Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 9 -08- 2013

Επίδομα

Καθυστερήσεις στην καταβολή προνοιακού επιδόματος καταγγέλλουν Βολιώτες δικαιούχοι. Μάλιστα σημειώνεται η σχετική καθυστέρηση για το επίδομα του Μαρτίου και αναρωτιούνται γιατί συνεχίζει να υπάρχει και πότε θα αποκατασταθεί μια καλύτερη ροή, καθώς ήδη διανύουμε τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα.

Δ.Ρ.

 

 

 

Διακοπή

Αρκετοί, που θα λείψουν για λίγες έστω μέρες από το σπίτι στην πόλη, έχουν το φόβο της διακοπής του τηλεφώνου ή του ρεύματος λόγω των λογαριασμών που μένουν απλήρωτοι.

Μάλιστα αναγνώστης της στήλης διαμαρτύρεται για τη μεταχείριση που είχε με τη διακοπή λειτουργίας του τηλεφώνου του. Παρότι πλήρωσε δεν αποκαταστάθηκε άμεσα, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Να ελπίσουμε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ένα μόνο από αυτά που συνδέονται με τις αρρυθμίες του καλοκαιριού.

Δ.Ρ.

 

 

 

Τιμές…

 

Το ποσό των πέντε ευρώ για ένα μικρό κουτάκι μπίρας πλήρωσε σε παραλιακό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της χερσαίας Μαγνησίας λουόμενος. Ο άνθρωπος βρέθηκε με την οικογένειά του στην παραλία για ένα μπάνιο και με τον ήλιο να καίει επιθύμησε να απολαύσει μια παγωμένη μπίρα. Αντί για το περίπτερο, επέλεξε το παραλιακό κατάστημα και για φτηνότερη επιλογή αντί για το γυάλινο μπουκάλι διάλεξε το μικρό αλουμινένιο κουτάκι μπίρας, το οποίο – όπως ανέφερε ο ίδιος – πλήρωσε πέντε ευρώ και χωρίς απόδειξη. Κακώς το αγόρασε σε τέτοια τιμή λέει η λογική, κακώς, όμως, και το παραλιακό κατάστημα κοστολογεί το κουτάκι της μπίρας σε τιμή μάλλον σαμπάνιας. Σε μια άλλη περίπτωση σε παραλία των Βορείων Σποράδων λουόμενος πλήρωσε για δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα επτά ευρώ το σετ, χωρίς φυσικά απόδειξη. Πρόκειται για μόλις δύο από τις αναρίθμητες αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται αναλύσεις και συζητήσεις σχετικά με τη μείωση της τουριστικής κίνησης. Επιχειρηματίες τουρισμού προσπαθούν σε ενάμιση μήνα δουλειάς να βγάλουν όλο το χρόνο, διαμορφώνοντας παράλογες τιμές και φοροδιαφεύγοντας συστηματικά, καθώς δεν δίνουν απόδειξη. Ευθύνες αναλογούν βεβαίως και σε λουόμενους, οι οποίοι επιμένουν να μην τιμωρούν με το δικό τους τρόπο τους κακούς επιχειρηματίες και να ανταμείβουν τους καλούς…

Β.Κ.

 

 

Κυκλοφοριακό

 

Πρωτοβουλίες απαιτείται να αναληφθούν άμεσα από την Τροχαία σχετικά με τη διευθέτηση, κατά το δυνατόν πάντα, του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο του Βόλου τουλάχιστον, καθώς η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο αντίστοιχο της Νέας Ιωνίας. Δεν είναι μόνο οι «ουρές» που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο, είναι και τα διπλοπαρκαρίσματα στη Δημητριάδος κυρίως που προκαλούν τον εκνευρισμό των οδηγών, αλλά και αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Αρκετά λεπτά της ώρας χρειάστηκε να περιμένει χθες το μεσημέρι οδηγός που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη Δημητριάδος κοντά στη συμβολή της με την Κοραή, καθώς δίπλα ακριβώς βρισκόταν σταθμευμένο άλλο όχημα. Η άναρχη κυριολεκτικά κυκλοφοριακή κατάσταση στο κέντρο του Βόλου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Τροχαία απαιτείται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες με κυρίαρχη προτεραιότητα τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των οδηγών.

Β.Κ.

 

 

Η καθαριότητα

στο Ανήλιο

 

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Ανηλίου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το απορριμματοφόρο του Δήμου περνά ελάχιστες ημέρες την εβδομάδα από την περιοχή για να μαζέψει τα σκουπίδια. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν, πέρασε την περασμένη Παρασκευή, και μετά επανήλθε την Τρίτη. «Κρατάμε τα σκουπίδια στα σπίτια, γιατί οι κάδοι ξεχείλισαν» τόνισαν ορισμένοι κάτοικοι. Οι ίδιοι επισήμαιναν πως το χωριό αυτές τις ημέρες έχει πολύ κόσμο λόγω της έλευσης τουριστών και θα έπρεπε η καθαριότητα από το Δήμο να είναι πολύ πιο τακτική.

Φ.Σ.

 

 

Οικόπεδο-βόμβα

 

Χόρτα που ξεπερνούν το μισό μέτρο έχει το μεγάλο οικόπεδο του ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Κύπρου κοντά στη διασταύρωση με τον Περιφερειακό. Γύρω από το οικόπεδο υπάρχουν πολλά σπίτια και όπως λένε περίοικοι σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι φυσικό να κινδυνεύσουν. Επιπλέον, αρκετοί εκφράζουν φόβους ότι ανάμεσα στα χόρτα μπορεί να υπάρχουν και ερπετά, οπότε διατρέχουν κίνδυνο και οι πεζοί, αλλά κυρίως τα παιδιά που παίζουν. Κάτοικοι της περιοχής ζητούν από το ΙΚΑ να ενδιαφερθεί και να καθαρίσει το οικόπεδο.

Γ. Τσ.

 

Να λειτουργεί και Σάββατο

 

Πριν λίγες ημέρες ο τοπικός σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών έκανε έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα, γιατί υπήρχε έλλειψη στο νοσοκομείο. Το πρόβλημα, όμως είναι πως τα Σαββατοκύριακα το Τμήμα Αιμοδοσίας ελλείψει προσωπικού δεν λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό. Επομένως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αρκετοί συμπολίτες που διευκολύνονται να δίνουν αίμα, το Σάββατο για παράδειγμα, καθώς δεν εργάζονται. Τουλάχιστον για το καλοκαίρι, θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος για να λειτουργεί το Τμήμα Αιμοδοσίας και το Σάββατο.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το