Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 20/6/2013

Μυρωδάτες γειτονιές

Οι υψηλές θερμοκρασίες έφεραν μαζί τους και τις ευωδιές του καλοκαιριού. Γνώριμες, ακαταμάχητες μυρωδιές από τους κάδους της γειτονιάς…

Υπάρχει πιθανότητα να πλυθούν κάποτε; Άγνωστο…

ΚΑΤ. ΤΑΣ


Οικονομία στο νερό

«Προσέχουμε για να έχουμε». Αυτό ήταν το σύνθημα που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο η ΔΕΥΑΜΒ χρησιμοποιούσε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για οικονομία στο νερό. Φέτος, υπάρχει σιγή. Την ίδια στιγμή αν επιχειρήσει κανείς να διασχίσει δρόμους, κυρίως στις βόρειες συνοικίες της πόλης, θα διαπιστώσει ότι το νερό ρέει άφθονο, αφού κάποιες νοικοκυρές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λάστιχο για να πλένουν αυλές και πεζοδρόμια. Θα πείτε ότι θα πρέπει σε κάθε γειτονιά να υπάρχει ένας δημοτικός αστυνομικός για να κάνει κάποιος το αυτονόητο; Ασφαλώς και όχι. Όταν όμως, διαπιστώνεται σπατάλη του νερού, καλό θα είναι να επιβάλλεται που και που κανένα πρόστιμο για να συνετίζονται όσοι αδιαφορούν. Γιατί θα πρέπει να φτάσουμε σε οριακό σημείο, προκειμένου να αντιληφθούμε για μια ακόμη φορά ότι το νερό είναι πολύτιμο αγαθό και δεν θα πρέπει να τα σπαταλάμε.

Γ. Τσ.

 

 Μέχρι πότε;

Με αφορμή σχόλια για τα ξεχασμένα πανό του Επιμελητηρίου, όπου διαφημιζόταν η έκθεση «Επιχειρηματικό Πανόραμα», που έληξε στις 26 Μαΐου, αναγνώστης μας τηλεφώνησε για να σημειώσει: Στην οδό Λαμπράκη υπάρχει πανό του Δήμου που διαφήμιζε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγριά στις 27 Απριλίου. Στη γέφυρα της Ν. Δημητριάδος υπάρχουν αφίσες για κομματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου. Στη διασταύρωση Ιωλκού και περιφερειακού δρόμου υπάρχει πανό για τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς και πάει λέγοντας.

Δικαιολογημένα ο αναγνώστης θέτει το ερώτημα: Μέχρι πότε θα μείνουν τα ξεχασμένα πανό; Η απάντηση ενδεχομένως να είναι μέχρι να τα καταστρέψει η φθορά του χρόνου και ο «στρατηγός άνεμος»…

Γ. Τσ.

 

 Τους αγνοούν

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εκτός του ότι κατήργησε τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, που έκαναν μια πολύ σοβαρή δουλειά στην εθνική οδό και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα οχήματα «νεκροφόρες», καταργεί και την παρουσία της κινητής μονάδας του ΚΤΕΟ στη Σκιάθο.

Στο νησί έχουν «εξεγερθεί» και τονίζουν ότι δεν τους φτάνει το μείζον πρόβλημα του νερού για το οποίο η Περιφέρεια δεν ασχολείται ενώ γνωρίζει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να καταναλώνει υδράργυρο, δεν τους φτάνει το μεγάλο πρόβλημα του λιμανιού που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάργηση υποδεέστερων παροχών.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Απαιτείται φωτισμός

Στο σκοτάδι παραμένει ένα σημαντικό τμήμα του περιφερειακού δρόμου, από τη διασταύρωση με το δρόμο που κατευθύνεται στην Άλλη Μεριά μέχρι και τη Νέα Δημητριάδα. Το σημειώνουμε αυτό και για έναν επιπλέον λόγο. Λόγω της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, αρκετοί συμπολίτες επιλέγουν για διάφορους λόγους να περπατούν στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του περιφερειακού δρόμου. Με το φωτισμό, όμως, να είναι ανεπαρκής, αφενός δυσκολεύονται να κινηθούν πεζ,ή αφετέρου εγκυμονούν διάφοροι κίνδυνοι για την ασφάλειά τους.

Φ.Σ.

 

 Εστία μόλυνσης

Εστία μόλυνσης αποτελούν οι κοινόχρηστες τουαλέτες στην πλατεία Λαμπράκη. Ουσιαστικά δεν γίνεται κανένας καθορισμός και όπως λένε κάτοικοι της περιοχής το πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί σε υγειονομικό. Ο Δήμος Βόλου έχει αποφασίσει να κλείσει και να γκρεμίσει τις τουαλέτες, αλλά η υλοποίηση της απόφασης καθυστερεί. Μέχρι πότε όμως οι κάτοικοι της περιοχής θα κάνουν υπομονή;

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το