Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 8-11-2013

Αποθήκη – σκουπιδότοπος

Περίοικοι της οδού Αχιλλέως με Κραυσίδωνος στο Βόλο επισημαίνουν ότι στο εν λόγω σημείο υπάρχει αποθήκη εγκαταλειμμένη, μεταξύ δύο πολυκατοικιών, που έχει καταστεί σκουπιδότοπος. Μεταξύ των σκουπιδιών που βρίσκονται εκεί, είναι και κλαδιά που κόβουν τελευταία διάφοροι και τα πετούν στην αποθήκη. Παράλληλα το πεζοδρόμιο σε εκείνο το σημείο είναι γεμάτο μπάζα. Μια επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών είναι αναγκαία.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

«Ψεκασμένοι» ρυπαντές

«Μάθετε πιάνο, μας ψεκάζουν» γράφει στο σύνθημα στη μαρμάρινη κολόνα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Ίσως αυτός που το έγραψε, να είχε λάβει μεγάλη δόση της ουσίας με την οποία «μας ψεκάζουν» και γι’ αυτό δεν ήξερε τι έκανε. Το ίδιο και αυτοί που έχουν αναγράψει συνθήματα στις υπόλοιπες μαρμάρινες κολόνες του Ωδείου. Φυσικά και γνωρίζουν οι «ψεκασμένοι» συνθηματογράφοι ρυπαντές ότι απαιτούνται χρόνος και χρήμα για να αφαιρεθούν οι μπογιές, ωστόσο, μάλλον, κάποιος πρέπει να τους βάλει να τις αφαιρέσουν οι ίδιοι, χρεώνοντάς τους το κόστος.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Επικίνδυνοι ελιγμοί

Σε επικίνδυνους ελιγμούς με τα δίκυκλά τους επιδίδονται κατά την αποχώρησή τους το μεσημέρι από τα σχολικά συγκροτήματα της οδού Κύπρου αρκετοί μαθητές, οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν φορούν καν το απαραίτητο προστατευτικό κράνος. Περίοικοι επισημαίνουν ότι πέρα από τον ενοχλητικό θόρυβο που προκαλούν οι «πειραγμένες» εξατμίσεις των δικύκλων, ο κίνδυνος για ατύχημα είναι μεγάλος, καθώς την ίδια ώρα αποχωρούν και οι μικροί μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, που προσπαθούν να διασχίσουν την οδό Κύπρου. Και ζητούν από την Τροχαία να λάβει τα μέτρα της ώστε να μη συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός…

Γ.Ξ.

 

 

Να λειτουργήσει το Ολοήμερο

Να λειτουργήσει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στην Αργαλαστή έχουν ζητήσει εδώ και μερικές ημέρες οι γονείς από την αρμόδια Υπηρεσία. Ωστόσο η έλλειψη εκπαιδευτικών δημιουργεί αυτή την εξέλιξη, ενώ δεν έχουν διοριστεί και αναπληρωτές νηπιαγωγοί.

Πάντως οι γονείς θεωρούν ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, καθώς πολλοί είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, στον πρωτογενή τομέα και θεωρούν ότι η λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη στήριξη των παιδιών.

Φ.Σ.

 

 

Στο σκοτάδι

Στο σκοτάδι βρίσκεται τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες το τμήμα της οδού Φιλίππου Ιωάννου από την Πολυμέρη μέχρι και το Ξενία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες και οι κάτοικοι παρενέβησαν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν δει κάποιο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και ζητούν να λυθεί το ζήτημα με τη λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων.

Φ.Σ.

 

 

Ξεχασμένα πανό

Τουλάχιστον αντιαισθητική είναι η εικόνα που προκαλούν τα ξεχασμένα πανό που αναρτούν σε κεντρικά σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας κόμματα, φορείς και συλλογικότητες σχετικά με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεών τους. Θεμιτή μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάρτηση πανό, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις πολιτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη. Ωστόσο, είναι υπερβολικό να διατηρούνται στις θέσεις τους μήνες ολόκληρους μετά τη διοργάνωση. Η ευθύνη ανήκει βεβαίως σε εκείνους οι οποίοι τα αναρτούν και ξεχνούν να τα απομακρύνουν. Ανήκει, ωστόσο, και στην αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, η οποία τα αντικρίζει καθημερινά και ενδεχομένως να μην μπορεί ή να μη θέλει να τα απομακρύνει. Η θλιβερή εικόνα προσβάλλει την αισθητική της πόλης, των πολιτών και των επισκεπτών της.

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το