Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 3-10-2013

Να καθαριστούν οι γυάλινες

επιφάνειες των φωτιστικών

σωμάτων

 

Τα φωτιστικά σώματα που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της εμπορικής αγοράς του Βόλου, δηλαδή στις οδούς Σπυρίδη, Ερμού, Δημητριάδος, εκείνα τα παραδοσιακά σε μεταλλικά ικριώματα, έχουν πολλές καμένες λάμπες. Χθες το πρωί συνεργείο της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού αντικαθιστούσε λαμπτήρες στην παραπάνω περιοχή, ωστόσο η αντικατάσταση θα πρέπει να συνοδεύεται και από καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών των σωμάτων. Οι εν λόγω επιφάνειες είναι κατάμαυρες από τη σκόνη και τα καυσαέρια και το φως των λαμπτήρων δεν διαχέεται όπως θα έπρεπε.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Παράγινε το κακό

 

Έχει παραγίνει το κακό με τα διπλοπαρκαρίσματα και τριπλοπαρκαρίσματα στην οδό Δημητριάδος κατά τις ώρες αιχμής και κυρίως στο κομμάτι της από τη Σπ. Σπυρίδη μέχρι την Ιωλκού. Χθες το πρωί με τα χίλια ζόρια κατάφερε να περάσει εν μέσω παράνομα σταθμευμένων ΙΧ, που είχαν αναμμένα τα αλάρμ φυσικά, όχημα της Πυροσβεστικής, χωρίς κανείς να δώσει σημασία και να ενδιαφερθεί για το μπάχαλο που επικρατούσε. Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει, άρα θα πρέπει η Τροχαία να κάνει την εμφάνισή της συχνά πυκνά στη Δημητριάδος και τους άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να βάλει «φρένο» στην απαράδεκτη αυτή εικόνα.

Γ.Ξ.

 

Σύγχυση

 

Άρχισαν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς κάποιες Γραμματείες Τμημάτων λειτούργησαν ξανά. Έτσι ορισμένα Τμήματα υπάκουσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να γίνουν οι εγγραφές μέχρι και αύριο Παρασκευή. Αλλά υπήρξαν και άλλα Τμήματα, όπου ακόμη οι εγγραφές δεν ξεκίνησαν. Και δεν είναι δυνατόν να γίνουν σε δύο ημέρες, ακόμη και αν ανατραπούν τα πράγματα και λειτουργήσουν και αυτές οι Γραμματείες.

Είναι δεδομένο πως η Σύγκλητος θα πρέπει να δώσει νέα παράταση στις εγγραφές. Και βέβαια μπορεί να γίνει και το τραγελαφικό, να ξεκινήσουν δηλαδή οι διδασκαλίες τη Δευτέρα και να παρακολουθούν τα μαθήματα οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι, όμως μπορεί να μην έχουν εγγραφεί στο Τμήμα λόγω των απεργιών…

Φ.Σ.

 

 

Ηχορύπανση

 

Οξύνεται το πρόβλημα με την ηχορύπανση που προκαλούν δικυκλιστές με τις ειδικά επεξεργασμένες εξατμίσεις των μοτοσικλετών τους τόσο στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όσο και στις γειτονιές. Πολίτες αναφέρουν ότι έχουν χάσει την ησυχία τους και τις νυχτερινές ώρες πετάγονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους εξαιτίας του εκκωφαντικού θορύβου που προκαλούν μοτοσικλετιστές. Η κατάσταση δεν δείχνει απλώς, αλλά είναι εκτός ελέγχου, καθώς η Τροχαία δεν λαμβάνει μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τέως διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ασχολήθηκε ουσιαστικά με το πρόβλημα και συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για την αντιμετώπισή του. Θυμίζουμε ότι η τότε απόφαση ήταν αστυνομικοί με πολιτικά οδηγώντας συμβατικές μοτοσικλέτες να ακολουθούν διακριτικά τους οδηγούς των δικύκλων που προκαλούν ηχορύπανση και στο τέλος της διαδρομής να βεβαιώνουν την παράβαση. Ήταν μια καλή αρχή, η οποία ωστόσο δεν είχε συνέχεια, με συνέπεια το πρόβλημα να παρουσιαστεί ξανά και μάλιστα οξυμένο. Πολίτες ζητούν επιτακτικά πλέον από την Τροχαία να διενεργεί ελέγχους και να λάβει μέτρα, καθώς ο κόσμος έχει χάσει την ησυχία του από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν δικυκλιστές τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Β.Κ.

 

 

Μια επισήμανση

σε σημασία

 

«Γράψτε για τους δικυκλιστές ότι πρέπει να φορούν κράνος. Τα περιστατικά τραυματισμού, κυρίως νέων ανθρώπων, που οδηγούν δίκυκλα χωρίς κράνος είναι συνεχή». Την παραπάνω επισήμανση μας την έκανε γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου και έχει ιδιαίτερη σημασία. Και σίγουρα έχει δίκαιο ο γιατρός, αφού η πλειοψηφία των δικυκλιστών που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης δεν φοράν κράνος. Κάτι πρέπει να γίνει.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το