Ματιές & Γνώμες

Ματιές 18/01/13

Επιθετική συμπεριφορά

αδέσποτων

Τρεις αδέσποτοι σκύλοι περικύκλωσαν χθες νωρίς το βράδυ ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και δεν άφηναν με τα γαυγίσματά τους και την επιθετική τους συμπεριφορά τους επιβάτες του οχήματος να αποβιβαστούν. Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αλεξάνδρας και Ιωλκού, στο κέντρο της πόλης και την ώρα που είναι ανοιχτή η αγορά και κυκλοφορούν εκατοντάδες άνθρωποι. Έντρομοι διερχόμενοι παρατήρησαν την επιθετική συμπεριφορά των ζώων και προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Σκηνές απείρου κάλλους.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Περνάς κλείνοντας τη μύτη

Πολλά κεντρικά στενά δρομάκια του Βόλου είναι αδιάβατα για τους πεζούς, αφού έχουν μετατραπεί σε υπαίθρια ουρητήρια και υπάρχει έντονη δυσοσμία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε στενά δρομάκια που στερούνται επαρκούς φωτισμού τις νυχτερινές ώρες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την οδό Μακεδονομάχων, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος. Για να διασχίσει κάποιος αυτό το τμήμα θα πρέπει να κλείσει καλά τη μύτη του. Για το συγκεκριμένο δρόμο χρειάζεται άμεση παρέμβαση και ένα καλό πλύσιμο από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ στο Δήμο θα πρέπει ίσως να ξαναδούν το θέμα με την έλλειψη δημόσιων ουρητηρίων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τέτοια φαινόμενα, που δεν τιμούν την πόλη μας.

Γ. Τσ.

 

 

Γέμισε σκουπίδια

Γεμάτη σκουπίδια, έπιπλα και άλλα άχρηστα αντικείμενα είναι η τάφρος που περνάει μπροστά από το 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Προφανώς, όποιος δεν θέλει να έχει πράγματα που να του περισσεύουν στο σπίτι του, πάει και τα πετάει στην τάφρο, που σταδιακά μετατρέπεται σε ένα απέραντο κάδο απορριμμάτων. Αυτό θα πει «υπεύθυνη» συμπεριφορά πολίτη.

Αλλά και η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να παρεμβαίνει και να καθαρίζει τον όλο χώρο.

Φ.Σ.

 

 

Κατειλημμένοι

κοινόχρηστοι

χώροι

Επί της οδού Μεταμορφώσεως, λίγο πιο κάτω επί της Γιάννη Δήμου, το οικόπεδο μετατρέπεται σιγά-σιγά σε πάρκιν ακινητοποιημένων οχημάτων από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας. Στη σημερινή εποχή το ζήτημα δεν είναι μόνο η συντήρηση του οχήματος, αλλά και η εύρεση χώρου για τη στάθμευση του Ι.Χ. Σε λίγο καιρό όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι θα έχουν γεμίσει από εγκαταλειμμένα οχήματα.

Φ.Σ.

 

 

 

Παντού λακκούβες

Το ότι το οδικό δίκτυο του Βόλου, ακόμη και σε κεντρικά σημεία του, παρουσιάζει πολλά προβλήματα είναι γνωστό. Σε πολλούς δρόμους τα οδοστρώματα είναι σχεδόν κατεστραμμένα και πολλές λακκούβες κάνει δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη τη διέλευση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Αν ο Δήμος επιχειρήσει να καταγράψει τους δρόμους που χρήζουν παρέμβασης, θα βρει μπροστά του ένα έργο που θα κοστίζει ένα τεράστιο ποσό, ποσό που δύσκολα μπορεί να εξευρεθεί στην παρουσία οικονομική συγκυρία. Ωστόσο, καλό θα ήταν να γίνει ώστε να υπάρξει μια ιεράρχηση των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Καθημερινά αναγνώστες τηλεφωνούν στα μέσα ενημέρωσης για τα προβλήματα των δρόμων. Χθες, τα παράπονα εντοπίζονταν στην περιοχή Πευκακίων, στον παραλιακό δρόμο που είναι γεμάτος με λακκούβες και όπως έλεγαν οι διαμαρτυρόμενοι πρέπει να μπει στον άμεσο προγραμματισμό, εν όψει και της θερινής περιόδου.

Γ. Τσ.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το