Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 22/6/2013

«Τοξικές ζώνες»

Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε, αλλά απαξιούν να απαντήσουν από το Δήμο Βόλου, για το πότε θα πλύνουν τους κάδους. Με τόσο ταπεινά πράγματα, είναι αλήθεια ότι δεν ασχολούνται – για την ακρίβεια με την καθαριότητα δεν ασχολούνται καθόλου – αλλά τι να κάνουμε που στο πλαίσιο της μιζέριας η οποία διακρίνει αυτή την απαιτητική κοινωνία, θα πρέπει να δοθεί μια εξήγηση για το εάν θα ευαρεστηθεί κανείς να πράξει τα αυτονόητα.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια 220 νέων κάδων και μισή εξήγηση δεν δόθηκε για το λόγο.

Άμα όμως είσαι υπεράνω, όπως η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου, βεβαίως δεν δίνεις εξηγήσεις, γιατί δεν θεωρείς ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να απασχολούν τον κόσμο, ενώ την Υπηρεσία Καθαριότητας τη βλέπεις σαν «τοξική ζώνη» και δεν την επισκέπτεσαι. Να λοιπόν και κάτι που συμφωνούμε. Έτσι ακριβώς βλέπουμε και εμείς τις γειτονιές. Σαν «τοξική ζώνη».

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Ό,τι να ’ναι

Στο θέμα του δημοτικού φωτισμού, που είναι ανύπαρκτος σε αρκετούς δρόμους του Βόλου (Καρτάλη, Καραμπατζάκη, Περιφερειακός και από Αγ. Τριάδα μέχρι Πρ. Ηλία στον Άνω Βόλο), αναφέρεται ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Μαγνησίας, ο οποίος κάνει λόγο για κίνδυνο ατυχημάτων και υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και ζητεί από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για το σημαντικό αυτό θέμα, ειδικά αυτήν την εποχή που την περιοχή μας επισκέπτονται τουρίστες.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, τις επτά ώρες, που, κατά μέσο όρο, είναι η νύχτα, υπάρχει παντελής έλλειψη φωτισμού στις οδούς Κ. Kαρτάλη, Ρήγα Φεραίου, Καραμπατζάκη, περιφερειακή οδός Βόλου, σε τμήμα οδικού δικτύου Βόλου-Πορταριά από Αγία Τριάδα μέχρι τον Προφήτη Ηλία και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Αντίθετα, στη νέα πλατεία στη Ν. Ιωνία, δίπλα στη Βαμβακουργία, τοποθετήθηκαν δεκάδες φωτιστικά σώματα, τα οποία λειτουργούν στο σύνολό τους υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες φωτισμού της άδειας πλατείας.

Α.Φ.

 

 

Διαλυμένος κάδος

Στη διασταύρωση των οδών Δημ. Πολιορκητού και Ορμινίου υπάρχει ένας πράσινος κάδος απορριμμάτων που είναι κυριολεκτικά διαλυμένος. Λείπει το καπάκι, ενώ είναι σπασμένος πλάγια και στη βάση. Και, όμως, αυτός ο κάδος χρησιμοποιείται για απορρίμματα με συνέπεια και η δυσοσμία να είναι έντονη και υγρά να τρέχουν στο οδόστρωμα. Είναι καιρός η Υπηρεσία Καθαριότητας να φροντίσει για την αντικατάστασή του.

Γ. Τσ. 

 

 

Ζημιές σε πεζόδρομο

Ως «βομβαρδισμένο τοπίο» περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής την εικόνα που αντίκρισαν στον πεζόδρομο μεταξύ Καραμπατζάκη και Τροίας, στη Ν. Ιωνία. Άγνωστοι έχουν μισοκαταστρέψει τις ζαρντινιέρες, όπως και τα λουλούδια που υπήρχαν σ’ αυτές, ενώ έχουν εξαφανιστεί και τα παγκάκια. Δεν ξέρουμε αν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου γνωρίζει γι’ όλα αυτά και υπάρχει σχεδιασμός για την επιδιόρθωση των ζημιών.

Γ. Τσ.

 

 

Οι μετεγγραφές μαθητών

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ήδη αρκετοί γονείς έχουν τηλεφωνήσει σε διευθυντές σχολείων ζητώντας τους να πάρουν τα παιδιά τους μετεγγραφή σε άλλο σχολείο για οποιοδήποτε λόγο. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και θα κορυφωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, οπότε υποβάλλονται και οι αιτήσεις.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, δεν λείπουν και τα τηλεφωνήματα για αυτό το θέμα στα σχολεία από βουλευτικά γραφεία…

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το