Ματιές & Γνώμες

Ματιές και γνώμες 30 Οκτωβρίου

Νησίδα απεριποίητη

 

Θέριεψαν οι θάμνοι στη νησίδα της εθνικής οδού Βόλου-Βελεστίνου, καθώς η νησίδα έχει μήνες να την περιποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το ίδιο φυσικά δεν συμβαίνει στη νησίδα της εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων σημειώνει βολιώτης που έκανε προχθές τη συγκεκριμένη διαδρομή. Ο βολιώτης επισημαίνει ότι η νησίδα στην οδό της Λάρισας ήταν πεντακάθαρη και περιποιημένη, ενώ αυτή της εισόδου του Βόλου παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Περιφερειακές ή δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να παρέμβουν, τουλάχιστον η είσοδος της πόλης να είναι ευπρεπισμένη.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Σιντριβάνι σε «μαύρο χάλι»

 

Στα «μαύρα του χάλια» βρίσκεται το σιντριβάνι στην πλατεία Χιλιάδους, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής. Το σιντριβάνι είναι γεμάτο λάσπη, συχνά-πυκνά παρατηρούνται αφροί στο νερό, ενώ η δυσοσμία είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τους περίοικους να μην το πλησιάζουν. Και δικαιολογημένα ερωτούν: Δεν προβλέπεται να καθορίζονται τα σιντριβάνια σε τακτά διαστήματα; Για το συγκεκριμένο ποια Υπηρεσία έχει την ευθύνη και πότε θα δεήσει να προχωρήσει στον καθαρισμό; Η πλατεία Χιλιαδούς εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας πυκνοκατοικημένης συνοικίας και στο χώρο αυτό καθημερινά παίζουν πολλά παιδιά. Ας υπάρξει άμεση παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Γ. Τσ.

 

 

Πληγή τα αδέσποτα

 

Έχουμε ξαναγράψει για την αγέλη αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορεί στην περιοχή του Μαράθου. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όχι μόνο γιατί τρομοκρατεί τους οικιστές, αλλά και γιατί δημιουργεί προβλήματα. Χθες, μία γυναίκα, που διαμένει στον οικισμό, εξέφρασε τη θλίψη της γιατί τα αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν στην κυριολεξία ένα μικρό γατάκι που είχε στην αυλή του σπιτιού της. «Το θέαμα πραγματικά ήταν τρομακτικό» είπε η ίδια, που αγαπάει μεν τα ζώα, αλλά βλέπει ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά που περιφέρονται στον οικισμό κάνουν ζημιές. Και ζητεί από κάθε αρμόδιο να παρέμβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Γ. Τσ.

 

 

Καταλήψεις χωρίς νόημα

 

Σε κατάληψη βρίσκονταν χθες τέσσερα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και όταν ρωτήθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών, ανέφερε πως «δεν είναι ουσιώδη. Δεν έχουν νόημα οι καταλήψεις και δεν λύνουν τα όποια προβλήματα. Οι μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν πως είναι σε βάρος τους να καθυστερεί η μαθησιακή διαδικασία» προσέθεσε χαρακτηριστικά. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε…

Γ.Ξ.

 

 

Αντιδράσεις για Κάρλα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο οι εκτάσεις της Κάρλας, που καλλιεργούνταν από ακτήμονες, να παραχωρηθούν φέτος με δημοπρασία. Και αυτό επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί κάποιος που θα έχει το χρήμα να πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό και οι 2.500 ακτήμονες να μείνουν χωρίς δουλειά και φυσικά χωρίς κανένα εισόδημα. Χθες στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που με επιστολή της Δημάρχου ζητεί να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση και να δοθούν οι εκτάσεις στους ακτήμονες. Και δίκαιο έχει αφού τόσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μεροκάματο.

Γ. Τσ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το