Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 30-8-2013

ΦΩΤΟ 1

 

Το κάψιμο σιτοκαλαμιών

 

Με αφορμή τη φωτιά στη Χλόη Βελεστίνου και άλλες που κατά καιρούς ξεσπούν από το κάψιμο σιτοκαλαμιών, τίθεται το ερώτημα μήπως πρέπει να πέσει και καμιά βαριά «καμπάνα» σε κανέναν αγρότη, για τη ρύπανση που προκαλείται από τις φωτιές αυτές, αλλά και την πολυέξοδη εμπλοκή πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Το φαινόμενο να καίνε τις σιτοκαλαμιές κάθε καλοκαίρι και να καίγονται διπλανά δάση και δεντροκαλλιέργειες πρέπει να εκλείψει.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Οι ζημιές στα σχολικά κτίρια

Δημότες του Βόλου, που βλέπουν καθημερινά γονείς να καθαρίζουν και να βάφουν σχολικά κτίρια, συγχαίρουν τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, θεωρούν όμως πως οι προσπάθειες αυτές πρέπει να έχουν και συνέχεια. Δηλαδή οι ίδιοι οι γονείς με τη συμπαράσταση των δασκάλων και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, θα πρέπει να περιφρουρούν τα σχολεία τους, έτσι ώστε να μη γίνονται ζημιές και να μη γράφει ο καθένας ό,τι αισχρό και χυδαίο σύνθημα θέλει. Τα δημόσια κτίρια της πόλης έχουν γίνει στόχος του κάθε πικραμένου οπαδού…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Αθέατος σηματοδότης

Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός μέσα στην πόλη του Βόλου. Αναφερόμαστε στο φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Κύπρου και Αναλήψεως, που έχει κρυφτεί από τα φύλλα του δέντρου και σχεδόν είναι αόρατος για τους οδηγούς των οχημάτων που κατεβαίνουν την Κύπρου. Τη φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης μας, θέλοντας προφανώς να επισημαίνει τον κίνδυνο να περάσει κάποιος απρόσεκτα και να σημειωθεί ατύχημα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε λίγες ημέρες αρχίζουν τα σχολεία και καθημερινά στην οδό Κύπρου, κυκλοφορούν με τα δίκυκλά τους πολλοί μαθητές.

Δεν είναι δύσκολο για την αρμόδια Υπηρεσία να στείλει έναν άνθρωπο να κόψει τα κλαδιά…

Γ. Τσ.

 

 

Απομεινάρια εργολαβίας

Μια εργολαβία ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Αθ. Διάκου, ωστόσο τα απομεινάρια ταλαιπωρούν τους διερχόμενους πεζούς. Στο σημείο σκάφτηκε τμήμα του δρόμου και του πεζοδρομίου, αλλά δεν υπήρξε πλήρης αποκατάσταση, καθώς το κρασπεδόρειθρο βρίσκεται εκτός θέσης και σχηματίζει βουνό με τα χώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει πεζός από εκεί. Θα ενδιαφερθεί άραγε ο εργολάβος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ή θα περάσουν μήνες και το σημείο θα παραμείνει απροσπέλαστο;

Γ.Ξ.

 

 

Διαλυμένα

πλακάκια

Διαλυμένα είναι σε ένα μεγάλο τμήμα τα πλακάκια από τον αύλειο χώρο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως, με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι αντιαισθητική, ενώ όταν βρέχει δημιουργούνται προβλήματα και στους πεζούς από τα λασπόνερα που ξαφνικά πετάγονται πάνω τους. Η αρμόδια Υπηρεσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αν και ξέρουμε βέβαια ότι απαιτούνται πόροι που σε αυτή τη συγκυρία η εξεύρεσή τους δεν είναι εύκολη.

Φ.Σ.

 

 

Οι πινακίδες σήμανσης

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, κυρίως όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά το Πήλιο, με τις πινακίδες σήμανσης. Και αυτό γιατί οι περισσότερες πινακίδες έχουν καλυφθεί είτε με αυτοκόλλητα, είτε με συνθήματα. Βέβαια, ο οδηγός θα συναντήσει και πινακίδες που αποτέλεσαν στόχο κατά την εξάσκηση κάποιων στη σκοποβολή, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τις πινακίδες λίγο πριν τη Μακρυράχη. «Οι ενδείξεις των πινακίδων είναι δυσδιάκριτες και αρκετοί οδηγοί προκειμένου να αντιληφθούν τι δείχνουν αποσπάται η προσοχή τους, με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων», έλεγε στη «Θ» οδηγός, ο οποίος διερωτάται αν θα πρέπει πρώτα να σημειωθεί κάποιο ατύχημα και μετά να αντικατασταθούν οι καταστραμμένες πινακίδες σήμανσης…

Γ. Τσ.

 

 

Χωματερή στο κέντρο

Με χωματερή έμοιαζε χθες το πεζοδρόμιο στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Κωνσταντά. Στο σημείο κάποιος ή κάποιοι εναπόθεσαν κλαδιά δέντρων, παλιές πόρτες, σπασμένες καρέκλες, χωρίς προφανώς να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας για την απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων. Ανεξάρτητα από αυτό, ας σπεύσει η Υπηρεσία να τα απομακρύνει.

Γ. Τσ.

 

 

Λίγα φυτά μπορούσαν

Παρέμβαση στο μεγάλο παρτέρι που υπάρχει στον προαύλειο χώρο του 14ουΔημοτικού Σχολείου Βόλου έκανε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Ανανέωσε το χώμα, αλλά δεν προχώρησε στη φύτευση κάποιων λουλουδιών, έτσι ώστε όταν θα λειτουργήσει το σχολείο, να είναι πιο όμορφο το περιβάλλον. Την επισήμανση μας την έκανε γονέας, που έτυχε να περάσει από το σχολείο.

Γ. Τσ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το