Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 30-11-2013

Αξίζει τον κόπο

Η αναφορά του εμπόρου κ. Καραλή (φιλοξενείται στη σελίδα 2) ότι υπάρχουν στη Μαγνησία αρκετά χωράφια που κανείς πλέον δεν εκμεταλλεύεται και μπορεί να δώσουν επαγγελματικό διέξοδο σε άνεργους είναι σημαντική. Όπως υποστηρίζεται σε αγροτικές περιοχές, κοντά μάλιστα στο Βόλο – όπως στο Διμήνι, τη Νέα Αγχίαλο, τα Λεχώνια – καλλιεργήσιμη γη έχει εγκαταλειφθεί από τους ηλικιωμένους πλέον ιδιοκτήτες. «Η γη πάντα έδινε δουλειά στους Έλληνες» λένε σήμερα όλο και περισσότεροι. Ειδικά οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Κάτι ξέρουν για να το λένε.

Συνεπώς όσοι έχουν χωράφια που αδυνατούν να καλλιεργήσουν, ας κάνουν δημόσια γνωστοποίηση με συγκεκριμένα στοιχεία. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποφασίσουν και να διευκολυνθούν σε αναζήτηση εργασίας.

Τ. Κ.

 

 

 

Κάγκελα αποτροπής στάθμευσης

Την ανάγκη τοποθέτησης μεταλλικών πλαισίων, όπως έχει γίνει και στην αρχή της οδού Γαλλίας (μεταξύ Τοπάλη-Σπυρίδη), για την αποτροπή κατάληψης του πεζοδρομίου από οχήματα, επισημαίνουν συμπολίτες που κινούνται και στο πεζοδρόμιο της οδού Γ. Καρτάλη, από τη Ροζού μέχρι και την Ελ. Βενιζέλου.

Προβλήματα προσπελασιμότητας από καθημερινές παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων σε πεζοδρόμια, υπάρχουν και στη Γαμβέτα και στην Ογλ και στη Σπυρίδη και γενικά σε διάφορα σημεία του κεντρικού τομέα όπου έχουν περιοριστεί κατά πολύ οι θέσεις στάθμευσης.

Για την ανεμπόδιστη διέλευση πεζών και την ασφαλή χρήση των πεζοδρομίων, δυστυχώς απομένει η περιχαράκωσή τους με μεταλλικά πλαίσια ή κιγκλιδώματα.

Τριτοκοσμικό, αλλά αναγκαίο.

Α.Φ.

 

 

Ο δρόμος προς Βένετο

Να γίνουν διαγραμμίσεις στο δρόμο που συνδέει την επαρχιακή οδό Βόλου-Κεραμιδίου με τον οικισμό του Βενέτου, ζητούν κάτοικοι και επισκέπτες του οικισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ο δρόμος προς Βένετο, από το ύψος της διασταύρωσης προς Κεραμίδι, είναι επικίνδυνος πλέον, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, καθώς οι διαγραμμίσεις έχουν σβηστεί και ανά πάσα στιγμή ο διερχόμενος οδηγός κινδυνεύει να φύγει με το όχημά του εκτός. Ο δρόμος αυτός επίσης πρέπει να καθαριστεί και να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε επικίνδυνες στροφές.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Καθαριότητα

Την ικανοποίησή τους για την επανεμφάνιση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα των οδοκαθαριστών στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ιωνίας εκφράζουν περίοικοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δρόμοι, τα ρείθρα και τα πεζοδρόμια στις γειτονιές της πόλης καθαρίζονται σε καθημερινή πλέον βάση από τους οδοκαθαριστές, αναφορές που αποδεικνύουν ότι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες τους προς τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εισακούστηκαν. Η καλή αρχή ή μάλλον η επανεκκίνηση έγινε και το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί, με τους οδοκαθαριστές να διατηρούν πεντακάθαρες τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας.

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το