Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 26-06-2013

Κάδοι άπλυτοι

Έντονη είναι η δυσοσμία από τους άπλυτους κάδους σκουπιδιών αυτή την εποχή, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Στην οδό Μακρυγιάννη τη νύχτα της Δευτέρας η δυσοσμία από τους κάδους, όπου πιθανότατα είχαν πεταχτεί υπολείμματα ψαριών, ήταν εντονότατη και σε τέτοιο βαθμό, που οι περίοικοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν ανοιχτά τα παράθυρα των σπιτιών τους. Η υψηλή θερμοκρασία επέτεινε το πρόβλημα και ζητούμενο είναι το άμεσο πλύσιμο των κάδων, για να μην προκύψουν κίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Τριτοκοσμική εικόνα

στο Μαμιδάκη

Βρωμιά και εγκατάλειψη στην όμορφο όρμο του Μαμιδάκη, καθώς η Δημοτική Αρχή Βόλου αποφάσισε να βγάλει, όπως φαίνεται, από το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναγνώστες και επισκέπτες της παραλιακής περιοχής, τονίζουν πως οι επτά κάδοι συλλογής απορριμμάτων ήταν υπερπλήρεις και πως ασυνείδητοι εγκατέλειπαν σακούλες με σκουπίδια κι έξω από τους κάδους.

Επίσης σε οικόπεδο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πολυσύχναστης παραλίας, εκτός από απορρίμματα, μπάζα, στρώματα και ό,τι άλλα άχρηστα αντικείμενα μπορεί να φανταστεί κανείς, προστέθηκαν και προϊόντα κλαδέματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανάφλεξης του σκουπιδότου.

Μπορούν να παρέμβουν έστω …κατόπιν εορτής οι Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου; Η άσχημη εικόνα που δημιουργήθηκε σε επισκέπτες του τριημέρου δεν αλλάζει και θα έχουν να διηγούνται για μια βρωμερή παραλία που επισκέφθηκαν στο Βόλο. Μεγαλύτερη δυσφήμηση δεν υπάρχει.

Α.Φ.

 

 

Ένα σήμα της Τροχαίας

στα σκουπίδια

Έκπληκτη έμεινε χθες μια Βολιώτισσα, όταν πηγαίνοντας να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στη διασταύρωση Γαζή και Γκλαβάνη, είδε πεταμένο ένα σήμα της Τροχαίας. Προφανώς, το σήμα ξηλώθηκε μετά από ατύχημα που είχε κάποιος οδηγός, ο οποίος θεώρησε καλό να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων, χωρίς να αναλογιστεί ότι τη δαπάνη για την αγορά την επωμίζονται όλοι οι δημότες. Το ερώτημα είναι αν θα αποκτήσουμε κάποτε συναίσθηση και των ευθυνών μας ως πολίτες.

Γ. Τσ.

 

 

 

Τους έπνιξε η σκόνη

Έργα στη διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου και Τάκη Οικονομάκη έκανε χθες συνεργείο, τοποθετώντας και την πινακίδα της ΔΕΥΑΜΒ. Ολοκληρώνοντας τις εργασίες το συνεργείο έφυγε, αλλά ξέχασε να σκουπίσει τα χώματα και τα άλλα υλικά με αποτέλεσμα να σηκώνεται ένα σύννεφο σκόνης, κάθε φορά που διέρχεται κάποιο αυτοκίνητο. Οι περίοικοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται γιατί είναι υποχρεωμένοι με αυτή τη ζέστη να έχουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Γ. Τσ.

 

 

Στήριξη και

όχι κατάργηση

Ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών συνδέεται με την αγωνία των εργαζομένων για την οικονομική επιβίωση των φορέων που δραστηριοποιούνται για τη θεραπεία των χιλιάδων εξαρτημένων. Τα σενάρια για συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεν έχουν σταματήσει. Είναι σαφές το πλήγμα που θα υποστούν οι χρήστες, αν εκλείψουν ΚΕΘΕΑ ή  ΟΚΑΝΑ.

Γι’ αυτό και η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει αυτούς τους φορείς που αποδεδειγμένα παράγουν έργο και όχι να αφήνει να δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας.

Φ.Σ.

 

 

Πάτε μια βόλτα στην Πολυμέρη

Μια βόλτα στην οδό Πολυμέρη και εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι σκούπα και φαράσι δεν περνάει από ολόκληρη τη λεωφόρο.

Μπορεί βεβαίως να μη σκουπίζουν γιατί το θεωρούν γρουσουζιά…

Ας πάνε μια βόλτα στο φανάρι Πολυμέρη με Φιλίππου Ιωάννου. Θα εκπλαγούν με ότι συναντήσουν πίσω από τις πικροδάφνες. Τα «ευρήματα» εδώ και ένα τρίμηνο βρίσκονται αμετακίνητα στη θέση τους και τα βλέπουμε καθημερινά.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το