Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 21-11-2013

Επιμένει

«Κόκκινο» κτυπάει η αερορύπανση, ιδίως τις βραδινές ώρες, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις των σταθμών για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Όσο μάλιστα γίνεται πιο παγερός ο καιρός, τόσο περισσότερο θα φουντώσουν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. Ήδη οι πνευμονολόγοι κρούουν καμπανάκι κινδύνου για την υγεία του πληθυσμού. Η «Θ» ανέδειξε το ζήτημα έγκαιρα ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά αρμόδιων φορέων, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα είναι έτοιμη να παρέμβει, αν δημιουργηθούν ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες.

Φ.Σ.

 

 

Στάθμευση

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας εξαιτίας της στάθμευσης οχημάτων δίπλα σε φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας επισημαίνουν οδηγοί. Παράλληλα, υπογραμμίζουν τη δυσκολία πεζών να κινηθούν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, καθώς τα σταθμευμένα οχήματα καλύπτουν τις διαβάσεις. Είναι δεδομένο το πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για οδηγούς, προκειμένου να σταθμεύουν τα οχήματά τους δίπλα σε φωτεινούς σηματοδότες και πάνω σε διαβάσεις πεζών, προκαλώντας κίνδυνο ατυχημάτων και δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. Η Τροχαία οφείλει να διενεργεί σχετικούς ελέγχους και να απευθύνει τις απαιτούμενες συστάσεις στους οδηγούς.

Β.Κ.  

 

Να πληρώνονται 

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, μπορεί να εξυπηρετεί ορισμένους καταναλωτές, οι οποίοι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούν να επισκεφθούν την αγορά καθημερινές και Σάββατα, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά των εργαζομένων. Μπορεί να υποχρεώνονται να εργάζονται τις Κυριακές αυτές, ωστόσο πρέπει να αμείβονται κανονικά και με το 1,75% του ημερομισθίου τους. Διαφορετικά πρέπει να τους χορηγείται ρεπό και 0,75% του ημερομισθίου τους. Η μη καταβολή του κυριακάτικου ημερομισθίου αποτελεί πρόκληση για τους ανθρώπους αυτούς, που θα ξεχάσουν τις οικογένειές τους τις Κυριακές αυτές.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Σωροί φύλλων

Σωροί φύλλων βρίσκονται στα ρείθρα των πεζοδρομίων της πόλης, κυρίως πάνω από την οδό Αναλήψεως, όπου μήνες έχει να εμφανιστούν οδοκαθαριστές. Με την πρώτη νεροποντή τα φύλλα θα κλείσουν τα στόμια των υπονόμων και θα απειληθούν πλημμύρες. Μια εκστρατεία καθαρισμού των δρόμων στις συνοικίες εκτός κέντρου του Βόλου είναι περισσότερο από αναγκαία, σήμερα κιόλας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Άμεσα

 Αναγκαία είναι η κινητοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ για τον καθαρισμό των φρεατίων. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Φερών, όπου τα φύλλα από τις λεύκες έχουν γεμίσει τα φρεάτια.

Βασική προϋπόθεση για να μην κατακλύζονται τα φρεάτια από φύλλα και σκουπίδια είναι να καθαρίζονται οι δρόμοι. Λόγω έλλειψης οδοκαθαριστών, το βάρος πέφτει μοιραία στη ΔΕΥΑΜΒ.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το