Ματιές & Γνώμες

Ματιές 23/04/13

Πάρκιν για λεωφορεία δεν έχει ο Βόλος

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία εμφανίστηκαν χθες στην παραλιακή περιοχή του Βόλου, μεταφέροντας μαθητές από διάφορες περιοχές της χώρας, που πραγματοποιούν εκδρομές στην όμορφη πόλη του Παγασητικού. Ωστόσο τα λεωφορεία ήταν άλλα σταθμευμένα επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών είτε δίπλα από την είσοδο του πάρκιν του λιμανιού είτε στα ψαράδικα και άλλα επί της Γρ. Λαμπράκη, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου είχε ορίσει παλαιότερα τη δημιουργία πάρκιν λεωφορείων στην προβλήτα σκραπ, με είσοδο από εκεί που εισέρχεται και ο σιδηρόδρομος στο λιμάνι. Μήπως τελικά πρέπει και ο Βόλος να αποκτήσει πάρκιν λεωφορείων; Το ερώτημα τίθεται, διότι διαφαίνεται μια αδιαφορία τόσο της Δημοτικής Αρχής. όσο και του ΟΛΒ στο ζήτημα αυτό.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ακαθάριστα οικόπεδα

Πολλά οικόπεδα έχουν «πνιγεί» στα χόρτα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που μας έστειλε ο αναγνώστης Θ. Ν. μαζί με την παρακάτω επιστολή: «Αυτός είναι ο χώρος της πρώην κλινικής Πιτσιώρη, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, τα χορτάρια θέριεψαν, ενώ υπάρχουν πεταμένα κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα. Τελευταία εθεάθησαν κάποιοι Ρομά να χρησιμοποιούν το χώρο σαν υπαίθριο w.c. Σε λίγο καιρό που θα ανέβουν οι ζέστες, ο χώρος μάλλον θα γεμίσει φίδια και άλλα τρωκτικά. Εν τω μεταξύ, στις παρακείμενες οδούς Ερμού και Γαμβέτα κόσμος πολύς κυκλοφορεί. Δίπλα στον πεζόδρομο της Κονταράτου παίζουν μικρά παιδιά. Μήπως κάποιος από τη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να καλέσει τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, να το καθαρίσει και να το περιφράξει;».

Γ. Τσ.

 

Δύσκολοι καιροί

Όταν ο ιερέας λέει ότι στο παγκάρι οι πιστοί ρίχνουν ακόμη και ένα λεπτό για να πάρουν το κερί, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Βέβαια ο πιστός προσέρχεται στην εκκλησία όχι για να δώσει χρήματα, αλλά για την ψυχική, πνευματική και θρησκευτική του τόνωση. Αλλά και οι ναοί πώς θα επιβιώσουν; Για να δώσουν τρόφιμα, να μοιράσουν μερίδες μέσω των Σπιτιών Γαλήνης, να αγοράσουν γάλατα για τα παιδιά των άπορων οικογενειών.

Πολλοί νομίζουν ότι οι ναοί διαθέτουν κάποιο χρυσό κουμπαρά και το χρήμα ρέει άφθονο. Μακάρι να ήταν έτσι. Προς το παρόν επιβιώνουν με τα ψιλά. Και όσο αντέξουν…

Φ.Σ.

 

Οι μαθητές των Γυμνασίων

Στους μαθητές των Γυμνασίων εντοπίζεται η μεγαλύτερη διαρροή από τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στο Νομό Μαγνησίας. Σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό, καθώς ο γονιός πληρώνει τα δίδακτρα για την ξένη γλώσσα που συνήθως παρακολουθεί το παιδί του σε αυτή την ηλικία, ενώ όλο και κάποια αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα εξασκεί. Και επειδή οι εποχές δεν είναι για πολλά «καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη», επιλέγεται να κοπεί το φροντιστήριο το οποίο βέβαια θα έχει την τιμητική του, όταν ο μαθητής φτάσει στο Λύκειο…

Φ.Σ.

 

Με κοινωνική ευαισθησία

Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόσφατα δημιούργησε κοινωνικό παντοπωλείο, τώρα προχωρεί σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της περιοχής στην ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου. Και αν λάβουμε υπόψη και τη μέριμνα που έχει ληφθεί για τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά δημοτών, αλλά και κάποια άλλα θέματα που δεν δημοσιοποιούνται, μπορούμε να πούμε ότι στον κοινωνικό τομέα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το