλα σωματεία απάντησαν οι πρώην εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ στην επιχείρηση τρομοκράτησης ώστε να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία, η μεταφορά δυνάμεων των ΜΑΤ και η μετάβαση έξω από το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ στελεχών της Ασφάλειας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης μετά τις μηνύσεις της εταιρείας Arcelor Mittal για παρεμπόδιση μεταφορικού έργου, δεν ανέστειλαν τις δυναμικές κινητοποιήσεις των πρώην εργαζομένων, οι οποίοι για 200 περίπου ημέρες αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους.

Ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει τις προσλήψεις προσωπικού που είχε αποχωρήσει οικειοθελώς και να απαντήσει γιατί προσλαμβάνει προσωπικό όταν έχει κάνει ομαδικές απολύσεις επικαλούμενη οριστική παύση δραστηριότητας, γιατί δεν τους καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις κ.ά., οι πρώην εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν και χθες για την απόπειρα εξαγωγής με φορτηγά πρώτης ύλης από το εργοστάσιο.

Στο πλευρό τους μέλη της διοίκησης του ΕΚΒ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θαν. Παπαδημόπουλο, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Απ. Νάνος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου κ. Γιαν. Στεφανόπουλος, συνδικαλιστές από το σωματείο της Coca-Cola και άλλων συνδικάτων, από την Πρωτοβουλία Εργαζόμενων και Ανέργων κ.ά. που σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα έξω από την πύλη του εργοστασίου αποτρέποντας τις κινήσεις των φορτηγών.

«Οι συνάδελφοι οδηγοί πείστηκαν, ξεφόρτωσαν πάλι το υλικό κι αποχώρησαν άδειοι. Όταν είμαστε όλοι μαζί δεμένοι σαν γροθιά, θα έχουμε επιτυχία» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τριαντ. Καρατζιώλης. Αργότερα, αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το ΕΚΒ

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ αναφέρει: «Μια πρωτοφανής επιχείρηση κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου, αντιστροφής ρόλων και ευθυνών και, το σπουδαιότερο, δημιουργίας συνθηκών βίαιης καταστολής κάθε στοιχειώδους εργατικού δικαιώματος, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη έξω από το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. Πρωταγωνιστής και πρόξενος της μεγάλης αυτής αναταραχής, η έκβαση και οι παρενέργειες της οποίας δεν μπορούν ακόμη να προβλεφθούν εάν επιχειρηθεί να συνεχιστούν, είναι η γαλλική εταιρεία ΑrcelorMittal, η οποία, στην προσπάθειά της να μεταστρέψει την εικόνα του στυγνού θύτη των εργαζόμενων σε εικόνα απροστάτευτου… θύματός τους, ζήτησε την επιχειρησιακή καταστολή του αγώνα τους, καλώντας να επέμβουν τα ΜΑΤ!

Από χθες το βράδυ, η Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου έχει μετατραπεί σε… υπαίθριο εκδοτήριο μηνύσεων, κατά ταλαίπωρων εργαζόμενων, που το μοναδικό τους παράπτωμα είναι ότι εδώ και έξι μήνες πασχίζουν να βρούνε το δίκιο τους!

Από χθες το βράδυ, η Β΄ ΒΙ-ΠΕ Βόλου έχει μετατραπεί σε μία έτοιμη ν’ αναφλεγεί «πυριτιδαποθήκη», με το φυτίλι να το κρατάει στο χέρι της η γαλλική εταιρεία!

Γιατί, δυστυχώς, από χθες το βράδυ, έξω από την ΚΟΝΤΙ παίζεται ένα απίστευτο θέατρο παραλόγου, πρωταγωνιστής του οποίου είναι ένα θεσμικό σύστημα που προστατεύει παράνομους και κυνηγάει αθώους!

