Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 21-8-2013

Ψάχνουν το δρόμο

για τη μονή Ξενιάς

Προσκυνητές της μονής της Παναγίας Ξενιάς από το Βόλο το Δεκαπενταύγουστο, δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν επί της εθνικής οδού τη διέξοδο προς το γνωστό μοναστήρι. Αιτία, όπως σημειώνουν, η έλλειψη πινακίδας ή πινακίδων σήμανσης προς το μοναστήρι από το ρεύμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Αντίθετα, επισημαίνουν, στο ρεύμα της εθνικής Αθήνας-Θεσσαλονίκης υπάρχει μεγάλη μάλιστα πινακίδα, που καθοδηγεί τους προσκυνητές. Μήπως πρέπει να ληφθεί πρόνοια τοποθέτησης και μιας πινακίδας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας πριν τον Αλμυρό;

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 Καμένες λάμπες

στη Σούρπη

Σχεδόν οι μισές λάμπες από το δημοτικό φωτισμό στον κεντρικό δρόμο της Σούρπης δεν λειτουργούν, σύμφωνα με επισήμανση αναγνωστών. «Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει φωτισμός σε μια επαρχιακή οδό που περνά μέσα από το χωριό, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που η κίνηση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη» αναφέρουν χαρακτηριστικά κάτοικοι της Σούρπης. Και περιμένουν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού να μεριμνήσει για την αντικατάσταση των καμένων λαμπών.

Γ.Ξ.

 

Η παραλία στο Σουτραλί

«Η παραλία στο Σουτραλί θέλει καθάρισμα. Το τι σκουπίδια βρίσκεις πάνω στην άμμο δεν λέγεται. Από αποτσίγαρα μέχρι προφυλακτικά». Αυτό αναφέρει σε σημείωμα που μας έστειλε αναγνώστρια, τονίζοντας ότι είναι τόσο βρόμικα στην παραλία που το σκέπτεσαι ακόμη και να στρώσεις την πετσέτα σου στην άμμο, καθώς μετά θα χρειαστεί απολύμανση.

Και δικαίως θέτει το ερώτημα: «Τόσος κόσμος την τιμά τη συγκεκριμένη παραλία, γιατί ο Δήμος δεν φροντίζει να διατηρείται τουλάχιστον καθαρή;».

Βέβαια, πολύ σωστά η αναγνώστρια, επισημαίνει και την υποχρέωση των επισκεπτών να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον.

Γ. Τσ.

 

Ο φωτισμός του περιφερειακού

Χρόνιο το πρόβλημα του φωτισμού του περιφερειακού. Πότε εξαιτίας των κλοπών και πότε εξαιτίας άλλων προβλημάτων, ο δρόμος δεν ήταν ποτέ σωστά φωτισμένος, παρά το γεγονός ότι καθημερινά διέρχεται από αυτόν ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων. Όμως, όπως παρατήρησε αναγνώστης, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του περιφερειακού που στερείται εντελώς φωτισμού. Δεν θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα;

Γ. Τσ.

 

Η σαγιονάρα επικίνδυνη

στην οδήγηση

Σοβαρά προβλήματα στην οδήγηση προκαλούν οι σαγιονάρες… Ο λόγος για τις σαγιονάρες, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, είναι υπεύθυνες για 1,4 εκατ. τροχαία ατυχήματα ή παρ’ ολίγον τροχαία ατυχήματα το χρόνο, επειδή κολλάνε κάτω από τα πετάλια των οδηγών. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες να οδηγούν με σαγιονάρες από ό,τι να οδηγούν με ψηλά τακούνια, επειδή είναι πιο δύσκολο να φρενάρουν αποτελεσματικά με αυτές. Δοκιμές έδειξαν ότι η χρήση τους καθυστερεί την επιβράδυνση έως 0,13 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που κινείται με 100 χλμ. την ώρα θα χρειαστεί 3,5 μέτρα επιπλέον για να σταματήσει. Ακόμη βρέθηκε ότι καθυστερούν περισσότερο την κίνηση του ποδιού από το ένα πεντάλ στο άλλο. Το ίδιο επικίνδυνες είναι οι σαγιονάρες και για τους οδηγούς δικύκλων.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το