Ματιές & Γνώμες

Ματιές 03/04/2013

Ματιές 03/04/2013

 

Εγκαταλειμμένο ΙΧ

Ένα όχημα, ένα μπλε ΙΧ μάρκας Πεζό, είναι κυριολεκτικά λεηλατημένο και εγκαταλειμμένο στην οδό Ογλ, μεταξύ Γαλλίας και Τ. Οικονομάκη. Το ΙΧ βρίσκεται σταθμευμένο στην περιοχή πολύ καιρό και μάλλον οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να αναλάβουν την απόσυρσή του, καθώς είναι και επικίνδυνο. Βρίσκεται ακριβώς έξω από δημοτικά σχολεία και ίσως κάποια στιγμή το «επισκεφθούν» και μικροί μαθητές από περιέργεια…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Χωρίς τηλεφωνική σύνδεση από την Παρασκευή

Χωρίς τηλεφωνική σύνδεση είναι από την περασμένη Παρασκευή συνδρομητής του ΟΤΕ στην περιοχή Μεριοβρίτη Αργαλαστής. Προσπαθεί μάλιστα, όπως σημειώνει ο ίδιος, να επικοινωνήσει με τις βλάβες ΟΤΕ, αλλά κανένας δεν του απαντά. Ο συνδρομητής ζητεί την παρέμβαση του Οργανισμού, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η τηλεφωνοδότηση, αφού βρίσκεται σε απομακρυσμένη αγροτική περιοχή.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Λακκούβα

Μια πολύ μεγάλη λακκούβα έχει δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Γαλλίας-Γκλαβάνη και η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της ζημιάς, καθώς δεν αποκλείεται να προκαλέσει πρόβλημα και σε κάποιο διερχόμενο όχημα ή δίκυκλο. Και βέβαια δεν είναι μόνο σε εκείνο το σημείο που έχουν προκληθεί λακκούβες, αλλά και σε άλλα εντός της πόλης, με αποτέλεσμα οι οδηγοί και οι δικυκλιστές να διαμαρτύρονται.

Φ.Σ.

 

Τομές στο οδόστρωμα

Την άμεση ασφαλτόστρωση τμημάτων του οδοστρώματος στη συμβολή της Αγίας Βαρβάρας με την Κρήτης στη Νέα Ιωνία ζητούν περίοικοι, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί από τους αρμόδιους. Συνεργεία προχώρησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες σε προγραμματισμένες εργασίες στο σημείο, ωστόσο με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων έγινε πρόχειρη επικάλυψη των τομών με χώμα. Συνέπεια είναι να «πνίγεται» η γειτονιά στη σκόνη και η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο να γίνεται με δυσκολία, ενώ διερχόμενοι οδηγοί κάνουν λόγο για κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, καθώς και για αντίστοιχο φθορών σε αυτοκίνητα και δίκυκλα. Οι τομές στο οδόστρωμα της Αγίας Βαρβάρας διανοίχτηκαν για την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών. Ωστόσο, η ταλαιπωρία περιοίκων και διερχομένων οδηγών πρέπει να είναι προσωρινή και κατά συνέπεια οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να σπεύσουν για την ασφαλτόστρωση των τμημάτων του δρόμου, υπολογίζοντας ότι κάποιοι άνθρωποι «πνίγονται» στη σκόνη και ορισμένοι άλλοι δυσκολεύονται να κινηθούν με τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλά τους.

Β.Κ.

 

Να καθαριστούν

Ο καιρός ανοίγει σιγά – σιγά και η θερμοκρασία ανεβαίνει με αποτέλεσμα πολλά ελεύθερα οικόπεδα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου να έχουν ήδη χορταριάσει. Το επισημαίνουν αναγνώστες, οι οποίοι ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να μεριμνήσουν ώστε να καθαριστούν είτε με ευθύνη των ιδιοκτητών τους είτε από συνεργεία, προκειμένου να μην αποτελέσουν εστίες μόλυνσης, αλλά και εκδήλωσης πυρκαγιών κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Απομένει να δούμε κατά πόσο θα εισακουστούν…

Γ.Ξ.

 

«Στολισμένοι» και αναξιοποίητοι

Οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε σημεία της πόλης, που προβλέπονταν από τη μελέτη. Τους βλέπουμε και τους καμαρώνουμε. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δεν αποδίδονται σε χρήση.

Ούτε τα πλαστικά περιτυλίγματα δεν αφαιρέθηκαν ακόμη. Οι κάδοι ακόμη «φοράνε τα καλά τους» και εμείς περιμένουμε πότε θα ευαρεστηθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας να τους δώσει σε χρήση.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το