Γιατί παράνομοι δεν είναι ασφαλώς οι εργαζόμενοι, που εδώ και έξι μήνες δίνουν έντιμα και αλύγιστα τη μάχη της επιβίωσης, αλλά η γαλλική εταιρεία, που εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά μια ολόκληρη κοινωνία, δήθεν κλείνοντας το εργοστάσιο, το οποίο όμως συνεχίζει να λειτουργεί, με παράνομες και επιλεκτικές προσλήψεις εργαζομένων και με αδιάλειπτη μεταφορά πρώτης ύλης με φορτηγά! Μια, μάλιστα, νέα «ειδικότητα» που διαπιστώθηκε τελευταία στο… κλειστό εργοστάσιο είναι και αυτή του «διευθυντή χαφιέ – χειριστή βιντεοκάμερας», που εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά βιντεοσκοπεί ξεδιάντροπα τους εργάτες, προφανώς για να τους καταδώσει στ’ αφεντικά!

Και αντί να συλληφθούν οι προκλητικοί Γάλλοι εργοδότες για τις αυθαιρεσίες τους, αντί να συρθούν αυτοί στον Εισαγγελέα για να λογοδοτήσουν για την εξαπάτηση του ΟΑΕΔ με τις μαϊμού απολύσεις και τα παράνομα επιδόματα, για τις ψευδείς και παραπλανητικές ανακοινώσεις τους στον Τύπο, περί αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου, δέχονται απειλές και καλούνται να …συνετιστούν οι νόμιμοι, οι εργαζόμενοι, δηλαδή!

Αυτοί που ξεσκεπάζουν τις γαλλικές κομπίνες, αυτοί που αξιώνουν να λειτουργήσουν επιτέλους οι Νόμοι και να παταχθούν οι εργοδοτικές άθλιες πρακτικές, σέρνονται στα Αστυνομικά Τμήματα, απειλούνται με διώξεις και διασύρονται κατ’ αξίωση των θυτών τους!

Το Ε.Κ. Βόλου και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ:

* Καταγγέλλουν το προκλητικό στήσιμο μηχανισμών καταστολής του αγώνα τους.

* Αξιώνουν την άμεση ανάκληση των 14 μηνύσεων κατά συναδέλφων τους εργαζόμενων στην ΚΟΝΤΙ.

* Ζητούν να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ και να ξηλωθούν οι κρυφές κάμερες παρακολούθησης γύρω από το εργοστάσιο.

•Καλούν άμεσα τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νόμου και της τοπικής κοινωνίας (βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους) να εγγυηθούν επιτέλους την πραγματική τήρηση των Νόμων και την παραδειγματική τιμωρία των έκνομων Γάλλων εκπροσώπων της Εταιρίας.

* Και καθιστούν υπεύθυνους για οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια ήθελε εκδηλωθεί κατά των εργαζομένων, εκείνους που εμπλέκουν τα ΜΑΤ στα άνομα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους.

Νίκη των εργατών της ΚΟΝΤΙ

Στην πύλη του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ έσπασε η τρομοκρατία της εργοδοσίας και των ΜΑΤ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας. «Οι εργάτες με την αποφασιστικότητά τους και την ανθρώπινη αλυσίδα που έφτιαξαν μπροστά από την πύλη του εργοστασίου ανάγκασαν τα ΜΑΤ και την αστυνομία να φύγουν όπως και τις δύο νταλίκες να ξεφορτώσουν το εμπόρευμα στις αποθήκες του εργοστασίου και να φύγουν άδειες.

Απέτυχε για μία ακόμα φορά η προσπάθεια της εργοδοσίας να λειτουργήσει το εργοστάσιο χωρίς τους εργάτες που έχει απολύσει.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων χαιρετίζει την αποφασιστική στάση των εργατών της ΚΟΝΤΙ, την αλληλεγγύη των απεργών εργατών της ΜΕΚ-ΒΕΚ και όσων βρεθήκαμε μαζί σε μία κρίσιμη μάχη απέναντι στην εργοδοσία, τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!»

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024