Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 19/6/2013

Της ταλαιπωρίας

Για ακόμη μια χρονιά τα ίδια πράγματα. Επιστροφή για τους λουόμενους μετ’ εμποδίων. Την περασμένη Κυριακή οι παραλίες μέχρι και την Άφησσο ήταν ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο που ήθελε να δροσιστεί.

Η επιστροφή, όμως, επιφύλασσε γι’ αυτούς ακόμη ένα μπάνιο. Όχι στη θάλασσα, αλλά στο αυτοκίνητο αυτή τη φορά. Η λειτουργία των δύο φωτεινών σηματοδοτών, ο πρώτος στα Λεχώνια και ο δεύτερος στην Αγριά, δημιούργησε όλο το μποτιλιάρισμα. Τα Ι.Χ. κινούνταν με βήμα σημειωτόν και η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη. Αφήστε που ήταν και το βολιώτικο ντέρμπι και ήθελαν να γυρίσουν στην πόλη όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν πάση περιπτώσει, ας ευχηθούμε την επόμενη φορά να υπάρχει καλύτερη οργάνωση.

Φ.Σ.

 

 

Η λύσσα και η κτηνιατρική

παρακολούθηση

Ακάλυπτοι είναι οι Δήμοι, εκτός του Βόλου, από κτηνιατρικής πλευράς, σε περίπτωση επίθεσης από σκύλο σε άνθρωπο. Αυτό προκύπτει από όσα μας είπε αναγνώστης μας με αφορμή προσωπική του περιπέτεια. Το απόγευμα της περασμένη Κυριακής στο Ριζόμυλο σκύλος δάγκωσε ένα 6χρονο παιδί. Ο πατέρας απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ζήτησε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει, μιας και η λύσσα έχει εμφανιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας. Μεταξύ των οδηγιών που πήρε είναι ότι το σκυλί θα πρέπει να παρακολουθείται από κτηνίατρο για 15 ημέρες. Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, όπου τον πληροφόρησαν ότι υπάρχει ένας μόνο κτηνίατρος και αυτός καλύπτει μόνο τα δημοτικά διαμερίσματα του Βόλου. «Δεν έχουμε μείς κάτι» ήταν η απάντηση από το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Και δικαιολογημένα ο πατέρας του παιδιού ρωτάει γιατί οι άλλοι Δήμοι μένουν ακάλυπτοι. Και γιατί πρέπει οι γονείς να ζουν με την αγωνία, μιας και το εμβόλιο κατά της λύσσας δεν είναι σίγουρο ότι δεν έχει επιπτώσεις;

Γ. Τσ.

 

 

Ιδιωτική παραλία

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η παραχώρηση αιγιαλού στον Άγιο Στέφανο, εκπρόσωπος των κατοίκων διαμαρτυρήθηκε γιατί… θα χαλάσει η ησυχία του.

Σωστός. Μια παραλία, η οποία οι γείτονες τη χρησιμοποιούν ως ιδιωτική, δεν μπορεί ξαφνικά να αποκτήσει ξαπλώστρες και μπανάλ καντίνα για να υποδεχτεί την… μπλέμπα…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Έλλειψη πολιτισμού

Απαράδεκτη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες το πρωί το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι νυχτερινοί επισκέπτες του πάρκου φρόντισαν γι’ αυτό σπάζοντας καρπούζια, αλλά και μπουκάλια από μπύρες στον παραλιακό δρόμο, ενώ εμφανή ίχνη κακοποίησης από κλωτσιές παρουσίαζαν τα καλαθάκια για τα σκουπίδια που είναι τοποθετημένα στο πάρκο. Φανταζόμαστε τι τραβούν οι οδοκαθαριστές που έχουν  επιφορτιστεί με την καθαριότητα του πάρκου.

Ανάλογες εικόνες έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και οφείλονται σε ανθρώπους που στερούνται παιδείας και πολιτισμού. Όμως, η συμπεριφορά τους, εκθέτει την πόλη στα μάτια των επισκεπτών, αφού το συγκεκριμένο πάρκο είναι η βιτρίνα της. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους.

Γ. Τσ.

 

 

Χωρίς φωτισμό

Τελειωμό δεν έχουν τα παράπονα των Βολιωτών για προβλήματα φωτισμού. Χθες μας ενημέρωσαν ότι στην οδό Τζάνου με Πολυμέρη δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός και δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν να κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή τις νυχτερινές ώρες. Το σκοτεινό ντεκόρ, σε συνδυασμό με το παλιό εργοστάσιο στην περιοχή, φοβίζει.

Γ. Τσ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το