Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 7 -08- 2013

Σειρά προτεραιότητας…

 

Την τοποθέτηση και τη λειτουργία μηχανήματος έκδοσης αριθμημένων δελτίων σειράς προτεραιότητας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Νέας Ιωνίας που λειτουργεί στο χώρο του Μεταξουργείου ζητούν πολίτες. Σύμφωνα με τους ίδιους, στην περίπτωση κατά την οποία βρίσκονται στο ΚΕΠ περισσότεροι από δύο ή τρεις πολίτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν προκύπτουν διαφωνίες και παρεξηγήσεις σχετικά με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας. Συνέπεια η ευγενέστατη υπάλληλος να παρακολουθεί άναυδη και οι πολίτες να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους σχετικά με το ποιος έφτασε πριν ή μετά τον άλλο στο ΚΕΠ. Οι διαφωνίες και οι παρεξηγήσεις, αλλά και η απώλεια πολύτιμου χρόνου μπορούν κάλλιστα να αποφευχθούν με την τοποθέτηση και τη λειτουργία του μηχανήματος. Φτάνοντας οι πολίτες στο ΚΕΠ θα εξασφαλίζουν το χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας και όλα θα είναι καλά. Απλά είναι τα πράγματα και κακώς τα δυσκολεύουν οι αρμόδιοι, ταλαιπωρώντας και εκνευρίζοντας τους πολίτες.

Β.Κ.

 

 

Χωρίς φωτισμό

 

«Βυθισμένη» στο σκοτάδι βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η οδός Κ. Καρτάλη στο τμήμα μεταξύ της Ανθίμου Γαζή και της Γιάννη Δήμου, καθώς ο δημοτικός φωτισμός τέθηκε εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τις επισημάνσεις περιοίκων, καταστηματαρχών και διερχομένων οδηγών. Σύμφωνα με πολίτες, για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ωστόσο το προαναφερόμενο τμήμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι. Ας ληφθούν, μεταξύ άλλων, υπόψη από τους αρμοδίους ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί είναι οι επισκέπτες οδηγοί που κινούνται μέσω της Κ. Καρτάλη προς το Πήλιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και μη γνωρίζοντας τα κατατόπια δυσκολεύονται αρκετά. Οι διαμαρτυρίες πολιτών είναι έντονες και ο λόγος ανήκει πλέον στους αρμοδίους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να θέσουν άμεσα σε λειτουργία το δημοτικό φωτισμό στο τμήμα της Κ. Καρτάλη.

Β.Κ.

 

Μποτιλιάρισμα

Πάνω από δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε για να διασχίσουμε την οδό Δημητριάδος χθες νωρίς το μεσημέρι, από τη Φιλελλήνων μέχρι και την Ιωλκού.

Και δεν είναι μόνο η αύξηση των επισκεπτών που έχουν έρθει στην περιοχή μας. Σε πολλά σημεία της οδού Δημητριάδος τα παρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, ακόμη και διπλοπαρκαρίσματα, είναι συνεχή, με συνέπεια να εμποδίζεται η ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Τέτοια ασυνειδησία; Τώρα που λείπει η Δημοτική Αστυνομία, κάποιοι δείχνουν ότι ο σεβασμός στους κανόνες υπάρχει μόνο όταν επικρέμεται ο φόβος κάποιου προστίμου…

Φ.Σ.

 

Διαμαρτυρίες για δυσωδία

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι από τον Πτελεό, καθώς, όπως επισημαίνουν, νερά του Βιολογικού Καθαρισμού έχουν χυθεί κοντά στις περιοχές που διαμένουν, αλλά και τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις πλησιάσουν λόγω της έντονης μυρωδιάς.

Παράλληλα, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Φ.Σ.

 

 

Πράσινο σε γειτονιές

Ενώ το πράσινο μοιάζει ιδιαίτερα κοντοκουρεμένο στο πάρκο του Αναύρου, δεν ισχύει το ίδιο για παρτέρια τόσο στο αθλητικό κέντρο της Χιλιαδούς, όσο και στο πάρκο της Καλλιθέας. Μήπως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο κανόνας που θέλει πιο προσεγμένη τη βιτρίνα της πόλης από τις βόρειες γειτονιές της, που όμως οι χώροι πρασίνου κάποτε είναι εξίσου ίσως και περισσότερο πολυσύχναστοι;

Δ.Ρ.

 

 

Το καρότσι του οδοκαθαριστή

Καρότσι οδοκαθαριστή εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεχαστεί στη διασταύρωση των οδών Κονταράτου και Φιλελλήνων. Ξεχειλίζει πλέον από σκουπίδια, αλλά δεν έχει αδειάσει στο μεταξύ. Με αποτέλεσμα το καρόστσι που έχει μετατραπεί ξαφνικά σε καλάθι να δημιουργεί μια άσχημη εικόνα στο κέντρο του Βόλου.

Δ.Ρ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το