Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 20-12-2013

Άστεγος στην πλατεία Αναύρου

Ένας άστεγος που ζεσταίνεται με χαρτόνια, βρίσκεται, σύμφωνα με δημότες, στην περιοχή της πλατείας Αναύρου στο Βόλο. Περίοικοι του Ενυδρείου βοηθούν με ότι μπορούν καθημερινά τον άστεγο, είτε με φαγητό, είτε με φιλοδωρήματα, ακόμη και με σκεπάσματα… Ο άστεγος κοιμάται καταγής σε διάφορα σημεία της περιοχής, όπως επισημαίνουν οι περίοικοι. Σχετικά ενημερώθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου Απ. Παντσάς, που δήλωσε πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα μεριμνήσουν για την περίθαλψη του άστεγου, ακόμη και στον ξενώνα, όπου μπορεί να κοιμάται τουλάχιστον ανθρώπινα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Κυκλοφοριακό

Χρονιάρες μέρες και παρά τη γενικότερη ύφεση παρατηρείται και φέτος έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Βόλου. Η διευθέτησή του έστω δεν αποτελεί, είναι η αλήθεια, αποκλειστική αρμοδιότητα των Αρχών. Η συμβολή των πολιτών είναι καθοριστική, με την επιλογή των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Η μετάβαση στο κέντρο της πόλης μπορεί να γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για όσους η υγεία και τα δυναμάρια το επιτρέπουν η επιλογή του ποδηλάτου και το περπάτημα αποτελούν ιδανικές λύσεις ειδικά την περίοδο των γιορτών. Επιλέγοντας εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και αφήνοντας το αυτοκίνητο σταθμευμένο στο σπίτι γλιτώνουμε την ταλαιπωρία και διευκολύνουμε συμπολίτες και επισκέπτες, όσους τουλάχιστον έχουν την οικονομική δυνατότητα και βρεθούν στη Μαγνησία για τις διακοπές τους. Η καλή αρχή μπορεί να γίνει από την τρέχουσα γιορταστική περίοδο, καθώς είναι κρίμα να δυσκολεύουμε την καθημερινότητά μας, να ταλαιπωρούμαστε εμείς και οι γύρω μας, ενώ οι λύσεις υπάρχουν και είναι τόσο, μα τόσο απλές.

Β.Κ.  

 

 

Ακινητοποιημένα

Ακινητοποιημένα είναι αυτοκίνητα και μηχανήματα στις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου, λόγω έλλειψης πετρελαίου, περισσότερες από δέκα μέρες.

Η καταγγελία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Α. Νάνο και κανείς δεν διέψευσε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Όταν όμως αυτοκίνητα και μηχανήματα είναι ακινητοποιημένα, σημαίνει ότι δεν έχουν οι υπάλληλοι αντικείμενο εργασίας. Και όλα αυτά για τους ατυχείς χειρισμούς μιας Υπηρεσίας στο διαγωνισμό για το πετρέλαιο. Είχε ειπωθεί από τη Δημοτική Αρχή ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θα επιβληθούν κυρώσεις. Δεν αντιληφθήκαμε να συμβεί  τίποτα…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Στις Φυλακές

Η ίδρυση Γυμνασίου στις Φυλακές της Κασσαβέτειας προωθείται από τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα προβλέπεται η δημιουργία τριών τμημάτων με συνολικό αριθμό δεκαπέντε άτομα. Σε κάθε περίπτωση το να ιδρύονται σχολεία είναι θετική εξέλιξη, πόσο περισσότερο, όταν πρόκειται για τις Φυλακές. Εξάλλου υπάρχει και το πετυχημένο παράδειγμα της λειτουργίας Γυμνασίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου δεκάδες κρατούμενοι παρακολουθούν τα μαθήματα.

Φ.Σ.

 

 

Δέσμευση

Μόνο με τον οδηγό ασθενοφόρου κινδυνεύει να παραμείνει από τον ερχόμενο Ιανουάριο το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, καθώς συνταξιοδοτείται ο διευθυντής και λήγει η σύμβαση του αγροτικού γιατρού. Ο άμεσος κίνδυνος ανάγκασε το δήμαρχο του νησιού κ. Π. Βαφίνη να βρεθεί χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συναντηθεί με την αρμόδια υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή. Η συντοπίτισσα υφυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου και χωρίς πολλή συζήτηση δεσμεύτηκε σχετικά με τη στελέχωση του ιατρείου του νησιού με γιατρό ειδικότητας από την Πρωτοχρονιά. Δέσμευση της κ. Ζέττας Μακρή είναι ότι οι κάτοικοι της Αλοννήσου δεν θα μείνουν χωρίς γιατρό. Η αρμόδια υφυπουργός κίνησε ήδη όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ενημερώνοντας σχετικά το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κ. Καραμπάτσα, προκειμένου από την Πρωτοχρονιά να αποσπαστεί γιατρός ειδικότητας από το «Αχιλλοπούλειο» στην Αλόννησο.

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το