Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 19-9-2013

Δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ…

Ασφαλισμένη του ΕΟΠΥΥ που χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξέταση MRCP για ψαμμίαση στο χοληδόχο πόρο σε εργαστήριο αξονικής τομογραφίας, ανακάλυψε ότι ο Οργανισμός δεν καλύπτει τη συγκεκριμένη εξέταση… Πρόκειται για πολύ κοινή εξέταση, η οποία χρεώνεται από το εργαστήριο προς 200 ευρώ. Και θέτει το ερώτημα προς τον Οργανισμό, αν δεν καλύπτει βασικές ιατρικές εξετάσεις, τότε γιατί να τον πληρώνουμε κάθε μήνα…

ΔΗΜΟ.Σ.

Πικρός επίλογος

Την πλάτη σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία τόνωσης και του τουρισμού στην περιοχή γύρισε ο Δήμος Βόλου με την απουσία του από την καθημερινότητα του Μουσικού Χωριού στον Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, δεν υπήρχε μέριμνα προσωρινής έστω απομάκρυνσης τρέιλερ, παλετών, παλιών εμπορευμάτων από τις άκρες του οδικού δικτύου μέσα στο χωριό, ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμοι χώροι στάθμευσης.

Συμπολίτες με κινητικά προβλήματα που επιθυμούσαν να επισκεφτούν τους χώρους των εκδηλώσεων, έζησαν στιγμές ταλαιπωρίας, καθώς πολλές φορές ήταν αδύνατη η προσέγγιση οχημάτων στο χώρο ελιγμών των λεωφορείων.

Για τη βρωμιά, δεν το συζητάμε. Αν και γνώριζαν πως η κοινότητα θα δεχτεί χιλιάδες επισκεπτών, δεν μερίμνησαν για την τοποθέτηση επιπλέον κάδων και καλαθιών απορριμμάτων σε κοινόχρηστα σημεία, ούτε και για την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αποτέλεσμα οι λιγοστοί κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια και να διασκορπίζονται στη συνέχεια από αδέσποτα ζώα.

Σε ένα τέτοιο τριτοκοσμικό σκηνικό, οδοκαθαριστής να καθαρίζει τα καλντερίμια έστω από ακαθαρσίες αλόγων, θα ήταν πολυτέλεια ή θα ακύρωνε τη «γραφικότητα» του χώρου, όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι.

Τι να πει τέλος κανείς για την απουσία χημικών τουαλετών όπως και για την απουσία πόσιμου νερού.

Σε ένα χωριό με δεκάδες πηγές, όλες οι κοινόχρηστες βρύσες είχαν σημανθεί ως ακατάλληλες για πόση και μάλιστα το ακατάλληλο ή επικίνδυνο νερό, έρεε σε όλες, χωρίς διακοπή.

Η προχειρότητα και κυρίως η έλλειψη σοβαρότητας προκάλεσαν για μια ακόμη φορά αρνητικά σχόλια από εκατοντάδες νέους μουσικούς, που ήρθαν στο Πήλιο απ΄ όλο τον κόσμο, για να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον, την παράδοση, τη μουσική.

Μηδέν κι εδώ.

Α.Φ.

Χωρίς αναμεταδότη

«Μαύρο» έχει πέσει στους τηλεοπτικούς δέκτες των κατοίκων της Σούρπης εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα περισσότερα κανάλια, καθώς ο αναμεταδότης που βρίσκεται εγκατεστημένος στην Αγία Τριάδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. «Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ενημερωθούμε και να παρακολουθήσουμε προγράμματα που μας ενδιαφέρουν» λένε χαρακτηριστικά. Και ζητούν από τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα στην επιδιόρθωση της βλάβης στον αναμεταδότη, ώστε να φτάνει στους τηλεοπτικούς τους δέκτες το σήμα όλων των καναλιών.

Γ.Ξ.

 

Η Κάρλα…

Το ενθαρρυντικό νέο είναι ότι άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του αντλιοστασίου στη λίμνη Κάρλα, ώστε να τραβιέται το νερό της βροχής και να μη μένει αναξιοποίητο, αλλά και να επιτελούνται και άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Το θέμα βέβαια είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει να κατασκευάζεται και το αρδευτικό δίκτυο που συνδέεται με τη λίμνη. Δεν είναι δυνατόν να έχουν περάσει τόσα χρόνια και το έργο να μη γίνεται. Δυστυχώς από το υπουργείο Υποδομών μόνο υποσχέσεις ακούμε… Επιτέλους να υπάρξουν και πράξεις.

Φ.Σ.

 

Υποχρεωτικές μετακινήσεις

Το φόβο ότι έρχονται ενδοπεριφερειακές υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζουν συνδικαλιστές. Αυτό σημαίνει ότι αν περισσεύουν καθηγητές ειδικοτήτων από την Καρδίτσα και λείπουν αντίστοιχα στη Μαγνησία, τότε θα μετακινηθούν προς την περιοχή μας. Και βέβαια, δεν ακούγεται παράλογο να αξιοποιείται το υπεράριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ασφαλώς και είναι πρόβλημα να μετακινούνται ίσως και καθημερινά ακόμη και 120 χιλιόμετρα για να διδάξουν, αλλά ποια άλλη λύση θα μπορούσε να βρεθεί;

Φ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το