Ματιές & Γνώμες

Ματιές 19/01/13

Παγίδες σε δρόμους

Σε ορισμένα κεντρικά οδικά σημεία του Βόλου υπάρχουν παγίδες τόσο για οδηγούς, όσο και για διερχόμενους πεζούς. Μία από αυτές βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Σωκράτους, όπου έχει ξηλωθεί από το οδόστρωμα του πεζόδρομου μία πλάκα μαρμάρου (στη δεξιά πλευρά της διασταύρωσης) και έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά η καταστροφή και των κυβολίθων που ακολουθούν. Επίσης στη Ρ. Φεραίου, στη διασταύρωση με Κοραή, έχουν ξηλωθεί πολλοί κυβόλιθοι και απειλείται ολόκληρος ο πεζόδρομος με καταστροφή. Σημειώνεται ότι στον ίδιο δρόμο η «μαφία» του σιδήρου έχει «σηκώσει» και τα τελάρα των φρεατίων…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Κατάθλιψη και βία στα σχολεία

Αυξάνονται τα περιστατικά λεκτικής βίας, αλλά και κατάθλιψης στα σχολεία της πόλης. Η νέα υπηρεσία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων που δημιουργήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει ειδοποιηθεί για αρκετές περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Η οικονομική κρίση, η δυσκολία των γονιών να καλύψουν διάφορες ανάγκες στα παιδιά τους, η απογοήτευση του μαθητή στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας λειτουργούν καθοριστικά στην εκδήλωση περιστατικών κατάθλιψης αλλά και βίαιης αντίδρασης. Και σίγουρα πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

Φ.Σ.

 

Και πάλι το πάρκο της Χιλιαδούς

Με αφορμή την επισήμανση της στήλης για το πρόβλημα καθαριότητας που υπάρχει στο πάρκο της Χιλιαδούς, κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε χθες στη «Θ» για να επισημάνει και την έλλειψη ουρητηρίων στην περιοχή. Έτσι, όπως ανέφερε ο αναγνώστης που διαμένει σε σπίτι που η πρόσοψή του «βλέπει» στο πάρκο, συχνά οι περίοικοι βλέπουν ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να χρησιμοποιούν τους θάμνους, αλλά και το σιντριβάνι, για να ικανοποιήσουν φυσικές ανάγκες. «Δυστυχώς, υπάρχει αυτή η κατάσταση σ’ ένα χώρο που κυρίως χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά».

Γ. Τσ.

 

Δρόμος χωματερή

Με χωματερή παρομοιάζουν κάτοικοι της περιοχής την οδό Μητροπολίτη Ιωακείμ, από τη Γιάννη Δήμου έως τη σιδερένια γέφυρα επί της Αγ. Γερασίμου. Και αυτό γιατί ένθεν και ένθεν του δρόμου μπορείς να δεις από χαλασμένα έπιπλα, μπουκάλια, χαρτιά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και επιπλέον ο δρόμος στερείται και φωτισμού κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να παρέμβουν, ώστε να αλλάξει η εικόνα αυτή, που δείχνει μια τελείως εγκαταλελειμμένη περιοχή, χωρίς να περιμένουν θα τελειώσει ο Περιφερειακός. Και δεν απευθύνονται όχι μόνο στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και σ’ αυτή του ηλεκτροφωτισμού.

Γ. Τσ.

 

Να γίνει διαγράμμιση

Να γίνει διαγράμμιση στο δρόμο από Βελεστίνο μέχρι Περίβλεπτο και Ελευθεροχώρι ζητούν κάτοικοι της περιοχής. Όπως σημειώνουν στο συγκεκριμένο δρόμο, λόγω και του μικρού του πλάτους, είναι αυξημένος ο κίνδυνος για τροχαία δυστυχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Όποια υπηρεσία είναι αρμόδια ας περιλάβει στις άμεσες δράσεις τους το συγκεκριμένο έργο, που δεν έχει και τόσο μεγάλο κόστος.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το