Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 29-11-2013

Ή πολλά ή λίγα;

Άγνωστη λέξη για ορισμένους το «μέτρο». Άλλοτε οδηγούνται σε υπερβολές, άλλοτε σε στερήσεις.

Δείτε για παράδειγμα την πυκνότητα των φωτιστικών σωμάτων στο τμήμα του ποδηλατόδρομου στα Πευκάκια, τη σπατάλη δηλαδή υλικών, αλλά και ενέργειας και την απουσία φωτισμού σε άλλα σημεία του δικτύου.

Αντίστοιχη περίπτωση με τα φωτιστικά σώματα, καμιά δεκαριά, που τοποθετήθηκαν στο παρκάκι στις Αλυκές, πίσω από τον Ι.Ν. της Αγ. Ειρήνης.

Ή υπάρχουν διεθνείς οδηγίες για τα τετραγωνικά κάλυψης φωτισμού σε κοινόχρηστο χώρο ή σχεδιάζουν κάποιοι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα υλικών, την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής παρέμβασης, κ.λπ.

Α.Φ.

 

 

Νεράντζια

Πολλά είναι τα παράπονα δημοτών από τα συνεργεία του Δήμου Βόλου, τα οποία προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κλάδεμα των δέντρων στις γειτονιές τους. Όπως επισημαίνουν τα νεράντζια από τα δέντρα πέφτουν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί επί μέρες για την αποκομιδή τους. Ας το προσέξουν οι υπεύθυνοι των συνεργείων ώστε και τα παράπονα να εκλείψουν και να μη γίνεται διπλή δουλειά…

Γ.Ξ.

 

 

Κυκλοφοριακό

Οξύνεται καθημερινά αντί να διευθετείται σταδιακά το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τις ώρες αιχμής στη λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία, στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας του Κραυσίνδωνα και της Ευαγγελίστριας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, που έσπευδε με το ηχητικό του σήμα να «ουρλιάζει» για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Νέα Ιωνία, καθυστέρησε έστω για κάποια κρίσιμα και πολύτιμα λεπτά της ώρας στο προαναφερόμενο τμήμα της λεωφόρου Ειρήνης λόγω των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων από τη γέφυρα μέχρι και την εκκλησία. Ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει αρκετούς ομολογουμένως ελιγμούς και να το σταματήσει προκειμένου να απεμπλακεί από το κυκλοφοριακό και τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα. Χθες ήταν ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος, καθημερινά είναι οι αντίστοιχοι άλλων υπηρεσιακών, αστικών λεωφορείων και ιδιωτικής χρήσεως, με την ταλαιπωρία τους να είναι κυριολεκτικά απίστευτη. Επιτέλους, η Τροχαία οφείλει να αναλάβει δράση και τις ευθύνες της συνάμα, καθώς η κατάσταση στην Ειρήνης δεν τείνει πια, αλλά βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Β.Κ.   

 

 

Η εικόνα του κτιρίου της Π.Ε.

Μόνον κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν θυμίζει τουλάχιστον εξωτερικά αυτό της πρώην Νομαρχίας στο Βόλο, στη διασταύρωση Ιωλκού και Αναλήψεως. Συνθήματα παντού, αφίσες, μάρμαρα σπασμένα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκεται εξωτερικά του κτιρίου. Να σημειωθεί ότι το κτίριο φυλάσσεται…  Ένας καθαρισμός εξωτερικά ίσως βελτίωνε την άθλια εικόνα του. Πάντως και άλλα κτίρια στην πόλη της Π.Ε., όπως αυτό της Διεύθυνσης Υγείας έχουν εξωτερικά άθλια εμφάνιση από αφίσες, συνθήματα και ζημιές κάθε είδους.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το