Ματιές & Γνώμες

Ματιές 11/04/13

Ματιές 11/04/13

 

Ένα ευρώ

Πιο αυστηρούς κανόνες αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν οι υπεύθυνοι της «Διακονίας» της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθώς διαπίστωσαν πως ορισμένοι λάμβαναν δωρεάν τα ρούχα που είχαν προσφέρει οι συμπολίτες και μετά τα πωλούσαν στη λαϊκή αγορά σε τιμή ενός ευρώ. Σαν να πρόκειται για σουβλάκι καλαμάκι δηλαδή.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, οι ιθύνοντες δημιούργησαν ένα πιο σφιχτό πλαίσιο, ώστε η βοήθεια να καταλήγει στους πραγματικά έχοντες ανάγκη.

Φ.Σ.

 

Στείλε χρήματα να σου στείλω τουρίστες…

Η υπόθεση με τον άγνωστο που τηλεφωνεί σε τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους και ζητεί χρήματα, προκειμένου να τους αποστείλει τουρίστες, αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα το πεδίο είναι ελεύθερο ο καθένας να δηλώνει οτιδήποτε. Και πραγματικός υπάλληλος του ΕΟΤ να είναι, ο άγνωστος που τηλεφωνεί, δεν γίνεται να ζητεί χρήματα για να φέρει τουρίστες… Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα; Άντε, βρήκαμε πράκτορα και του ζητάμε λεφτά; Η δικαιοσύνη θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να ζητήσει από το γ.γ. του ΗΑΤΤΑ, που έκανε την καταγγελία, να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ο δράστης ή οι δράστες της υπόθεσης. Δεν μπορεί να ευτελίζεται έτσι το τουριστικό προϊόν.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Αδέσποτα στον Κούκο

Τη διαμαρτυρία τους για την παρουσία αδέσποτων σκύλων στο κοιμητήριο του Κούκου εκφράζουν πολίτες. Σύμφωνα με τους ίδιους πάντα, τα τέσσερα αδέσποτα σκυλιά είναι επιθετικά και ο κόσμος φοβάται να κινηθεί στο χώρο του κοιμητηρίου, ενώ γίνεται αναφορά και για επιθέσεις σε δικυκλιστές στην είσοδο και τον εξωτερικό χώρο του Κούκου. Πολίτες ζητούν από τους αρμοδίους να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των αδέσποτων σκύλων από τον εσωτερικό τουλάχιστον χώρο του κοιμητηρίου, καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι ο αντίλογος στους ισχυρισμούς των πολιτών αναφέρει ότι τα σκυλιά δεν επιτίθενται ποτέ στον άνθρωπο χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση, χρέος της διοίκησης του κοιμητηρίου είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες και αν είναι δυνατό ας απομακρύνει τα αδέσποτα από τον εσωτερικό χώρο του Κούκου, όπως ζητούν πολίτες.

Β.Κ.  

 

Επικίνδυνη λακκούβα

Κίνδυνος ατυχήματος εγκυμονεί σε πολλά σημεία του δρόμου Βόλου-Πορταριάς, κυρίως πάνω σε στροφές εξαιτίας της πολύ κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Κατά καιρούς έχουν επισημάνει αρκετά σημεία, αλλά χθες αναγνώστης μας τηλεφώνησε για να μας επισημάνει ακόμη ένα πρόβλημα. Κατέβαινε με το δίκυκλό του από την Πορταριά στο Βόλο. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση για Σταγιάτες, πάνω σε μία μικρή στροφή, υπάρχει μια λακκούβα που δεν είναι εύκολα ορατή από τους οδηγούς. Μάλιστα ο ίδιος κινδύνευσε χθες, καθώς λίγο έλειψε να χάσει την ισορροπία του και να πέσει. Δεν είναι δύσκολο να παρέμβει κάποιο συνεργείο για να κλείσει τη λακκούβα, αν και ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται γενική επιδιόρθωση, μετά τα έργα που έγιναν για να περάσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Γ. Τσ.

 

«Λίμνη»

Η αποκόλληση των κυβόλιθων από τον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Παπαστράτου έχει πολλαπλές συνέπειες. Προχθές που έβρεξε, τα νερά κάλυψαν την κενή επιφάνεια του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να βραχούν από τα διερχόμενα οχήματα. Το ζήτημα είναι βέβαια πως πρέπει να τοποθετηθούν νέοι κυβόλιθοι στο συγκεκριμένο σημείο από την αρμόδια υπηρεσία.

Φ.Σ.

 

Τα πυροτεχνήματα

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο με τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης. Σε ορισμένες πόλεις της χώρας ήδη εντοπίστηκαν τέτοια προϊόντα, που εκτός των άλλων μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα, όπως δείχνει η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το