Ματιές & Γνώμες

Ματιές 09/04/13

Ματιές 09/04/13

 

Να απολυμανθεί η στοά Ματσάγγου

Δυσοσμία έντονη είναι αισθητή σε όποιον διέρχεται από τη στοά Ματσάγγου. Διερχόμενοι βλέπουν καθημερινά ανθρώπους να ουρούν ή να αφήνουν ακόμη και τα περιττώματά τους σε διάφορες γωνιές της στοάς και στις εισόδους των κτιρίων δεξιά και αριστερά της στοάς.

Μήπως πρέπει να αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία από το Δήμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να σφραγιστούν οι είσοδοι των κτιρίων που έχουν παραβιαστεί στη στοά και να καθαριστεί-απολυμανθεί η περιοχή; Βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και μόνο την πόλη δεν τιμά αυτή η άθλια εικόνα και η δυσοσμία.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Γέμισε χόρτα

Άκαρπη είχε αποβεί μέχρι και χθες το πρωί η προσπάθεια της διεύθυνσης του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, προκειμένου να κοπούν τα χόρτα που έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται στην πίσω πλευρά του διδακτηρίου. Όπως τονίζεται σχετικά από το σχολείο, σκοπός είναι να καθαριστεί ο χώρος άμεσα, ώστε το τοπίο να μη θυμίζει σε λίγες ημέρες ζούγκλα και προκύψουν διάφοροι κίνδυνοι για τους μαθητές.

Φ.Σ.

 

Πρόβλημα καθαριότητας

Να ληφθεί μέριμνα ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζονται οι χώροι όπου βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων, επισημαίνουν δημότες, καθώς όπως υποστηρίζουν τείνουν να μετατραπούν σε εστίες ρύπανσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν όταν περνούν τα οχήματα μηχανικής αποκομιδής αδειάζουν τους κάδους απορριμμάτων, αλλά το συνεργείο που συνοδεύει κάθε όχημα δεν μπορεί να καθαρίσει και το χώρο γύρω από τον κάδο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από οδοκαθαριστές. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές εκτός κέντρου, όπου σπάνια εμφανίζονται οδοκαθαριστές. Οι δημότες τονίζουν ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, καθώς σταδιακά θ’ αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και βεβαίως υπάρχει και ζήτημα αισθητικής.

Γ. Τσ.

 

Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας

Με αφορμή την πληροφορία ότι δύο ακόμη κεντρικοί δρόμοι του Βόλου πρόκειται να μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας, αναγνώστης μάς τηλεφώνησε για να κάνει την επισήμανση ότι στις παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν θα πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και τα οποία φαίνονται σήμερα στην πόλη. Και αναφέρεται στα υλικά που θα επιλεγούν για την κάλυψη του οδοστρώματος. «Τόσο στην οδό Κουμουνδούρου, όσο και στην οδό Σπυρίδη, επελέγησαν οι  κυβόλιθοι. Με την πάροδο λίγων μόνων χρόνων οι δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι όχι μόνο από τα οχήματα, αλλά και από τους πεζούς, που κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τους κυβόλιθους που ξεκολλάνε. Αν είναι να επαναληφθεί το ίδιο, καλύτερα να μείνει η άσφαλτος, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα».

Γ. Τσ.

 

Οι κορύνες

Τελικά σε κάποια σημεία του Βόλου οι κορύνες είναι απαραίτητες. Την επισήμανση κάνει αναγνώστης μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά το τμήμα της Αναλήψεως από Ιωλκού μέχρι Καρτάλη. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αφαιρέθηκαν οι κορύνες από το συγκεκριμένο σημείο και κάποιοι οδηγοί θεωρούν ότι μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει, αλλά σε μικρότερο βαθμό και στο τμήμα της Αναλήψεως από Καρτάλη μέχρι Σπυρίδη.

Τελικά, κάποιοι οδηγοί όχι μόνο δεν τηρούν τον ΚΟΚ, αλλά δεν αντιλαμβάνονται και πότε δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το