Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 23 -07- 2013

Οι λογαριασμοί

της ΔΕΥΑΜΒ

Ακόμη να αποσταλούν από τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως επισημαίνουν αναγνώστες, οι λογαριασμοί ύδρευσης για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Όπως αναφέρουν, «ανησυχούν ότι οι λογαριασμοί θα έρθουν μαζεμένοι και σε συνδυασμό με τα χαράτσια της ΔΕΗ, το φόρο εισοδήματος, το τηλέφωνο και άλλα που θα κληθούν να πληρώσουν, δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν». Αυτό που ζητούν, είναι να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό αποστολής των λογαριασμών από τη ΔΕΥΑΜΒ, ώστε και εκείνοι ως καταναλωτές να κάνουν το κουμάντο τους…

Γ.Ξ.

 

 

Τα Σαββατοκύριακα

 

Στα θέρετρα του Ανατολικού Πηλίου η κίνηση των επισκεπτών μέχρι στιγμής εντείνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Τις υπόλοιπες ημέρες επικρατεί ηρεμία. Είναι δύσκολη η εποχή που βιώνουμε πλέον και η οποία αναγκάζει τον κόσμο να μετακινείται δύσκολα. Μάλιστα τα τουριστικά θέρετρα γεμίζουν από τουρίστες, οι οποίοι συνήθως έχουν αγοράσει κάποιο σπίτι ή διαμένουν σε οικίες φίλων.

Βέβαια η «καρδιά» της τουριστικής σεζόν έχει μόλις ξεκινήσει και όλοι ελπίζουν ότι ο επόμενος μήνας θα είναι καλύτερος…

Φ.Σ.

 

Ξεκόλλησε

το κολονάκι

 

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκολλήσει το σιδερένιο κολονάκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωλκού-Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών και των άλλων διερχομένων. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να παρέμβει και να το αντικαταστήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Παράλληλα στην ίδια κίνηση θα πρέπει να προβεί όπου αλλού παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα.

Φ.Σ.

 

Δάσος…

Σε δάσος έχουν μετατραπεί τα πεζοδρόμια της Γαμβέτα από το ύψος της Ρήγα Φεραίου μέχρι την Αναλήψεως. Σύμφωνα με περιοίκους, τα δέντρα έχουν να κλαδευτούν εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να έχουν θεριέψει και να καλύπτουν ακόμη και τα φώτα από τους στύλους της ΔΕΗ. «Δεν βλέπουμε το βράδυ τη μύτη μας από το σκοτάδι, εξαιτίας αυτής της κατάστασης» έλεγε χθες αναγνώστης, που ζητεί να μεριμνήσει για το θέμα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Γ.Ξ.

 

 

 

 

Ρύπανση

 

Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης φτάνοντας για το μπάνιο του στην πανέμορφη ακτή Γλυφά στα Καλά Νερά, πίσω από την έκταση που προορίζεται για την ανέγερση Ναυτικών Σχολών. Τα σκουπίδια κατακλύζουν κυριολεκτικά το μικρό λιμανάκι, χωρίς, ωστόσο, η ευθύνη να αναλογεί στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και την αρμόδια Υπηρεσία. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μερίμνησε και τοποθέτησε σε σημείο πολύ κοντά στην ακτή κάδο απορριμμάτων. Ωστόσο, ο κάδος παραμένει άδειος και ο χώρος γύρω από το λιμανάκι και την ακτή είναι γεμάτος από τα σκουπίδια λουομένων, όπως πλαστικά ποτήρια καφέ και μπουκάλια νερού, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, χαρτιά και κάθε λογής απορρίμματα. Διακατεχόμενοι προφανέστατα από μια περίεργη τουλάχιστον νοοτροπία, κάποιοι λουόμενοι δεν εναποθέτουν τα απορρίμματα στον κάδο, αλλά στο έδαφος, ρυπαίνοντας το χώρο. Είναι σίγουρα οι ίδιοι, οι οποίοι επισκεπτόμενοι την επομένη μέρα την παραλία επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για έλλειψη καθαριότητας και σκουπίδια που κατακλύζουν το χώρο. Ο Δήμος μερίμνησε και τοποθέτησε κάδο απορριμμάτων. Προφανώς, είναι αδύνατο να διαθέσει και υπαλλήλους με την αποστολή να παίρνουν τα σκουπίδια από το χεράκι του κάθε λουόμενου και να τα εναποθέτουν στον κάδο…

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το