Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 6-12-2013

Στάζουν τα ταβάνια στο Πολυκλαδικό

Οι κακοτεχνίες στο διδακτήριο του Πολυκλαδικού (2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας) έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε κάθε βροχή να στάζουν νερά από τα ταβάνια σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και στο διάδρομο. Χθες το θέμα τέθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου κ. Φ. Λαμπρινίδη, που δεσμεύτηκε να επιθεωρήσει το διδακτήριο κλιμάκιο τεχνικών της Υπηρεσίας και να δοθεί σύντομα λύση με επισκευή, παρά το ότι οι πιστώσεις είναι λίγες. Παράλληλα ο Σύλλογος θέτει και το ζήτημα της καθαριότητας του διδακτηρίου, καθώς από τις δύο καθαρίστριες, η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η δεύτερη απασχολείται 4ωρα και φυσικά παρά τις προσπάθειές της, δεν μπορεί να κρατάει καθαρούς χώρους που φιλοξενούν 490 μαθητές και 70 καθηγητές (24 αίθουσες)… Πάντως επικουρικά μία ακόμη καθαρίστρια από τη ΣΕΚ βοηθάει, αλλά δεν επαρκεί κι αυτή.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Νέα «καραβιά» ζητιάνων

Η άφιξη νέας «καραβιάς» ζητιάνων από τη Βουλγαρία δείχνει ότι πλέον το πρόβλημα με τους ζητιάνους από τη γειτονική χώρα είναι διαρκές και δύσκολα θα επιλυθεί. Η γειτονική χώρα παραμένει μαζί με τη Ρουμανία από τις φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυστυχώς δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψής τους στο εγγύς μέλλον. Στο σύνολο της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι που πληρούσαν ένα από τα κριτήρια της φτώχειας το 2011 αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. άτομα σε σχέση με το 2010, φθάνοντας τα 119 εκατ. ή 24,0% (23,4% το 2010) του πληθυσμού. Η Βουλγαρία με 49,1% και η Ρουμανία με 40,3% ήταν με διαφορά οι χώρες με τους περισσότερους φτωχούς.

Γι’ αυτό και πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τη βουλγαρική και τη ρουμανική και εφόσον αυτές δεν δείξουν προθυμία – και γιατί να δείξουν, αφού διώχνουν τους φτωχούς και τους στέλνουν εδώ να ζητιανεύουν – τότε να θέσει το ζήτημα στην ΕΕ. Έχουμε γεμίσει επαίτες τσιγγάνους από τη Βουλγαρία…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Κατεστραμμένες κορύνες

Αρκετές είναι οι κατεστραμμένες κορύνες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γεγονός που επισημαίνουν διερχόμενοι οδηγοί. Αιτία προφανώς αποτελεί η διέλευση βαρέων οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων λόγω του περιορισμένου περιθωρίου των δρόμων αδυνατούν να κινηθούν με την απαιτούμενη άνεση, με συνέπεια στο πέρασμά τους να παρασύρουν τις κορύνες. Το μέτρο της τοποθέτησης κορυνών για τη διευθέτηση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου εφαρμόστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Από την πλευρά της η νυν αποφάσισε να το τηρεί και ανεξάρτητα αν αποδίδει ή όχι έχει χρέος να μεριμνά σχετικά με την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του. Οι κατεστραμμένες κορύνες δυσχεραίνουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και επιπλέον δημιουργούν κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά για τους δικυκλιστές. Ο λόγος ανήκει πλέον στους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, οι οποίοι οφείλουν να μεριμνήσουν σχετικά με την άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων κορυνών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Β.Κ.

 

 

Με τις ώρες…

Πολλά είναι τα παράπονα από συνδρομητές ίντερνετ του ΟΤΕ στο Βόλο τις τελευταίες ημέρες, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα στη σύνδεσή τους. Ωστόσο, δεν στέκονται τόσο στο πρόβλημα της σύνδεσης, καθώς θεωρούν φυσιολογικό να προκύπτουν και ζημιές, αλλά στο γεγονός ότι προσπαθούν επί ώρες να επικοινωνήσουν με κάποιον αρμόδιο στο πενταψήφιο νούμερο 13888, αλλά ποτέ δεν μπορούν να βγάλουν γραμμή. Μήπως θα πρέπει να το κοιτάξουν εκεί στον ΟΤΕ, μιας και στην εποχή της τεχνολογίας δε νοείται να περιμένεις με τις ώρες για να βγάλεις γραμμή;

Γ.Ξ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το