Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 24 -07- 2013

Τρίτος κόσμος

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Βόλου, στην οδό Ιάσονος. Ατελείωτες «ουρές» πολιτών σχηματίστηκαν χθες από νωρίς το πρωί. Οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι, οι οποίοι ήθελαν να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς δεν χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Με την εξυπηρέτηση του κοινού είχαν επιφορτιστεί μόλις δύο άτομα. Τι να πρωτοκάνουν… Η δε κατάσταση που επικρατούσε ήταν απαράδεκτη, αφού στο χώρο δεν υπήρχε ούτε κλιματισμός.

Αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους ο Δήμος δεν ενίσχυσε με προσωπικό το ΚΕΠ σε περιόδους τόσο κρίσιμες, που οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν. Στο Δήμο έχουν εικόνα για το τι συμβαίνει λίγα μέτρα πιο μακριά από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου;  Στα γραφεία του Δήμου πάντως υπάρχουν δεκάδες υπάλληλοι που περιμένουν απλά να… περάσει η ώρα για να σχολάσουν, όταν στα ΚΕΠ δύο άτομα μαζί με τους δημότες περνάνε καθημερινά «γολγοθά».

Τ.Κ

 

 

 

Ρατσισμός εις βάρος ημεδαπών

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας βρίσκεται εδώ και ημέρες σταθμευμένο πάνω στη διάβαση πεζών, στο τριγωνάκι Αναλήψεως και Κύπρου, επισημαίνουν περίοικοι και διερχόμενοι. Αν ήταν με ελληνικές πινακίδες σίγουρα θα του είχαν αφαιρεθεί, επισημαίνει ΙΧής. Οι αλλοδαποί μπορούν να σταθμεύουν οπουδήποτε; Στη Σόφια πάντως, αν σταθμεύσεις σε διάβαση πεζών, σε πάνε αυτόφωρο…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Τα ΕΛΤΑ Λάρισας

Όλως τυχαίως το κεντρικό γραφείο των ΕΛΤΑ στη Λάρισα, όπως σημειώνει Βολιώτης που το επισκέφθηκε προχθές, λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 5 το απόγευμα και όχι μέχρι τις 2 μ.μ., που λειτουργεί πλέον από χθες το πρακτορείο του Βόλου. Τυχαίως και ως διά μαγείας για το κεντρικό της Λάρισας υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό από τα ΕΛΤΑ.  Για του Βόλου δεν υπάρχει…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Επιδρομή από κατσαρίδες

Μια ξεχωριστή μέρα ξημέρωσε χθες, μετά την μπόρα που ξέσπασε τη Δευτέρα.

Οι κεντρικοί δρόμοι ξεπλύθηκαν και σταμάτησαν να αναδίδουν τη μυρωδιά των ούρων. Στο Δήμο αντί να υποστηρίζουν πως «κάθε μέρα δίνουν μάχη της καθαριότητας κάτω από αντίξοες συνθήκες», ας ευχαριστήσουν τον καλό Θεό, που έστω για μια ημέρα τους έβγαλε «ασπροπρόσωπους». Μια βροχή μας «έσωσε» από τη μπόχα και τα πεζοδρόμια που «κολλάνε».

Κατά τα λοιπά, τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι έχουν γεμίσει κατσαρίδες. Ίσως δεν το γνωρίζουν. Φαίνεται πως πρόκειται για… επιδρομή. Πρόκειται για ένα ακόμη φαινόμενο, απόρροια της μεγάλης «μάχης» με την καθαριότητα.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν «δινόταν» και… «μάχη»…

Τ.Κ 

 

 

 

Τουριστικό τρενάκι…

Ταλαιπωρίας συνέχεια και τη φετινή τουριστική περίοδο για τους επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας, που κινούνται από και προς τον Αη-Γιάννη Πηλίου. Το υπεραστικό λεωφορείο σταματά στην είσοδο του χωριού, καθώς είναι αδύνατη η διέλευσή του από το στενό παραλιακό δρόμο λόγω των πολλών σταθμευμένων αυτοκινήτων στις άκρες του. Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους τουρίστες και επισκέπτες του χωριού λαμβάνοντας μέτρα για να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και από μεθαύριο Παρασκευή δρομολογεί τουριστικό τρενάκι για τη μεταφορά των επιβατών από και προς το σημείο στάσης του λεωφορείου. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν την ατραξιόν, ωστόσο το τουριστικό τρενάκι δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Δήμος και Υπεραστικό ΚΤΕΛ απαιτείται επιτέλους να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν. Το υπεραστικό λεωφορείο πρέπει να διέρχεται από το χωριό και όχι να σταματά στην είσοδό του. Η λύση είναι μία και απαιτείται να εφαρμοστεί άμεσα με κριτήριο την εξυπηρέτηση των επιβατών, οι οποίοι δεν μπορεί να κινούνται από και προς τον Αη-Γιάννη με ανταπόκριση…

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το