Ματιές & Γνώμες

Ματιές 20/04/13

Να ξαναφτιάζουν την μπάρα

Το πρόβλημα με τη στάθμευση αυτοκινήτων στην πλατεία Μεταμόρφωσης έχει επισημανθεί πολλές φορές. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε δημότης, λίγο έλειψε πριν λίγες μέρες να έχουμε ατύχημα, όταν Ι.Χ. στην προσπάθειά του να κάνει ελιγμούς παρέσυρε ένα παιδάκι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Ο ίδιος μας επεσήμανε ότι παλιότερα, για να αποτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων στο προαύλιο υπήρχε στην πλευρά της οδού Αλεξάνδρας μια μπάρα με δύο κολόνες, την οποία κάποιοι ξήλωσαν. Ας την ξαναφτιάζει ο Δήμος. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υποχρεώνεται η Δημοτική Αστυνομία να ελέγχει συνέχεια το χώρο και επιπλέον θα μειωθεί και ο κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία.

Γ. Τσ.

 

 

Οικόπεδο «δάσος»

Γέμισε θάμνους και αγριόχορτα ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στο Βόλο, στη συνοικία των Αγ. Αναργύρων, Αλαμάνας και Δημητσάνας. Περίοικοι, που κινδυνεύουν να τους φάνε τα φίδια, αφού πλέον οι θάμνοι κοντεύουν να τους καλύψουν(!), ζήτησαν την παρέμβαση κάποιου αρμόδιου από την πρώην ΑΤΕ, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση. Μήπως πρέπει να επιληφθεί ο Δήμος Βόλου και να χρεώσει την εργασία στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου;

Πάντως πολλά οικόπεδα και πεζοδρόμια στην πόλη έχουν γίνει «δάση» από θάμνους και αγριόχορτα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

«Παγίδες»

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και φθορών στα οχήματα εξαιτίας κακοτεχνιών στο οδόστρωμα της Φιλικής Εταιρείας στη συνοικία της Νεάπολης επισημαίνουν διερχόμενοι οδηγοί. Ιδιαίτερα γίνεται λόγος για λακκούβα, η οποία παραπέμπει σε «κρατήρα» σε σημείο λίγα μέτρα πιο κάτω από τη διασταύρωση Διμηνίου. Το πρόβλημα οξύνεται κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, καθώς στο σημείο ο φωτισμός του δρόμου δεν είναι επαρκής. Διερχόμενοι οδηγοί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και ζητούν από τους αρμόδιους την άμεση ασφαλτόστρωση των επικίνδυνων σημείων, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τα συνήθη «μπαλώματα».

Β.Κ.

 

 

Περισσότεροι

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν Απρίλιο. Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν είχαν πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν και να οργανωθούν.

Ωστόσο το ενθαρρυντικό μήνυμα ήρθε από τη συμμετοχή των φοιτητών. Φέτος ψήφισαν 70 περισσότεροι από πέρυσι. Κάτι είναι και αυτό. Το ποσοστό λέει ότι η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 35% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων. Δεδομένου όμως ότι στους εγγεγραμμένους φοιτητές υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι έχουν παρατήσει τις σπουδές τους ή εμφανίζονται πολύ σπάνια, η συμμετοχή, σύμφωνα με φοιτητικούς κύκλους, ίσως να αγγίζει και το 40%-45%.

Φ.Σ.

 

 

Παγίδα

Στηθαία ασφαλείας πρόκειται να κατασκευαστούν στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης, σύμφωνα με την οποία θα δαπανηθεί ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ. Δεν ξέρουμε σε ποια ακριβώς σημεία θα γίνουν οι παρεμβάσεις, ωστόσο αναγνώστης μας επεσήμανε την ανάγκη παρέμβασης στο τμήμα μεταξύ Χόρτου και Μηλίνας. Σ’ ένα σημείο, λίγο πριν τη «Σπηλιά του Κενταύρου», ο δρόμος πάνω στη στροφή είναι πολύ στενός και τα αυτοκίνητα που κινούνται με κατεύθυνση τη Μηλίνα υποχρεώνονται να πηγαίνουν στην άκρη του γκρεμού για να αποφύγουν σύγκρουση σε ενδεχόμενη κίνηση οχήματος στην άλλη κατεύθυνση. Ας το δει το θέμα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, γιατί πρόκειται περί παγίδας.

Γ. Τσ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το