Ματιές & Γνώμες

Ματιές 15/01/13

Εγκαταλειμμένο όχημα

Αυξάνουν και πληθύνονται τα σταθμευμένα στα πεζοδρόμια και στους δρόμους της πόλης οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Στη Μεταμορφώσεως με Δημ. Γεωργιάδου υπάρχει σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο όχημα, εγκαταλειμμένο και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, που εμποδίζει τη διέλευση των πεζών.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Εξέχουν επικίνδυνα

Όσοι διέρχονται από τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου και συγκεκριμένα εισέρχονται στην πόλη από την ανισόπεδη διάβαση στη Λαρίσης, συναντούν με τα οχήματά τους δύο μεταλλικές ράβδους κάθετα τοποθετημένες στο οδόστρωμα, πάνω ακριβώς από τη γέφυρα, που χρησιμεύουν για τη συστολή-διαστολή της. Ωστόσο οι δύο αυτές ράβδοι είναι επικίνδυνες για τα διερχόμενα οχήματα, καθώς εξέχουν του οδοστρώματος και απειλούν τα αυτοκίνητα. Μήπως κάτι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να μην εξέχουν οι δύο μεταλλικές ράβδοι;

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Επίθεση από αδέσποτα

Επίθεση από αδέσποτα στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου δέχθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ένας Βολιώτης. Ο άνθρωπος αποφάσισε να κάνει μια βόλτα με τη γυναίκα του στην παραλία, αλλά τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μάλιστα μετά την επίθεση που δέχθηκε αναγκάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το ίδιο θα κάνει και τις επόμενες ημέρες, αφού το τραύμα στο πόδι του χρειάζεται συνεχείς αλλαγές. Δικαίως η οικογένειά του επαναφέρει το πρόβλημα με τα αδέσποτα και ερωτά τους αρμόδιους ποιος θα του πληρώσει την ψυχική οδύνη, την ταλαιπωρία και τα χαμένα μεροκάματα για να κάνει αλλαγές στην πληγή του. Ζητεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Γ. Τσ.

 

Το οδικό δίκτυο

στο Σέσκλο

Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται το οδικό δίκτυο στην περιοχή του Σέσκλου, όπως τονίζουν οι κάτοικοι. Μάλιστα η υποβάθμιση του οδοστρώματος παρατηρείται και στο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η πρόσβαση. Επίσης παρεμβάσεις χρειάζονται και στο χώρο του Κοιμητηρίου. Γενικότερα τα θέματα που θίγουν οι κάτοικοι στο Σέσκλο, είναι αρκετά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς.

Φ.Σ.

 

Ενδιαφέρον

για την κυκλοφοριακή

αγωγή

Θετική η πρωτοβουλία που πήρε η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δημοτικούς αστυνομικούς να πηγαίνουν στο σχολείο και να διδάσκουν στους μαθητές πώς να κινούνται ως πεζοί, αλλά και ως οδηγοί ποδηλάτου. Εξάλλου η κυκλοφοριακή συνείδηση εμπεδώνεται από τη μικρή ηλικία.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα Δημοτικά υλοποιούν προγράμματα για την κυκλοφοριακή αγωγή με τους μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το