Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 27-06-2013

Η σύνδεση παραλίων

Λάρισας-Μαγνησίας

Εκτός της οδικής σύνδεσης Σκλήθρου-Καμαρίου, που θα σημάνει και την παραλιακή οδική σύνδεση Λάρισας-Μαγνησίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλόν είναι να προχωρήσει και τη μελέτη για την παραλιακή σύνδεση Καμαρίου-Πουρίου (35 χλμ. περίπου), έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση των παραλίων του Πηλίου και της Λάρισας. Πρόκειται για έργο που θα σημάνει την απευθείας σύνδεση του Πηλίου με τη Βόρεια Ελλάδα και θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στο βουνό των Κενταύρων. Πάντως η καθυστέρηση με την οποία εξελίσσεται το έργο της σύνδεσης Σκλήθρου-Καμαρίου, όπου μόλις χθες έγινε η ανάθεση των γεωτεχνικών μελετών, υποδηλώνει πως κάποιοι στα παράλια της Λάρισας δεν την θέλουν…

ΔΗΜΟ.Σ.


«Παγίδες»

Την άμεση αποκατάσταση τμημάτων του οδοστρώματος στα Πευκάκια ζητούν από τους αρμόδιους διερχόμενοι οδηγοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φθορές και οι κακοτεχνίες που παρατηρούνται σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος αποτελούν «παγίδες» και το καθιστούν ως επικίνδυνο για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Η κίνηση των οχημάτων στον προαναφερόμενο δρόμο είναι έντονη πλέον λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και οι αρμόδιοι απαιτείται να προγραμματίσουν άμεσα τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχομένων.

Β.Κ.


Εγκαταλελειμμένο πάρκο

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το πάρκο στη συνοικία της Νεάπολης στην οδό Φιλικής Εταιρείας. Περίοικοι που επισκέπτονται το χώρο αντικρίζουν χόρτα να θεριεύουν, παγκάκια σπασμένα, αποκολλημένες πλάκες από τις ρίζες των δέντρων που αναπτύσσονται, καλάθια γεμάτα από σκουπίδια, τα οποία κατακλύζουν ολόκληρο το πάρκο της Νεάπολης. Προφανώς η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου έχει εγκαταλείψει το χώρο στη μοίρα του, χωρίς να υπολογίζει ότι τούτη την περίοδο και για ολόκληρο το καλοκαίρι το πάρκο κατακλύζεται από παιδιά και ηλικιωμένους κυρίως. Περίοικοι περιμένουν πλέον από τους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του πάρκου, το οποίο εκτός από βρόμικο καθίσταται επιπλέον και επικίνδυνο για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που περνούν ευχάριστα τις ώρες τους στο χώρο.

Β.Κ.

 

 Ταλαιπωρία

Αφάνταστη είναι η ταλαιπωρία για τους επιβάτες που μετακινούνται από το Βόλο προς τον Αη-Γιάννη Πηλίου και αντίστροφα με το υπεραστικό λεωφορείο. Λόγω της στενότητας του παραλιακού δρόμου κυρίως από τα πολλά παρκαρισμένα οχήματα είναι αδύνατη η διέλευση του υπεραστικού λεωφορείου. Με απόφαση της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας το λεωφορείο της γραμμής σταθμεύει στην είσοδο του χωριού στον περιφερειακό δρόμο και από εκεί οι επιβάτες φτάνουν πεζή στο χωριό. Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου οφείλει να αποφασίσει αν θέλει τη διέλευση του λεωφορείου από τον παραλιακό και τη διευκόλυνση των επιβατών ή αν επιλέγει την εξυπηρέτηση των οδηγών. Ο στενός παραλιακός δρόμος του Αη-Γιάννη δεν αφήνει περιθώρια προκειμένου να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Οι κορύνες και οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν από το Δήμο προκειμένου να μη σταθμεύουν οι οδηγοί δεν αποδίδουν. Η ταλαιπωρία των επιβατών δεν μπορεί να συνεχιστεί και άμεσα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου το υπεραστικό λεωφορείο να διέρχεται από το χωριό και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται και να διευκολύνονται.

Β.Κ. 


Ας την ξηλώσουν

Εδώ και πολύ καιρό είχαμε επισημάνει ότι η τσουλήθρα στην παιδική χαρά που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με αποτέλεσμα να παιδιά που επιχειρούσαν να ανέβουν από την ξύλινη σκάλα να κινδυνεύουν. Χθες, μας ενημέρωσαν ότι σχεδόν έχει καταστραφεί και ο κύριος κορμός της τσουλήθρας, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλασιαστεί ο κίνδυνος για τα παιδιά. Αφού δεν μπορούν να επισκευάσουν την τσουλήθρα, καλύτερα να την ξηλώσουν, πριν έχουμε κάποιο τραυματισμό.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το