Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 2-11-2013

Άθλια πεζοδρόμια

Είναι γνωστό ότι δεν πρωτοτυπούμε γράφοντας – για πολλοστή φορά – για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα πεζοδρόμια της πόλης. Υπάρχουν πεζοδρόμια που επιβάλλεται άμεσα κάποια τεχνική παρέμβαση. Όσο και να μην υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, ένα ποσό θα μπορούσε να δεσμευτεί για μικρές – ανακουφιστικές για τους πεζούς – παρεμβάσεις. Δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως, μα απολύτως, τίποτε με τα πεζοδρόμια.

Υπάρχουν όμως και πεζοδρόμια, που η κατάστασή τους μπορεί να χαρακτηριστεί υποφερτή, τείνουν όμως να γίνουν απροσπέλαστα από τους πολίτες λόγω διαφόρων… εμποδίων, είτε αντικειμένων, είτε ξεχασμένων σκουπιδιών, είτε στάθμευσης δικύκλων ή ποδηλάτων.

Υπάρχουν και πεζοδρόμια «τσακισμένα» (σπασμένα και ξεκολλημένα) που έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες παγίδες.

Σε γενικές γραμμές η πόλη δεν διαθέτει πεζοδρόμια για… πεζούς. Είναι δε τελείως μα τελείως ακατάλληλα για άτομα με αναπηρία.

Αυτό που επίσης διαπιστώνεται – και είναι πολύ θλιβερό – είναι ότι στο τεχνικό πρόγραμμα και για την επόμενη χρονιά (αν και προεκλογική) της Δημοτικής Αρχής η υπόθεση «πεζοδρόμια» δεν έχει αγγίξει κανέναν…

Όλοι κυκλοφορούμε στο Βόλο και έχουμε άποψη. Αρκεί η επισήμανση για να μπορέσει ο καθένας να σκεφτεί και να σχολιάσει περαιτέρω. Το τεράστιο όμως ζητούμενο παραμένει να γίνουν οπωσδήποτε κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις.

Τ. Κ.

 

 

«Μπαλώματα»

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε αρκετούς δρόμους της Νέας Ιωνίας γίνονται τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα σε σημεία, που έχουν εκτελεστεί διάφορες εργολαβίες. Περίοικοι επισημαίνουν πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι παρεμβάσεις αποτελούν «μπαλώματα» και στους περισσότερους δρόμους θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλιστεί κονδύλι και να γίνει συνολική ασφαλτόστρωση για να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Ας το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι και ας πράξουν αναλόγως…

Γ.Ξ.

 

 

Σβηστές πινακίδες

Παράπονα εκφράζουν επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας από χωριά του Πηλίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, στα περισσότερα λεωφορεία είναι σβηστές τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι φωτεινές πινακίδες στο δεξί μέρος του παρμπρίζ του οχήματος που ενημερώνουν τους επιβάτες σχετικά με τον προορισμό του δρομολογίου. Συνέπεια είναι να αναμένουν οι άνθρωποι στα χωριά και στο σκοτάδι το μόνο που διακρίνουν όταν φτάνει το λεωφορείο είναι τα φώτα πορείας. Δεν μπορούν να διακρίνουν αν πρόκειται για λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αντίστοιχο τουριστικό, φορτηγό ή άλλο όχημα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εκφράζουν το παράπονό τους στους οδηγούς, οι οποίοι από την πλευρά τους δίνουν δίκιο στον κόσμο, τονίζοντας ότι οι φωτεινές πινακίδες είναι σβηστές εκ παραδρομής. Ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζεται και οι επιβάτες μπερδεύονται. Η άριστη οργάνωση της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας είναι γνωστή και δεδομένη. Μια απλή σύσταση προς τους οδηγούς ζητούν από τη διοίκηση επιβάτες, κυρίως ηλικιωμένοι, προκειμένου οι φωτεινές πινακίδες να λειτουργούν μόλις πέσει το σκοτάδι για να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

Β.Κ. 

 

 

Συνθήματα

Συνεχή είναι τα συνθήματα που αναγράφονται το τελευταίο διάστημα στα σχολεία του Βόλου από άγνωστους. Όπως μας τόνιζε διευθυντής Λυκείου, «χθες είδαμε στους εξωτερικούς τοίχους να έχουν αναγραφεί συνθήματα. Αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στο σχολείο μας».

Οι διευθυντές των σχολείων αναφέρουν πως από τότε που καταργήθηκαν οι σχολικοί φύλακες, έχουν αυξηθεί αυτά τα περιστατικά που συμβάλλουν στην αισθητική υποβάθμιση των διδακτηρίων. Μπορεί να βρεθεί κάποια λύση;

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το