Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 6-9-2013

Να προστατεύσουμε

τη δημόσια περιουσία

 

Αυτές τις ημέρες δημοτικά συνεργεία, αλλά και γονείς μέλη συλλόγων γονέων μαθητών σχολείων του Βόλου, συντηρούν και βάφουν τα διδακτήρια, τα καθαρίζουν, έτσι ώστε να είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα, να δεχθούν τους μαθητές με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι τοίχοι των σχολείων είναι φρεσκοβαμμένοι, ωστόσο σύντομα και με την έναρξη των μαθημάτων θα γεμίσουν πάλι με τα άθλια συνθήματα των νυχτερινών δραστών. Μήπως πρέπει η Αστυνομία και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν, στην κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας περιουσίας; Κάθε χρόνο δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις συντηρήσεις των διδακτηρίων.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Οι χρηματαποστολές

και οι τράπεζες

 

Πελάτες τράπεζας του Βόλου αναγκάστηκαν να περιμένουν ένα δεκάλεπτο περίπου στην είσοδο της τράπεζας προχθές το μεσημέρι, γύρω στις 2 μ.μ., καθώς εισήλθε στο υποκατάστημα χρηματαποστολή… Με την είσοδο των μεταφορέων της χρηματαποστολής οι πόρτες σφραγίστηκαν και οι πελάτες της τράπεζας έμειναν να περιμένουν στα σκαλοπάτια… Ορθώς η τράπεζα λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια της χρηματαποστολής, δεν μπορεί όμως αυτή η διαδικασία να γίνεται μετά το πέρας του ωραρίου εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων; Δηλαδή μετά τις 2.30 μ.μ.; Είναι που είναι το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού μειωμένο, μόλις 6,30 ώρες καθημερινά και 6 την Παρασκευή, να διακόπτεται η εξυπηρέτηση και από χρηματαποστολές;

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Πάρκο – ζούγκλα…

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το παρκάκι που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δορυλαίου και Βυζαντίου στη Νέα Ιωνία. Το πάρκο έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, καθώς τα χόρτα έχουν θεριέψει για τα καλά και έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατοστά ύψος. Οι περίοικοι διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση και ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να μεριμνήσει για το κόψιμο των χόρτων και τον ευπρεπισμό του μικρού πάρκου.

Γ.Ξ.

 

«Κρυμμένα» σήματα

 

Ορατός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στο κέντρο του Βόλου εξαιτίας των πολλών είναι η αλήθεια «κρυμμένων» οδικών σημάνσεων. Πρόκειται για σήματα τα οποία «κρύβονται» πίσω από φυλλωσιές δέντρων, καθώς και για αντίστοιχα που έχουν καλυφτεί με αυτοκόλλητα και σπρέι. Οι οδικές σημάνσεις βοηθούν και κατευθύνουν τους οδηγούς, ενώ επιπλέον τους προστατεύουν από ατυχήματα. Χρέος των αρμοδίων είναι να παρέμβουν άμεσα και ανάλογα με τις περιπτώσεις να πράξουν τα απαιτούμενα. Οι φυλλωσιές που καλύπτουν τα σήματα πρέπει να κλαδευτούν και τα αντίστοιχα που έχουν καλυφτεί με αυτοκόλλητα και σπρέι να καθαριστούν ή να αντικατασταθούν.

Β.Κ.

 

Παγίδα

Στη Φιλελλήνων, στο ύψος της οδού Δημητριάδος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όσους επιχειρούν να περάσουν το δρόμο.

Το οδόστρωμα έχει «σκάσει», έχει υποχωρήσει και εάν οι πεζοί δεν προσέξουν, μπορεί να «εγκλωβιστούν» στη λακκούβα και να πέσουν.

Η Τεχνική Υπηρεσία μπορεί να μην περνά από τη Φιλελλήνων και από πολλούς άλλους δρόμους, αλλά της θυμίζουμε ότι πρόκειται για οδό του κέντρου της πόλης.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το